Новото понятие "морски газопровод" в българския закон било по предложение на "Газпром" (обновена)

Министърът на икономиката и енергетиката<a href="http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/05/07/2294478_jujen_potok_ne_e_za_bulgariia_a_za_evropa_obiavi/" target="_blank"> Драгомир Стойнев е на мнение</a>, че проектът "Южен поток" не е за България, а за Европа, а страната ни трябва максимално да се възползва от него.

© Анелия Николова

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е на мнение, че проектът "Южен поток" не е за България, а за Европа, а страната ни трябва максимално да се възползва от него.Внесените от БСП промени в Закона за енергетиката, с които се урежда понятието "морски газопровод", са предложение на "Газпром", а България се е съгласила да не изисква предоставяне на достъп на трети страни до "Южен поток". ДАНС и МВР проучват проекта. До документи, които разкриват тези факти, е получил достъп Реформаторският блок по решение на съда,  съобщи икономическият екип на коалицията.  


По Закона за достъп до обществена информация Реформаторският блок е получил достъп до десетки документи, съхранявани в Министерството на икономиката и енергетиката - протоколи, стенограми и договори за "Южен поток", съществуването на които в продължение на няколко месеца управляващите са отричали. 


В съобщението до медиите Реформаторският блок описва накратко установеното:
1. С писма 99-00-480/28.08.2013 и Е-93-00-1304/28.08.2013 до МИЕ, компанията "Южен поток Транспорт b.v." (с мажоритарен собственик "Газпром") прави предложения за законодателни изменения в Закона за енергетиката във връзка с проекта "Морски газопровод-Южен поток".


2. На 31.10.2013г. е подписан Протокол между "Български енергиен холдинг" АД и "Газпром", съгласно който "Южен поток" ще се изгражда при спазване на българското законодателство. Съгласно протокола, те не се задължават да предоставят достъп на трети страни до тръбопровода за пренос на газ.


3. На 19.02.2014г. с вх.номер  454-01-23 Таско Ерменков и Явор Куюмджиев от БСП внасят закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, с който се предвижда изключение от правото на ЕС за т. нар. "морски газопроводи", в противоречие на Третия енергиен пакет, транспониран в действащия Закон за енергетиката.  Съгласно законопроекта им за такива "морски газопроводи" няма да се прилагат цели глави от закона: раздел IV от глава трета, глава четвърта, глава осма "а", чл. 170, чл. 172 - 172е и чл. 197 и т.н.


4. С писмо 12-00-372/3.04.2014 ДАНС и с писмо 04-04-32/28.03.2014г. МВР искат информация от Министерството на икономиката и енергетиката за действията по "Южен поток".


Реформаторският блок има сериозни съмнения, че внесените промени в закона за енергетиката са подготвени извън България от руски кръгове, се посочва в прессъобщението. "Ясно личи, че те обслужват частен интерес. Целта им е да саботират европейските правила чрез измисляне на нова категория "морски газопровод" и да улеснят създаването на тотален руски енергиен монопол. Това ни обрича на външна зависимост и високи цени на газа, парното и тока", се посочва в писмото, подписано от Светослав Малинов, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Иван Иванов и Петър Славов.


Очевидно, че след като МВР и ДАНС са поискали достъп до част от документите, става въпрос за проблем, застрашаващ националната сигурност, отбелязват представителите на Реформаторския блок.


Те определят като национално предателство предложенията на Ерменков и Куюмджиев и според тях управляващите съзнателно допускат фирма с преобладаващо чуждестранно участие да внася предложения за промени на българското законодателство. Това, според тях,  е поредното доказателство как управляващите продължават да се държат като троянски кон на "Газпром" и Кремъл не само в Европа, но и в България.  


Срещу промените в закона, свързани с понятието "морски газопровод" и срещу отказа за достъп на трети страни до тръбата миналия месец възрази и Европейската комисия. Тя предупреди, че ако "Южен поток" бъде изграден или започне да работи в нарушение на европейското законодателство, ще предприемем необходимите стъпки, за да гарантира спазването му. 


По-късно пред "Дневник" Мартин Димитров уточни, че от Реформаторския блок са поискали достъп до всички документи, свързани с проекта "Южен поток", от Министерството на икономиката и енергетиката. От ведомството им отговорили, че те не притежават документите, защото те се съхраняват в Българския енергиен холдинг - дружество, което не е субект по Закона за достъп до обществена информация.


"След това заведохме дело в Административния съд, който отсъди да ни бъдат дадени заглавията на документите, по които направихме днешните си заключения", добави Димитров. Според него предложението на двамата депутати от БСП, което прилича на поисканите от "Газпром" промени в българското законодателство, са заобикаляне и дори нарушение на европейските правила.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 482 Весело

  не думай! разве, неужели?

  proudly built in Bulgaria
 2. 2 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1077 Весело

  ЕК трябва да каже в прав текст, че южен пАток няма да се строи, за да престанат нашите рубладийчета да източват държавата, както го правиха за АЕЦ БеляНЕ!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 3. 3 Профил на don_horhe
  don_horhe
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Браво на Реформаторския Блок!

 4. 4 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Национално и европейско предателство на рашистката хунта в парламента!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 5. 5 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Това е истинската опозиция!

 6. 6 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 581 Разстроено

  На това му се казва предаване на националните интереси пред лицето на врага.Ех защо не е жив Александър Цанков да ви оправи.

  писнало ми е от левичари
 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Те определят като национално предателство предложенията на Ерменков и Куюмджиев и според тях управляващите съзнателно допускат фирма с преобладаващо чуждестранно участие да внася предложения за промени на българското законодателство.

  Ами мисля, че е редно на въпросните двама ,,специалисти" да се отнеме имунитета и да се започне разследване.

 8. 8 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 870 Гневно

  Пак БСП,пак скандал,
  пак надолу,пак корупция!
  Мам........Ви недоносена.

  ОСТАВКА

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4569 Гневно

  Това бе ясно на всеки нормален човек! Както и е ясно чии интереси защитават БСП и Атака! Не ходете "за гъби" на никои избори, защото тези може и от ЕС да ни извадят!

 10. 10 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Естествено, от БСП и до тоалетната ходят само по предложение на Газпром/Кремъл/Путин.

 11. 11 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 642 Гневно

  и каква стана тя? това е чиста проба национално предателство. винаги се е знаело че БКП работят единствено в полза на големия северен брат - през цялата си история - никога ама никога не са защитавали българските национални интереси - цялото им съществуване е едно голямо предателство в полза на чужда държава.
  ето за това си струва да се прави анкетна комисия която да завърши със съдене и присъди.
  това е грандиозен скандал и сотавката е най-малкото последствие.

 12. 12 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А така, с факти и документи срещу опорните точки!

  Барем дори при тия с по 10 мозъчни клетки пробие...

 13. 13 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не знам що е това морски газопровод,но ако е вярно,че сме се отказали да искаме достъп на трети страни до Южен поток е голям резил.Европейските правила вече забраняват и Газпром е длъжен да дава достъп до свободния капацитет за да има конкуренция.

 14. 14 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Не виждам нищо ново. Те от БСП не пикаят без разрешение от Коминтерна от основаването си.. Сега от Русия. То бива ,бива предателство ама чак пък толкоз......Потомствени предатели...

 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Българи , нормалните граждани, отваряйте си очите и ушите.. ТЕЗИ искат да напуснем ЕС , да станем руска колония пак , да властват путинци по путински ,като дедовците си - отпадъка на България !!
  Руската агентура сериозно се е заела с това пъклено , мръсно дело !!!Искат пак да ни натигат в Империята на ЗЛОТО !!
  Искат пак да сте роби на русия !!Искат пак да сте зад телените мрежи с ток , да ИМ слугувате и да им се възхищавате !!
  Империята иска пак да ви отнеме СВОБОДАТА !!!
  Внимавайте и не заспивайте !!!

  BIG AL
 16. 16 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Май ще се окаже, че Газпром, още миналата година е изпратило списък със закони, които трябва да се приемат и нашите мишоци - комунягите управляващи - чинно се подчиняват.

 17. 17 Профил на joodi
  joodi
  Рейтинг: 395 Неутрално

  тия дето защитават Руските интереси в БЪЛГАРИЯ трябва да ги изнесем към БЕЛЕНЕ или СКРАВЕНА

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Tsvetomir T.
  Tsvetomir T.
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Оставка, моментално за националните предатели! Народе, защо спиш?!

 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А ДАНС и МВР да си свършат работата и дадат на СЪД , ПОНЕ двама руски агенти - като тези двамата !!
  Толкова се изписа в Дневник -че най- после и ДАНС се е събудила !!
  УМИШЛЕНА сделка против националните ни интереси !!
  РУСКИ АГЕНТИ !!!

  BIG AL
 21. 21 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#9] от "vassilun":

  След такива гъбарски излети задължително никнат червени мухоморки като таско и яворчо.

 22. 22 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Гневно

  москва отново пише български закони.
  ашколсун, товарищ арешарский.
  ще получите медал от путин

  zenrus.ru
 23. 23 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Новото понятие "морски газопровод" в българския закон било по предложение на "Газпром"

  Предлагам да се въведе новото понятие ,,български гъзопровод".
  Така да се наричат ,,народните" избранници които в българското НС защитават чужди интереси.

 24. 24 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ерменков и другото руско мекере - на бесилка пред Парламента!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  it comes from inside, just listen ...
 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4457 Неутрално

  БРАВО
  Най-после някой да назове нещата с имената им.
  ВЕНТРОЛОГИЯ
  Тукашните РУСКИ КУКЛИ само си отварят устата.
  Вместо тях
  говорят КУКЛОВОДИТЕ ИМ ОТ МОСКВА
  ГАВАРИТ МОСКВА
  Евала на РЕФОРМАТОСКИЯ БЛОК
  Евала за това че С ДОКУМЕНТИ ПОКАЗАХА
  КОЙ на КОЙ ГОСПОД СЕ КЛАНЯ
  И за КАКВИ РУБЛИ СЛУГУВА

 26. 26 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Таварищи както и да сучете, южен поток няма да има...няма да има.
  Как ще връщате парата - ни знам, съчувствам ви

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 27. 27 Профил на Владимир Вергинов
  Владимир Вергинов
  Рейтинг: 395 Гневно

  И някой ще ми разправя, че няма смисъл от гласуване, защото всички, видиш ли, били еднакви... Не са - вече можем да определим и с документи националните предатели, готови да продадат България - това са БСП и придворните им слуги.

  ОСТАВКА, предатели!

  http://vladimirverginov.wordpress.com
 28. 28 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Български комунист = Национален предател

 29. 29 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#15:"BIG AL"]Искат пак да сте зад телените мрежи с ток[/quote]
  Дори този потресаващ факт от миналото не е достатъчен на тукашните кратуни да разлюбят православните си братя от монголски произход.
  За хора, които не знаят какво да правят със свободата си, наличито или липсата на мрежи е без значение - и в двата случая са кръгла нула.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 30. 30 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#26:"lazy_and_sleepy"]Как ще връщате парата - ни знам, съчувствам ви[/quote]
  Всъщност, не се тревожете, скоро рублата така ще се е обезценила, че без проблем ще си върнете взетите подкупи на безценица.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 31. 31 Профил на query
  query
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Поредното доказателство, че ГЕРБ не са проевропейска партия, а са прикрити руски слуги!
  Говоренето за построяването на ЮП по европейските закони е само говорене от тяхна страна и никакви действия. Това трябваше те отдавна да са го направили!

 32. 32 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Това обаче за "патриотите" не е дупене, козируване и слугинаж на чужди сили.

 33. 33 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#12:".!."]Барем дори при тия с по 10 мозъчни клетки пробие...[/quote]
  Едва ли, 5/10 мозъчни клетки са заети да запомнят и повтарят опорните точки, 2/10 да си теглят безплатно чалга, другите две плюскат кремвирши и парцуца и последната е натоварена със жизнените функции - дишане, издишане и пр.
  Няма капацитет за да има пробив.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 34. 34 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 957 Любопитно

  Абе русняците ни въртят както си искат, а нашите рубладжии нямат срам

 35. 35 Профил на query
  query
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Прави впечатление отсъствието на тролове и мурзилки.
  Айде дрогаре, по-бързо с опорните точки!

 36. 36 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 450 Гневно

  Комунистически предатели! Дават на Газпром да си пише законите на България!

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 37. 37 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Весело

  от газпром очаквай тъпи идей и пропаганда.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 38. 38 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 730 Весело

  Не!Не мое да биде! Орешарски и Стойнев се над...упили на Газпром , неее... Ало, цереуто, престанете да клеветите, да не ви пратим Сидеров ...

 39. 39 Профил на Въглерод
  Въглерод
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Русия почна да пише българското законодателство. Молодци! Рубладжиите на съд за национално предателство!

 40. 40 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#34] от "Косьо":
  [quote#34:"Косьо"]Абе русняците ни въртят както си искат[/quote]

  Като гледам акционерното участие в "Южен поток Транспорт b.v." и си викам, че ни въртят и от запад и от изток. Може и в обратен ред.
  Собственици на "Южен поток Транспорт b.v.":
  OAO "Газпром", Русия (50%)
  Eni, Италия (20%)
  EDF Group, Франция (15%)
  Wintershall Holding GmbH, Германия (15%)
  Регистрирано в Амстердам....

  ПП
  Дневник, Газпром не е "мажоритарен собственик" в компанията. Най-голямо участие в капитала - да, но не и мажоритарен пакет от акциите.

  Ecrasez l’infâme
 41. 41 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Скрита картинка. Кой е лъжеца?

  2. На 31.10.2013г. е подписан Протокол между "Български енергиен холдинг" АД и "Газпром", съгласно който "Южен поток" ще се изгражда при спазване на българското законодателство. Съгласно протокола, те не се задължават да предоставят достъп на трети страни до тръбопровода за пренос на газ.

  Другият подписан протокол урежда юридическите аспекти по проекта. Документът гарантира, че "Южен поток" ще се осъществява и работи в съответствие с действащите регулации, както в България, така и в ЕС. Това означава, че достъп до газопровода ще може да се предоставя и на трети страни, което е било договорено на преговорите, съобщи още Стойнев. Това беше един от основните въпроси, които се дискутираха и между "Газпром" и Брюксел.

 42. 42 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Другарите нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили за 25 години. Сега да видим дали има медии в България, социолози и политолози, които да ги поставят на позорния стълб.

 43. 43 Профил на query
  query
  Рейтинг: 595 Неутрално

  "Черно на бяло" Антоний Гълъбов
  "... Имаме проблем и той е тук; той е свързан със собствения ни политически елит или по-точно с онази част от него, която днес води истинска война за оцеляването си. Днес, повече от когато и да било, бившата комунистическа номенклатура, назначавана с одобрението на КГБ и Политбюро, представлява истински проблем пред бъдещето на България. Те вече не се крият, както бяха учени десетилетия наред. Не виждат смисъл в продължилата повече от две десетилетия мимикрия на демократично говорене. Маските паднаха. Зад тях се озъбиха същите физиономии. Те се ненавиждат помежду си; продължават да се делят по партизански отряди, кланов и родствен признак, но в един глас са готови да се „борят” за „правдата на Великата съветска страна”. Нито един от тях не иска да живее при Путин. Те искат, повече от преди, да бъдат европейци; да имат достъп до европейските фондове и да пазаруват във Виена, Лондон и Париж. Но, когато става въпрос за собственото им оцеляване, не биха се поколебали да присъединят България към Евразия. Те воюват за себе си и в тази война са готови да жертват бъдещето на България. Черно на бяло. ..."
  http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8_2490/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE_332264.html

 44. 44 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#39:"Въглерод"]Русия почна да пише българското законодателство.[/quote]
  Благодарим, братушки!

 45. 45 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Газпром, потоци, Путин, важно е форума да се надъхва. Истината не е от значение. Догодина след 100тно място по свобода на словото.
  Ако Дневник си четат публикуваното, нямаше да правят издънки.
  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2013/11/01/2172969_ruskiiat_komersant_gazprom_se_predade_na_bulgariia/

 46. 46 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 845 Любопитно

  Защо не подадат и формален сигнал до главния прокурор? Нарочно казвам "формален", защото до нищо няма да доведе, но е необходим минимум все пак.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  По предложение и дори по текст на чужда компания се прави закон?!?! В някоя нормална страна оставката щеше да е факт... вече от двайсет минути.

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на query
  query
  Рейтинг: 595 Неутрално

  [quote#46:"clint_eastwood"]Защо не подадат и формален сигнал до главния прокурор? Нарочно казвам "формален", защото до нищо няма да доведе, но е необходим минимум все пак. [/quote]
  Защото му гледат сеира. При тези документи, той трябва вече да е реагирал!

 49. 49 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#47] от "Гласувайте! Don't get mad, get even! (dogwoman)":

  Цитирай закона.

 50. 50 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Не знам дали в цялата си история бедна майка България е имала по-големи национални предатели. Ако не с друго то с антинационалната путлярска политика ще остане в историята управлението на ореш - сгей - мест - сидер.

 51. 51 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Абе, вярно, къде са всички минуси и комуноидни мнения? Още чакат опорни точки троловете, та не са налазили?

  Или в момента имат conference call с Позитано, затова не реагират?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 52. 52 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 53. 53 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 727 Разстроено

  [quote#22:"SPQR"]ашколсун, товарищ арешарский.
  ще получите медал от путин[/quote]

  За всички комунистически утайки трябва "признание" като на Луканов!

  the more we learn, the more we die...
 54. 54 Профил на Hristo Athom Yordanov
  Hristo Athom Yordanov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Продажниците за пореден път се доказаха като такива, дори няма нужда от доказателства, той Стойнев сам си го казва.

  Ама не се досеща, че след като ЕК само преди 2-3 седмици ИЗРИЧНО забрани строежа, то няма как "Южен поток е за Европа" да е вярно.

  Колко ли време ще чакаме за да се озоват на бунището на историята такива екземпляри, надявам се да е преди смисленият ми живот да е изтекъл!

  "Being second is being the first one of those who lose" A. Senna
 55. 55 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#41] от "dissident":

  "... съобщи още Стойнев. .."
  Щом го е съобщил той,значи е лъжа!!!

 56. 56 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тия само и само да прокарат тръбата, са готови да измислят и абсурдни понятия от рода на "полярна мравка". Само че и децата знаят, че на полюсите мравки няма...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 57. 57 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Тук иде реч за това че има заплаха за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!!! Къде е институцията защитаваща сигурността на държавата ?Къде са "националистите" от Атака?Нали става въпрос за НАЦИОНАЛЕН интерес? В края на краищата къде е държавата?

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 58. 58 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 506 Весело

  Хитрец си ти-и-и! Всички станахте такива.

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 59. 59 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Kaквото Га3пром каже така ще е.Все пак е собственост на Ротшилд.

 60. 60 Профил на fawni42
  fawni42
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това трябва да предизвика или ОСТАВКА на цялото правителство! Или масови протести! Друго измъкване от това няма, все пак става въпрос за националната сигурност на България! Ама народът предполагам пак спи или е за гъби. Или му е топло, че то баси жегата навън.

  Браво на Реформаторите! Единствените, които се занимават с реално значими неща в политиката на България. Пожелавам им успех на изборите!

 61. 61 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Абе, вярно, къде са всички минуси и комуноидни мнения? Още чакат опорни точки троловете, та не са налазили?

  Лъскат сапаги,фуражки и медали за утрешния парад.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 62. 62 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#55] от "wunderbar":

  Истината е в договора. Важно е какво пише в него.
  Когато казвам че някой лъже, е точно това: "някой лъже". Може да е Стойнев, може да са реформаторите.
  Докато не бъде публикуван договора, само ще се спекулира кой е лъжеца.
  А от коментарите се вижда, че вече сте си създали мнение без да имате доказателства. Не трябва да сте толкова наивни за да ви "ловят с бастун".

 63. 63 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#3] от "don_horhe":
  Защо имам горчивото усещане, че БСП е готова да се "предаде" на РБ? Може би усещане за "дежавю" от времето на Иван Костов? Когато бившите комунисти станаха първи капиталисти...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 64. 64 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#24:"Kalin"]Ерменков и другото руско мекере - на бесилка пред Парламента! [/quote]
  ние сме цивилизована държава.
  достатъчно ми е ерменков да си вземе рускинята и да се приберат при тъстовете в москва, с еднопосочен билет и забрана за повторно влизане в ЕС

  zenrus.ru
 65. 65 Профил на carpe_diem_
  carpe_diem_
  Рейтинг: 459 Неутрално

  На 23-и май трябваше да я пуснете тази информация... рано е още...

 66. 66 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  1. с мажоритарен собственик "Газпром"
  Лъжа. Южен поток не е едно цяло. Състои се от секции в които участват различни държави. На територията на България Газпром има дял от 50%.


 67. 67 Профил на velikova
  velikova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ще има ли временна комисия за недоразумението Стойнев и неадекватната икономическа политика на управляващите?

 68. 68 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 914 Любопитно

  Ама то наистина 5-та колона я няма под тази статия? Да не са свършили парите, смъртността ли им се увеличи(Дай Боже!) ?

 69. 69 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Не живея в България, но от няколко години участвам тук във форума. Такива минуси и плусове не бях виждал до сега по никоя тема и то за отрицателно време! Явно някаде си закарали по строй?!

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 70. 70 Профил на Blagoy Georgiev
  Blagoy Georgiev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Абе не знам ама ако донесе 5 милиарда долара на страната и работни места, никак не е лошо да го строят този газопровод

 71. 71 Профил на Blagoy Georgiev
  Blagoy Georgiev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ще печелим от транзита. Газопроводът ще превърне България във важен енергиен център по отношение на газовите доставки за Европа

 72. 72 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Че е скандал - скандал е. Не просто голям, а ОГРОМЕН !!! ... Не че не се досещахме за ролята на кукловодите.
  Но този "пробив" на РБ още веднъж ме убеждава, че не трябва да гласувам за тях.
  ... Защото:
  - тяхното НЕ на ЮП не се базира на икономически аргументи (а такива има предостатъчно), а на чисто идеологически причини, при това добре предплатени (още помня аргумента от Варна, че ЮП не е "десен" проект ?!?!?)
  - тяхната завидна активност очевАдно е само в едната посока ...
  ... И за да съм по-конкретен, няколко въпроса към РБ :
  - какво мислят за 7-ми блок в Козлодуй ???
  - как се вписва в Европейските правила и ценности ролята на Уестингхаус ???
  - кое е по-изгодно за България - газови доставки през Украйна или пряка връзка с доставчика ???
  - има ли нужда България от допълнителни приходи под формата на транзитни такси ???
  - защо изключението за "Северен поток" е приемливо, а за ЮП - не ( за Северна Европа - газ, а за Южна - ценности).

 73. 73 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Ясно е че в това Народно събрание няма опозиция ,от едната страна БСП,ДПС и Атака а от другата ГЕРБ - двете страни на старата чугунена монета с име БКП .

 74. 74 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  На 25 за РБ,трябва да спрем болшевишката пасмина в стремежа и да ни запрати в Евразия на Путин.

 75. 75 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#61] от "deepblue":

  Има един-"dissident",който цъка минуси в момента!"dissident"-та твърди ,че живее в Англия-ха,ха,червено мекере си ти"dissident",под прикритие!!!

 76. 76 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#62] от "dissident":

  Ти видя ли договора,за който говори стойнев?!!!!Мястото ти не е тук!

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Абе всичко ще си признаеш червено леке! Само трябва време да мине. Най-вече ще се разбере, че всичките ви действия са продиктувани не от интересите на родината ни, а директно продиктувани от вашите кукловоди в Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  [quote#6:"koiot"]Ех защо не е жив Александър Цанков да ви оправи. [/quote]
  Е тука ни е проблемът... ще чакаме от умрял писмо. Цанков да СТАВА ОТ ГРОБА ДА НИ ОПРАВЯ!!!! А ние защо не можем?

 79. 79 Профил на T72
  T72
  Рейтинг: 395 Разстроено

  Куневаца в действие, отново предателство, най-вярната слугиня на ЕС, госпожа ДА на всяко искане на Брюкселските зелки, отвратен съм

 80. 80 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#76] от "wunderbar":

  Ти си кон с капаци. И се очертваш, както повечето в този форум, като мазохист. Не искате нещо, но го правите.
  Голям гъдел ще бъде този поток, нали?

 81. 81 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#41] от "dissident":

  Абе пич, нищо такова не е било договорено. Руснаците си купиха правителство в България и искат да ни набутат с тройна цена на газопровода и заобикаляне на Европейските правила за достъп на 3-истрани.
  И най-нагло изискват променти в нашето законодателство.
  Само за това Хамстера, Прасчо, Свинята Майка и компания трябва да бъдат набъчени на кол публично

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4105 Неутрално

  А ГЕРБ не са ли го знаели?
  Не вярвам, всъщност и ГЕРБ са част от шайката.

 83. 83 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#59] от "_j.":

  "Kaквото Га3пром каже така ще е.Все пак е собственост на Ротшилд."
  Аз мислех, че Путкин е страшний руский мужик неопетнен от Еврейски гени, пък той бил Ротшилд мръсника???!?!?

 84. 84 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#70] от "bategosho1":

  Самоче носи 3.5 милиарда Евро загуба.
  За БЪлгария би била пагубно да се осъществи този проект в този му вид.
  Новото Белене...

 85. 85 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#81] от "Noal":

  Защо се мъчиш? Човекът говори за подписан ПРОТОКОЛ, ние с теб визираме договори.

 86. 86 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 845 Неутрално

  [quote#70:"bategosho1"]Абе не знам ама ако донесе 5 милиарда долара на страната и работни места, никак не е лошо да го строят този газопровод[/quote]

  Е, да де, ама няма да стане.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 87. 87 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Новото понятие "морски газопровод" в българския закон било по предложение на "Газпром"

  Нищо чудно родните путинофили сами да са измислили "понятието" и да са го предложили на др.Путин,за да се натегнат.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 88. 88 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Весело

  Г*зопровод е това, много вазелин ще трябва, Стойнев!

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 89. 89 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#81] от "Noal":

  Прекалено сте наивни. Аз не съм в България и само от публикувано в Дневник, мога да си направя извод.
  Кое правителство са купили? ГЕРБ първи подписаха, след това и новите.

  Погледни какво става в този форум. Няма и помен от дискусии и обсъждане. Важно е да се плюе и колкото повече толкова по-добре. Болшинството го правят. И след като сте болшинство защо имате това правителство? Не аз съм ги избрал.

  Толкова сте се увлекли в плюенето, че не искате да чуете нещо което не е на вашето, а камо ли малко да се замислите. Така бе и по време на протестите. Казвах че НИЩО няма да се постигне. И какво стана? След НАД СТО дни протести, какво постигнахте? Замислете се малко и си отворете очите и ушите. Недейте да се мислите за многознайковци.

 90. 90 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#82:"historama"]А ГЕРБ не са ли го знаели? [/quote]

  ГЕРБ непрекъснато повтарят,че искат стриктно да се спазва Третия енергиен пакет!

  Това е заявявано многократно както в страната,така и навън,вкл.в Русия.

  Какво повече не е ясно!?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 91. 91 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#89:"dissident"]. Няма и помен от дискусии и обсъждане. [/quote]

  Толкова много пъти в този форум е обсъждан политическия проект Южен поток,че само бавнозагряващ като теб още не е разбрал!

  Тая опорна точка издиша!Бягай за друга!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 92. 92 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 511 Весело

  Ами в частта под морето нека си тече само руски газ!На Българска територия която е част от Европа,обаче ще се спазва Европейското законодателство!А това означава - достъп до газопровода и на други доставчици!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 93. 93 Профил на t.rex
  t.rex
  Рейтинг: 402 Неутрално
 94. 94 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1965 Гневно

  [quote#70:"bategosho1"]Абе не знам ама ако донесе 5 милиарда долара на страната и работни места, никак не е лошо да го строят този газопровод[/quote]

  До коментар [#70] от "bategosho1":

  Да бе ще докара.
  Ще докара само на некой другаре комисионна.
  Сметката ще я плащаме ние, за съжаление.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 95. 95 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#89] от "dissident":

  Или си наивник или трол. По скоро клоня към второто.
  Ти дали си прочел изобщо статията за какво говори??
  Защо ми говориш, че ГЕРБ някога си били подпислаи нещо???

  КОгато Герб подписаха, цената на този газопровод беше 1.1 милиарда Евро. Сега е 3.5
  При подписването от Герб задълженията на Българската страна не бяха обезпечени със собственост на БЕХ. Сега са.
  И най-вече, защото питаш кое правитество са купили - това което променя Бългаски закони по искане и изгода на чужда компания!
  Сам дали можеш да кажеш кого са купили?

  Апропо, едно от нещата по които се познават троловете е че не говорят по темата - промяна в наш закон в изгода на чужда държава.
  Ти нито веднъж не я засегна

 96. 96 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1163 Весело

  [quote#93:"t.rex"]а вьi сефте в Москве?[/quote]
  Имеет си хас!

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 97. 97 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  [quote#71:"bategosho1"]Ще печелим от транзита. Газопроводът ще превърне България във важен енергиен център по отношение на газовите доставки за Европа[/quote]

  До коментар [#71] от "bategosho1":

  Стойнев и Ко. ще спечелят, разбира се.
  От комисионите.

  Ти нищо няма да вземеш освен 15 ст. на коментар.

  Панимаеш?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Любопитно

  [quote#70:"bategosho1"]Абе не знам ама ако донесе 5 милиарда долара на страната и работни места, никак не е лошо да го строят този газопровод[/quote]
  Не че 5-те милиарда не са изсмукани от пръстите ти, ама що не смееш да кажеш колко работни места ще донесе?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  [quote#89:"dissident"]Аз не съм в България и само от публикувано в Дневник, мога да си направя извод. [/quote]

  До коментар [#89] от "dissident":

  Ти живееш в Англия? Сериозно?
  И какъв го даваш там - безработен, защото като те гледам по цял ден си по форумите?
  Или това ти е "прикритието" като мурзилка?

  Газопровода "паток" - НЕ.
  Воден, морски или какъвто ви дойде на ум. НЕ.
  Ако имате пари на частно - правете го, но от нашите пари да не сте пипнали, че ще има бой през ръцете.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 100. 100 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Шенген ли?!? Еврозона ли?!? "Газпром" ни съчинява законовите текстове, а Сергей Дмитриевич се пъчи като вожд на евросоциалистите!!! Гротеска!!! Тази продажна пасмина трябва да бъде изрината от политическия и обществен живот, след това ще трябва да бъде изрината и продажната пасмина, която ще побърза да я наследи. И така няколко пъти, докато прокрадването на русофилистични дупедавци на значими позиции се превърне в екзотика, а не в нещо обичайно, както е в момента!!!

  Свобода за Надежда Савченко!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK