Осем стълба ще крепят реиндустриализацията

Осем стълба ще крепят реиндустриализацията

© Красимир ЮскеселиевМинистерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) е готово с проекта си за "План за действие за реиндустриализация на България за периода 2014-2015 г." Това съобщи зам.-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева на конференцията "Индустриализация и устойчиво развитие", организирана от Българския форум на бизнес лидерите в Пловдив.


Проектът на плана включва осем стълба на индустриалната политика, които целят да подобрят функционирането на промишлените предприятия. Те са - човешки капитал и умения; достъп да финансиране; иновации и научно-изследователска дейност в промишлените предприятия; бизнес среда; предприемачество; интернационализация; инвестиции и енергетика, информира пресцентърът на ведомството. 


Планът за реиндустриализация на страната е отворен документ, който в момента е в процес на изменение и допълнение въз основа на препоръки и мнения на административните структури на национално ниво, браншовите структури и синдикалните организации, информира пресцентърът. 


Янева съобщи, че за програми за иновации са предвидени до 20 млн. лв. от националния бюджет за 2014 г.  Националният иновационен фонд вече е получил 10 млн. лева през януари, като близо 6 млн. лв. са за нови проекти на български фирми, а 2 млн. лв. са за вече сключените договори.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK