"Нестле" откри производствена линия за 12.8 млн. лв. в София

На откриването присъстваха вицепремиерът Даниела Бобева и земеделският министър Димитър Греков.

© Велко Ангелов, Капитал

На откриването присъстваха вицепремиерът Даниела Бобева и земеделският министър Димитър Греков.Обновена линия за производство на шоколадов десерт беше открита днес във фабриката на "Нестле" за шоколадови продукти и бисквити в София.


Стойността на инвестицията е 12.8 млн. лв. Тя ще произвежда нов шоколадов десерт KIT KAT, който ще се изнася от България за целия свят.


Фабриката за шоколадови продукти и бисквити в София осигурява работни места на над 730 души, a с новата линия ще бъдат ангажирани над 100 човека.


Новото съоръжение официално бе открито от заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева и министъра на земеделието Димитър Греков. Той изтъкна, че инвестициите в преработвателната индустрия са изключително полезни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти, които се произвеждат в страната. За работата на тази инсталация ще се използват българско брашно и мляко, и освен това се отварят нови работни места, изтъкна Греков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK