Шефове на фирми, свързани с Цветан Василев, се разграничиха от него

Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Цветан ВасилевОколо 200 служители на финансова къща "Фина", КТБ и други компании са били ангажирани като формални собственици на над 120 дружества с кредити за над 3.5 млрд. лв., които са на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев, пише "Капитал"


Това твърдят в обръщение до главния прокурор и квесторите на КТБ осем души, заемащи управленски постове в ключови дружества, кредитирани от банката. Нотариално завереният документ беше публикуван от близкия до медийната група на депутата Делян Пеевски blitz.bg, като един от подписалите го потвърди автентичността му пред "Капитал".


Според обръщението всеки от тях наред със служебните си задължения, срещу което е получавал трудово възнаграждение, е трябвало и безвъзмездно да изпълнява функциите на собственик и/или управител на "дружества, кредитирани от банката за реализирането на различни бизнес начинания на Цветан Василев". Сред тях има дружества с активи и работещ бизнес, както и такива без директни кредити или залози към КТБ.
"КТБ осигуряваше парите по тези кредити, като сумите се използваха по разпореждане на Цветан Василев, включително и в брой от касите на тези дружества", твърдят авторите на обръщението. "Всеки кредит от банката е одобряван лично от Василев, като лицата, представляващи дружествата кредитополучатели, подписваха предоставените им от банката договори, без да имат представа за целите и разходването на кредитите", се казва още в документа, според който ръководните постове са заемани от директори, счетоводители, секретарки, организатори, шофьори, охранители, боркери и т.н.


Тези обвинения съвпадат с разкритията от разследване на "Капитал" от март 2013 г., когато по събрани данни от публични регистри вестникът посочи експозиция на КТБ към свързани с Василев компании за над 1 млрд. лв. към края на 2011 г., което превишава законовите лимити над десет пъти. По данни към края на 2013 г., с които вестникът разполага и публикува (виж таблицата на най-големите кредитополучатели), експозицията вече надхвърля 3.5 млрд. лв., а по информация на "Капитал" преди влизането на квесторите в банката тя вече е 4.6 млрд. лв. (в което влизат и касовите липси за 200 млн. лв., за които прокуратурата говори).


Сред подписалите документа са доскорошният изпълнителен директор на "Мел финанс" (акционер в ЗАД "Виктория") Бисер Лазов, дългогодишният управител на "Бромак" (едноличното дружество на Василев, чрез което той е мажоритарен акционер в КТБ) Иван Стойков, изпълнителният директор на "ТЦ-ИМЕ" Теодора Танева, изпълнителният директор на "Кен трейд" Людмила Петрова. Лазов, Стойков и Петрова съставляват целия борд на "Бромак телеком инвест", дружеството чрез което Василев владее 44% от БТК. Останалите четирима подписали се са Албена Андреева, Венета Николова, Емил Галов и Тихомир Иванов. 


Според един от подписалите документа, има и много други лица, които се страхуват да излязат с имената си, както и такива, които се надяват Василев да се завърне и да ги защити.


Подставените директори и собственици на компаниите с кредити от КТБ неколкократно подчертават, че всичко това са дружества и сделки на Цветан Василев, като те се чувстват излъгани след като той дава изявления от чужбина, но не е "заявил по един достоен начин своята отговорност за ситуацията, с което да освободи нас и другите наши  колеги от формалната ни роля на собственици и/или управляващи на дружествата кредитополучатели, а с това и от отговорността ни за десетките милиони кредитни задължения и касови наличности, които дружествата имат". Те се оплакват и от натиск да прехвърлят дружества и активи, като призовават квесторите и държавните институции, тъй като не са в състояние да осигурят обслужването на кредитите и да опазят собствеността им.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  МУахахаха, да се бяхте разграничили навреме.

 2. 2 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Тоя не доби ли най-голяма сила по времето на Боко?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 3. 3 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Т.е. преди да станете подставени собственици.
  Т.е. вместо да станете такива.

 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Весело

  Според обръщението всеки от тях наред със служебните си задължения, срещу което е получавал трудово възнаграждение, е трябвало и безвъзмездно да изпълнява функциите на собственик и/или управител на "дружества, кредитирани от банката за реализирането на различни бизнес начинания на Цветан Василев". Сред тях има дружества с активи и работещ бизнес, както и такива без директни кредити или залози към КТБ.-
  -Законът го позволява, в крайна сметка сме ни повече н и по-малко, а ДЕМОКРАТИЧНА държава! Ураа! б

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Сетиха се. Та вместо съучастници да ги пишат свидетели на обвинението.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 524 Любопитно

  Хей, ЦацароФ, кЪде е обвинителниЯ акт ?!
  ДоКога ще чакаш ?
  или имаш и Ти депоЗит в КТБ ?

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  а га яди кифтетата що ни рива?

 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  В колко други банки /български/ има необезпечени кредити към свързани лица?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  С две думи, за Василев ще останат 2-3 млрд. лв. след като му отнемат банката. Колко ще останат за "преуспелия младеж" не се казва.
  Масрафа пак ще се покрие от буна.. българите де.

 10. 10 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#4] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":

  Ами сега в качеството им на управляващи на тези дружества ще отговарят за връщането на кредитите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 11. 11 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Било е въпрос на време, кога ще рухне тази пирамида, която в интерес на истината доста народ захранвеше - като се почне от бареци и се стигне до футболисти и мотоциклетисти...

 12. 12 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Има си член от НК, за документ с невярно съдържание. Даже с различни алинеи, в зависимост от престъплението. Все пак това са грамотни хора с дипломи, да не играят в циганския хор, ами Цацаров да ги праща при бай Ставри. Не че и той е стока, но в случая е несменяем. Крайно време е всички плъхове да го отнасят, защото 100% в тези фирми е имало и свестни хора, които не са се полакомили за парите, а са напуснали.

 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Късно е либе за китка ! . . . .
  Га ручахте кифтаците ,
  от мучахте ? !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#8] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":
  То за необезпечени е малко трудно да се хване, ами поне БНБ да иде да види колко пари се водят на Главна каса в банките и там ли са. Дано не съм прав, но малко е съмнително в едната да има липси за 200 млн., а останалите да са наред. А дано, ама надали.

 15. 15 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ... хм, когИ имахте облаги кат' собственици на фирмите- тишина и "гушене"... опрЕ рабУтата до връщане на пари и... "молА другарко, язе не сАм виновен"...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 16. 16 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#10] от "Rhapsody of Fire":

  да се хванем на бас, че сега държавата ще прояви към тях същото снизхождение, каквото прилага към циганите, собственици на кухи фирми за източване на ДДС! Не е важен закона, а неговото прилагане!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 17. 17 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Имаме ли икономическа полиция?
  Имаме ли НАП?
  Хайде сега на работа.

 18. 18 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1484 Разстроено

  Така е - като се подписваш си носиш отговорността.
  Неприятно, но факт.

  Жената е покана за щастие
 19. 19 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Много е лошо, когато правиш компромиси със съвестта и си казваш..."на мен няма да се случи"...
  Е, на някои вече им се случва и вярвам, никак, ама никак не им е приятно...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 20. 20 Профил на jok05318467
  jok05318467
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Интересно Капитал от кога започна да цитира Блиц и да се доверява на вестници на Прасчо? Да не би вече да е негова собственост или си играят вече заедно с прокопчо?

 21. 21 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Корабът потъва и плъховете се разбягаха! Интересно ми е колко още документи ще излязат сега наяве!

 22. 22 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#16] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":

  Е, у нас всичко е възможно, така, че на бас не се хващам.
  По закон обаче са отговорни тези които са им дали кредитите (и формално няма да се намери следа, че това е Цветан Василев) и управляващите на кредитополучателите.
  И се надявам, че законът все пак ще бъде спазен.

  PS. Те сега вече сигурно се ръгат един друг пред прокуратурата да стават защитени свидетели и да търсят сделка с обвинителите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 23. 23 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1484 Любопитно

  До коментар [#12] от "stoiank":

  Така е - човек трябва да има дупе да си носи избора.

  Жената е покана за щастие
 24. 24 Профил на VM
  VM
  Рейтинг: 409 Неутрално

  късно е либе за китка !

  За първи път чувам, че закона в БГ предвижда възможност, когато те разследват да се "разграничаваш от реалната собственост", при това с писмо.

 25. 25 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 524 Любопитно

  и от колко годинки е трЪгнала/вЪрвяла таЗи "дивеРзификация" на "риска" ?!
  БНБ, ИскроФ и другите клатимЪдурниЦи от борда й, спаХа сЪнят на невинните ли ?!

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 26. 26 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Хахахаха... Нещо като "дарителите" на ДСБ: 150 000 лева, дарени за един-два дена от приближени лица и семейства, по 10 000 на калпак

  'Let light surround you' Dream Theater
 27. 27 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#2:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Тоя не доби ли най-голяма сила по времето на Боко?[/quote]
  Не. Беше ръкоположен от Дон Драгалети, а в банката му се гушат милиончетата на фамилията на дона и подопечните му партийки

  'Let light surround you' Dream Theater
 28. 28 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1492 Весело

  До коментар [#24] от "VM":
  Е ако е изгодно на Пеевски и Цацаров може. Само това писмо и при дежурен съдия и да ги почват.

 29. 29 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1987 Весело

  Настъпи весело време,когато задкулисните гешефтари в България започнаха да се разобличават и изяждат взаимно: Цв.Василев и Пеевски, БСП и ДПС (попътно, без да му мислят, забърсаха "Атака". Дудукът се самоизяжда, партийката на Пръмова се разпада (сигурно и там парите вече са кът), националистите стават интернационалисти... Весело време!

 30. 30 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 466 Весело

  гледам снимката на "д-р Цветан Василев" и се чудя доктор по какво е бил... и като се сетя как "прекара" цяла една държава... и съм почти сигурен че е бил проктолог

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 31. 31 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#10:"Rhapsody of Fire"]Ами сега в качеството им на управляващи на тези дружества ще отговарят за връщането на кредитите.[/quote]
  Ще отговорят дръжки. То затова се водят дружества с ограничена отговорност - до размера на вписания капитал - 2 лв. Е, може и до размера на наличните активи.. ама те като са нула, пак е същото...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 429 Весело

  смях....бизнеса в българия винаги се е въртял от мустакати тарикати.
  Тъпооо..но като се подписваш...дори и на бял лист трябва да се замислиш,че може да има последици...
  ..."хитрите" бизнесмени сега ще пият една студена вода...ще позагубят малко от блясъка си...и ако имат здраво д..пе ще се порадват на живота в ###

 34. 34 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Преди нямаше проблем и си мълчахте, що се разприказвахте чак сега, ммм?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  [quote#31:"geo_19 (с нови сили)"]То затова се водят дружества с ограничена отговорност[/quote]
  Ако са взели кредита,той е или в каса или в банка.Ще се проследи.Ако липсва,тогава ще отговаря и с имуществото си.
  Ако са закупили нещо,ще се продаде.

 37. 37 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#36:"xmm"]Ако са взели кредита,той е или в каса или в банка.Ще се проследи.[/quote]
  Кредитът го взема дружеството, а не управителя му (макар и да е едниствения собственик на капитала в същото дружество). Парите може да са похарчени за устни или писмени консултации (това в момента е най-легитимния начин за оправдаване изчезването на парите).

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 746 Неутрално

  щом излиза в Блиц, значи излиза от прокуратурата

 40. 40 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  [quote#37:"geo_19 (с нови сили)"]Парите може да са похарчени за устни или писмени консултации[/quote]
  ха ха - ще бъде много весело,ако не са декларирани

 41. 41 Профил на lekia
  lekia
  Рейтинг: 409 Любопитно

  След като на всяко второ изречение се споменава името Ц. Василев, защо той още не е дори призован от прокуратурата и разпитан !?!? Едва ли може да се източи банка в продължение на години без собственика дори да разбере ?!

 42. 42 Профил на mobiman
  mobiman
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Въртят го сучат го и все до 3.5 милиарда лв. го докарват. Мисля, че е поредното скалъпено обвинение.

 43. 43 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 466 Весело

  КТБ-мъката на художника,респективно Склуптора!

 44. 44 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  http://www.segabg.com/pic/11534/709309-l.jpg

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 45. 45 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2064 Любопитно

  Е не прочетох някъде в това "Обръщение" да става дума някой да ги е принуждавал, следователно е било доброволно, с тяхно знание. Сега по-скоро ми прилича, да се измъкват от наказание, ако са били съучастници.

 46. 46 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Като са са продали задника да не реват!

 47. 47 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 466 Неутрално

  пирамиди,фараони и балъци 3а милиони.

 48. 48 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Обаче Дневник откога преписва от булевардни сайтове.

  nikoia
 49. 49 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#38:"raytcho"]Всъщност може и да съм ти баба, за леля е сигурно! [/quote]
  Ами дръж се прилично тогава.

  'Let light surround you' Dream Theater
 50. 50 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Нещо съм объркан. Нали прокуратурата каза че кредити са раздавани на "шофьори и охранители" ?

  А сега излиза управителя на "Бромак", което пък е еднолично дружество на Василев, и твърди че трябвало безвъзмездно да изпълнява ролята на управител на дружество извършващо бизнес за Василев??

  Ами то точно това се разбира под "управител на ЕД"... Излиза че Бисер Лазов всъщност е шофьор, който безмъзмездно е бил управител на "Бромак" ???

  Дневник, като ги пишете тези статии, опитайте се малко от малко да имат някакъв смисъл...

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#9] от "bilbotorbins":

  За милиардите не знам ама знам, че и арабите и руснаците ич, ама ич не обичат някой българин да им връзва фльонга. Така че ако не върне всичко с лихви определени от арабите и руснаците ще бъде поредният ,, добър финансист,, награден с едно 5гр.

 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#45] от "Наблюдател":

  ,,Е не прочетох някъде в това "Обръщение" да става дума някой да ги е принуждавал, следователно е било доброволно, с тяхно знание,,

  Да бе да само че има и един друг лаф и той е ,,зорноволно,, знаеш ли го. Шофьор си, вика те Василев в офиса си и ти казва от днес си собственик на фирма или от днес излизаш на улицата.

 53. 53 Профил на the next K
  the next K
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да, бе! "Кога ядаха кифтетата не риваха, сега ще ми риват!" Да не им се "събудила" "съвестта"?! От сламени човеци на Ц.В., сега са на Д.П. Ама подписите им техни стоят (предполага се, щом са управители, директори и пр.) върху документите... и какво и да пишат и да се кълнат, свидетелстват - ясна е истината.

  "Who controls the Past controls the Future; who controls the Present controls the Past"
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#25] от "detchopora":
  Сериозни неща са това, имаме си престъпна група, грабила банка.
  Всичките 200 човека да си отговарят по закон и да заминават в затвора.
  Да добавим БНБ, правителство, прокуратура, КФН като съучастници в престъплението. Всеки трябва да си понесе отговорността.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 56. 56 Профил на the next K
  the next K
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#10] от "Rhapsody of Fire":

  ако не са подписвали лични поръчителства, авали по записи на заповед, договорите за кредит като солидарно отговорни - нямат. Обаче проблемът им вероятно е, че чакат едноличният собственик на капитала или Общото събрание да ги освободи от отговорност (особено ако нямат решения на компетентния орган за скючване на договорите за кредит), за да не би вместо освбождаване от отговорност да получат подвеждане под отговорност. Все пак представляващите дружествата отговарят към акционера/съдружника в капитала, а не пред контрагентите, дружеството отговаря пред контрагентите си.

  Забавно е как сега прасетата ще рият в калта и ще си показват един на друг срамотиите. Цацата ще гледа за запотените си стъкла, а някое следователче или ДАНС-аджийче ще пише доклади - едни чудни нови компромати за след 10-15 години...

  "Who controls the Past controls the Future; who controls the Present controls the Past"
 57. 57 Профил на atanassova.ani
  atanassova.ani
  Рейтинг: 237 Неутрално

  От 500-600 г. някъде насам, а може би и от повече, в генотипа на българина е започнало да се залага и отдавна вече е заложено предателството.

  Докато е имлоа ручане и мучане, съвестта им е била ок, сънят - спокоен и дълбок. Като свърши ручането, и изведнъж им се разби сънят и съвестта им проговорила... Като са имали такива дълбоки вътрешни несъгласия, какви са ги дървили там толкова години?! С патлака в главата ли са ги карали да подписват?!?

  Мишоци.

  Сега, говорейки чрез ПИК, Блиц, Млиц и не знам кои, е ясно посочените граждани с будна съвест към кого са се ориентирали. Ама и това ще е до време, че и на оня може времето да му е преоброено...

 58. 58 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Цацатурата и Пеевски здравата натискат.

 59. 59 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Като гледам честните сини очи на човека от снимката и се сещам за още едни такива честни сини очи, пък и също с мания по футбол, хпедставям си още колко неща могат да излязат.

 60. 60 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 765 Неутрално

  поправка: вместо "хпедставям си..." да се чете: "представям си ..."

 61. 61 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Колко ли са им платили за да си признаят престъпление?

 62. 62 Профил на allmighty
  allmighty
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ех, да имахме прокуратура... Щяха да си кажат всичко и тези на Василев, и онези на Пеевски.

 63. 63 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Именно защото си "имаме" прокуратура го казват. Пеевски държавните институции купи, та какво ли остава за осем души. Които, интересно, защо досега са си мълчали и клисав ли е бил хляба, който са яли? Предател или продажен българин - няма разликата. Да му са халал на Пеевски. Утре ще стане ясно, че той ги е ползвал. И какво от това - поредният пасквил.

 64. 64 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 630 Гневно

  А защо никой не го довлече досега Василев , какво чакат ?

 65. 65 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Ами, да! Корабът потъва, мишоците се спасяват!

  goblenka
 66. 66 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ,,Рога и копита,, е фирма от въображението на Илф и Петров а при нас нещата са истински...Въпроса е, дали изобщо сме дорасли за собствена държава.С такива хора начело ще си бъдем във вечен преход към дъното.Гарантирано!!!
  Къде са службите за сигурност, къде е прокуратурата и съда?

 67. 67 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#66:"zapp"]Къде са службите за сигурност, къде е прокуратурата и съда?[/quote]

  Тук са си, обслужват Пеевски...

 68. 68 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Тия с подписите са същите като циганина, дето имал 5 яхти......... Като имаш смелостта да си слагаш подписа, където ти кажат, имай смелостта да си носиш и отговорността за това. Пък те чакали да идат сега на борсата

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 69. 69 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално


  Тоя не доби ли най-голяма сила по времето на Боко?- цитат на коментар #2 от “Диверсификация на корупцията и излишните проекти”
  Не

  Не, не, ама ДА! Един куп цифри и графики се ведяха точно тук, където пишеш

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 70. 70 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Е , другари, това е част от "финансовия ни ЕЛИТ :)
  Не става дума за неграмотни роми и кухите Им фирми ..Става дума - за баш брокери, финансисти, ентелектуалци - охранители и секретарки , шофьори ...Масова правна НЕГРАМОТНОСТ :)
  Ние НЕ сме били управители- формални сме :))
  Тоталната въпиюща НЕГРАМОТНОСТ лъха , дори от писмото им :))
  Ей , така ..Подписвахме , ама НЕ бяхме НИЕ ..Някакви демони - ни движеха ръцете ..
  Не напуснахме, защото получавахме дебели пачки - и бяхме от богатата средна класа в България :)
  Колко ли карикатурни образи - ще бъдат разпитвани - елит, български ..:))
  Тези просто са за пандиза - всички..Защото дори василев - ще каже - ДОБРОВОЛНО всичко са подписвали - НЕ съм им влияел по никаквъв начин :))
  Може ли такава простотия и неграмотност да съществвува в България- в младите и "надежни финансови кадри" ???


  BIG AL
 71. 71 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  ...като лицата, представляващи дружествата кредитополучатели, подписваха предоставените им от банката договори, без да имат представа за целите и разходването на кредитите", ..))!!??????
  ..................
  За малоумни или амбициозни провинциални "финсисти, спецове , ли става дума ?? За роми или лелки по на 80 години !!??
  За алчност, става дума - за нагла , амбициозна селска амбиция и алчност ...
  Е , сега като малограмотни - би трябвало да си го отнесете - за над милиард става дума ...))
  Защо такива , като мен - ще трябва да го плащат ?? Екскурзиите в чужбина , колите и къщите - на лизинг, офисите ви , сладкия ви ,недостоен живот ???
  Мафията дори - харчи своите си пари - ВЕЧЕ продобити - а вие ??
  Тепърва искате да НЕ ви ги искаме :) !!?? Ха..хахххааааа
  Боже , има ли толкова прости "брокери " ,все още в България ???
  Алооооо, така наречената 'комисия'- не е е ли наложила ВЕЧЕ възбрани - върху имъществата на тези грандомани ??? За един ден става ..)
  Алооо прокурорчетата- още ли чакате ???

  BIG AL
 72. 72 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#71:"BIG AL"]За малоумни или амбициозни провинциални "финсисти, спецове , ли става дума ??[/quote]

  Става дума за нахакани столичани !

 73. 73 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Само осем души от фирмите на Василев ли успяха да притиснат, за да се подпишат срещу него ?
  Слабо, Пеевски, слабо...
  Ще видиш колко ще се подпишат, когато дойде твоя ред...

 74. 74 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#41:"lekia"]След като на всяко второ изречение се споменава името Ц. Василев, защо той още не е дори призован от прокуратурата и разпитан !?!? Едва ли може да се източи банка в продължение на години без собственика дори да разбере ?!
  [/quote]
  Ами много просто..защото банката не е източена.

 75. 75 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#31] от "geo_19 (с нови сили)":

  теглил ли си фирмен кредит на името на ООД? Парите отиват в ООД-то, но гаранти по него са собствениците на фирмата. Т.е. ако ООД-то предаде Богу дух банката си търси парите от собствениците. Така е в България. Минал съм през това, знам за какво иде реч.

 76. 76 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#75:"alabalko"]теглил ли си фирмен кредит на името на ООД? Парите отиват в ООД-то, но гаранти по него са собствениците на фирмата[/quote]
  Не е задължително съдружниците да гарантират кредита с лично имущество. Ако ООД има други активи, то може да обезпечи кредита с тях.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 77. 77 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1558 Любопитно

  До коментар [#36] от "xmm":
  пълни глупости, с над **млн евро кредити а ни един в касата или по сметка.Да не сме магьосници

  Тиква под наем.
 78. 78 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  [quote#77:"Cerber"] а ни един в касата или по сметка[/quote]
  За това си има НАП и полиция.
  В този ред.

 79. 79 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#78] от "xmm":плащаме си като попове, първо кредитите, след това данъците и ако е рекъл господ и и дивидентите. В този ред.
  А с НАП сме в така да се каже нонстоп прегръдка.

  Тиква под наем.
 80. 80 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Весело

  [quote#79:"Cerber"]А с НАП сме в така да се каже нонстоп прегръдка. [/quote]
  Мечешка
  Затова го пожелавам и на тези

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK