Шефът на "Топлофикация София" може да бъде сменен заради депозити в КТБ

Елен Герджиков

© Анелия Николова

Елен ГерджиковИдната седмица Столичният общински съвет ще обсъди дали да смени ръководството на "Топлофикация София" заради това, че е депозирало 60 млн. лв. и 10 млн. евро в Корпоративна търговска банка. Това съобщи пред БНР председателят на съвета Елен Герджиков. 


Към момента "Топлофикация София" няма никакви затруднения с разплащането, постъпленията са пренасочени към други сметки. Общо 8 банки обслужват дружеството, съобщи Герджиков..


По информация от топлофикационното дружество вчера са били преведени 6 млн. лв. на "Булгаргаз", покриват се всички оперативни разходи - заплати и осигуровки.  


"На разговора с изпълнителния директор стана въпрос за евентуална оставка. Беше повдигнат въпросът за евентуално поемане на отговорност за това, че такава голяма сума е поставена под някакъв риск и още повече – ако нещата се развият неблагоприятно и дружеството наистина загуби тази огромна сума. Не получихме конкретен отговор от изпълнителния директор", каза Герджиков.Ако до другата седмица не бъде подадена оставка, общинският съвет ще обсъди въпроса и ще реши дали е необходима смяна. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK