"Южен поток България" спира възлагането на поръчки и сключването на договори (обновена)

"Южен поток България" спира възлагането на поръчки и сключването на договори (обновена)

© Надежда Чипева, КапиталПо препоръка на Европейската комисия "Южен поток България" АД спира възлагането на поръчки и сключването на договори, свързани със строителството на  газопровода "Южен поток" на територията на страната, заявиха в прессъобщение от дружество.


"В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на проекта при спазване на националното и европейското законодателство", гласи съобщението. "При строителството на газопровода "Южен поток България" АД се придържа към  принципа на прозрачност и отговорност  за съответствието на проекта с нормите на Европейския съюз", продължава то.


Дружеството припомня, че "Южен поток" е "глобален инфраструктурен проект за строеж на газопровода с мощност 63 млрд куб. м през Черно море до страните на Южна и Централна Европа с цел  диверсификация на маршрутите за експорт на природния газ и елиминиране на транзитните рискове". "Първите количества газ по "Южен поток" ще бъдат доставени в края на 2015 година. Пълното захранване на газопреносната мрежа ще бъде през 2018 година", заключва прессъобщението.
В сайта на БЕХ пък се появи съобщение, че холдингът "в качеството си на акционер в проектната компания "Южен поток – България" АД и в изпълнение на указанията на Министъра на икономиката и енергетиката уведоми с нарочно писмо ОАО "Газпром" и изпълнителните директори на "Южен поток – България" АД и предприе всички необходими действия за замразяване на дейностите по проекта "Южен поток" до окончателното изясняване на всички въпроси, свързани с процедурата по възлагане на договора за проектиране, доставка и строителство и в съответствие с изискванията на ЕК".


"Български енергиен холдинг" ЕАД оказва и ще оказва пълно съдействие на ЕК в качеството си на съакционер в проекта "Южен поток", но не може еднолично да решава въпроси свързани с разкриването на информация представляваща търговска тайна. За действията си "Български енергиен холдинг" ЕАД своевременно е уведомил партньора си ОАО "Газпром", продължава съобщението.


По-рано днес Министерството на икономиката и енергетиката излезе със съобщение, че действията на ръководството на "Южен поток България" за увеличаване на капитала въпреки заповедта на енергийния министър в служебния кабинет Васил Щонов да се спре работа по проекта не защитават интересите на Български енергиен холдинг (БЕХ) в дружеството. От министерството заявиха, че възнамеряват да отнесат случая към правоохранителните органи.


В понеделник стана ясно, че ден след като министър Щонов разпорежда прекратяване по-нататъшни действия по проекта "Южен поток", ръководството на дружеството, в което БЕХ и "Газпром" държат по половината дялове, е подало заявление за увеличаване на капитала на дружеството 25 пъти до 397.6 млн. лева. Така съветът на директорите, който се състои от петима членове и всички решения трябва да се вземат единодушно, всъщност изпълнява решение на предишния енергиен министър Драгомир Стойнев от декември миналата година.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Добрее,ще купуваме руски газ от Австрия може би?

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Това е добре.Националните предатели от"Южен поток България"още ли са на свобода.

 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  Т.е., с увеличения капитал ще плащаме едни заплати, едни хонорари...до където стигнат, после пак.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Не само го е изпълнил но и го е преизпълнил - комисионните са заработени!

 5. 5 Профил на kamenvasilev
  kamenvasilev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток, от който да могат да се видят допусканията и параметрите на проекта в числа, а не само неподкрепени със сметки твърдения?

 6. 6 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Тези трябва да се разтурят иначе ще продължават да правят каквото си искат и да викат"Да да точно така!". Зад гърба ни правят каквото им скимне!

  klimentm
 7. 7 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  Какво следва за ръководствата на БЕХ и „Южен поток България“?
  Ало, Цацаров, наваканцува ли се?

  Чл. 107. Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, транспорта, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
  Чл. 203. За длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години.
  Чл. 220. (1) Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 .
  (2) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) В особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е от една до десет години лишаване от свобода, като съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 .
  ... и т.н...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 8. 8 Профил на dimitar4
  dimitar4
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Разследване на произхода на капитала от европейската комисия.

 9. 9 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 530 Гневно

  "заявиха в прессъобщение от дружество" - как не ги е срам тези продажници - онзи ден са увеличили капитала с 400 милиона, сега щели да спират нещо си и то заради препоръката на ЕК - че тя тази препоръка вече не помня преди колко време излезе бе ей....

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  България трябва да търси диверсификация не на маршрутите, каквото е необходимо само на Газпром/Русия, такава на доставчиците господа от "Южен поток България".
  В тази връзка, вашата задача е да гарантирате доставката по този тръбопровод да бъде не само на руски газ, а и на газ от Азербаджан.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  То няма какво пове4е да се възлага И поръ4ва вси4ко е наредено само да се действа, така 4е това не не е нито добра новина нИто Изоб6то е новина, оби4айните заподзрени продължават да си действат

 12. 12 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 860 Любопитно

  Аз пак да попитам, кога ще бъдат осъдени мошениците от правителството на Орешарски, продали 300 декара държавна земя на безценица, на другите мошеници от ЮП?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 13. 13 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  [quote#3:"Николай Колев"]Т.е., с увеличения капитал ще плащаме едни заплати, едни хонорари...до където стигнат, после пак.[/quote]
  Ами! Увеличеният капитал е стойността на земята. Утре руската страна ще получи още един процент и тръбата със земята става тяхна. Остава само да си докарат зелените човечета да я охраняват...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 14. 14 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 466 Неутрално

  дежа вю

  Global Genocide Forget Heaven
 15. 15 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Хубав ден за България! Още една задунайска заробваща далавера отече в канала. Сега остана само националните предатели да отидат на съд.

 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Хайде сегаааааа, при Бай Ставрииии
  строг, но справедлив

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#1:"xalikarans"]Добрее,ще купуваме руски газ от Австрия може би?[/quote]

  Сега откъде купуваме? С гълъби ли го пращат?

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  [quote#5:"kamenvasilev"]Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток, от който да могат да се видят допусканията и параметрите на проекта в числа, а не само неподкрепени със сметки твърдения?[/quote]
  Няма! Когато правят нещо против интересите и законите на страната, комунетата правят всичко дълбоко законспирирано.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на idenev
  idenev
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#15] от "pterodaktil":

  И сега ще купуваме газта от трети лица на завишена цена. И забавяме фалирането на Украйна. За това ли се радваш? Това по какъв начин е "заробваща далавера" при положение, че после ще събираме транзитни такси?

  Зареждай в Лукойл, спри империалиста
 20. 20 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 459 Неутрално
 21. 21 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#15:"pterodaktil"]Хубав ден за България! Още една задунайска заробваща далавера отече в канала.[/quote]
  Що ли ме струва че това не го пишеш за първи път , нищо утре пак и след месец пак така ....

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 22. 22 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 860 Любопитно

  [quote#18:"Храбър"]Когато правят нещо против интересите и законите на страната, комунетата правят всичко дълбоко законспирирано. [/quote]
  То затова при тях всичко е в дълбока конспирация. Ти знаеш ли поне едно тяхно действие в полза на народа и държавата?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 23. 23 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Арести за виновните и незабавна национализация и конфискация на дружеството "Южен поток България" АД и неговите активи!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 24. 24 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 581 Любопитно

  [quote#5:"kamenvasilev"]

  Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток, от който да могат да се видят допусканията и параметрите на проекта в числа, а не само неподкрепени със сметки твърдения? [/quote]

  Има толкова, колкото има за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй!

 25. 25 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2140 Любопитно

  [quote#1:"xalikarans"]Добрее,ще купуваме руски газ от Австрия може би?[/quote]

  До коментар [#1] от "xalikarans":

  И какъв ни е проблема?
  Стига да е по-евтино отколкото на нас Газпром ни го "подарява", нали?
  Или викаш комисионната на другарите е по-важна?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  подарък за ердоган . от сащ и ес .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  Язък! Таман бех нарамил търнокопа и с целото фамилия търсехме работа на потока… Па то… измамихме се безмерно. Ше земем да идем у Крим. Там имало бая работа - копат основите на хотели за сичкото руснак.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 28. 28 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Гневно

  "В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на проекта при спазване на националното и европейското законодателство", гласи съобщението.
  ============

  Всякакви дейности да бъдат незабавно спрени и Цацаратурата да започне подготвителни действия в посока кв. Банишора - 2 - ри етаж южно изложение.
  Цацаров недей спа и не си го изкарвай на журналистите от Икономедия ето ти матрял за работа.
  Чакаме резултат .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 29. 29 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Ние станахме като руснаците..те "изтеглят" войските си от границата с Украйна вече 10-15 пъти , а войските все там си стоят..така и ние спираме Южния Паток вече няколко пъти , а той Патока все успява да клъвне още някой милион от държавни парици..

 30. 30 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2140 Гневно

  До коментар [#7] от "Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!":

  Ти питаш къде е Цацаров?
  Веселяк си ти, защото цацаратурата е заета да преследва журналисти.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 31. 31 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 466 Неутрално

  и аз се чудя.. в крайна сметка.. ще имаме ли някакъв кяр освен мизерните таксички.. барем по-евтин газ? (не, че мен ме топли).

 32. 32 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Най после . Спря се нещо , което върви само в празни черепни кутии . Впрочем ,спира се само в страната . А в другите страни какво става , Европо ?

 33. 33 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#7:"Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!"]Ало, Цацаров, наваканцува ли се?

  Чл. 107. Който с цел да отслаби властта[/quote]

  Цацаратурата не обвини ли журналистите от Икономедия в това? Не ти ли изглежда като кривоглед? (в медицинския смисъл)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 34. 34 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  "В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на проекта при спазване на националното и европейското законодателство", гласи съобщението.

  Мое ли да спрете с всички дейности??? Щото ви нямам вяра...

  Няма шики-мики.
 35. 35 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  "При строителството на газопровода "Южен поток България" АД се придържа към принципа на прозрачност и отговорност за съответствието на проекта с нормите на Европейския съюз"

  Лъжете като много възрастни роми...

  Няма шики-мики.
 36. 36 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  [quote#19:"idenev"]И сега ще купуваме газта от трети лица на завишена цена.[/quote]
  Ушанка, скрий се някъде на сянка. За азиатския газ от матушката ти си има договори с Газпром, какви трети лица те гонят. Газпром е длъжен да доставя договорените количества газ до българската граница, какво неясно има в това? Как ще го доставят този газ нас не ни интересува и допълнителни пАтоци с напълно неясни разходи и приходи (на този етап само разходи разбира се) също така не ни интересуват, особено когато са В РАЗРЕЗ с Европейските директиви. Аре у лево, чемодан, вакзал и т.н., кой за Масква, кой за централния софийски.

 37. 37 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 860 Неутрално

  [quote#24:"_dan_"]Има толкова, колкото има за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй! [/quote]
  Червените и там мотат далавера за около 5 милиарда.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 38. 38 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  [quote#5:"kamenvasilev"]Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток,[/quote]

  Гугъл , Южен поток и ще научиш това, което те интересува . Без политиканстване .

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "p_s":

  Тцъ! Кяр ще има Путя Късий, и не се знае докога ще е властелин. Може съвсем скоро да го гътнат, като чета за цените на нефта.

  В тоя пАток я има газ, я не! Транзитните такси директно отиват за изплащане на заемите, ако тече газ по тръбите. Ако не тече - няма такси, вадим парите от бюджета за лихвите и главницата.

  Печелим: джелезо на бг-територия, която според неясните информации, май ще е и 50% руска територия, населена с руски (зелени) човечета.

  Ахааа, и споменаваните около 5 хиляди работни места са еднократна работа за къде месец или пет.

  Освен всичко отгоре - във всеки момент "братушките" могат да врътна кранчето, щото така им е кеф (дори да има и да тече газ по тръбите на пАтока).

  Ама заемите по него ще трябва да се плащат. С лихвите.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 41. 41 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 411 Гневно

  Защо се крият имената на ръководството на дружеството????

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 42. 42 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 860 Весело

  [quote#35:"3% и продължава да пада "]Лъжете като много възрастни роми... [/quote]
  Е това е колега! Културата си е култура. +++++

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 43. 43 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Все пак, би било добре, правителството да произведе т.н. Форстмажорни обстоятелства, за да отпаднат глобите и неустойките, които грозят бюджета, щото, голото решение на министъра няма да ни отърве от тях...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#1] от "xalikarans":

  ти май много страдаш, че може да купуваме газ на по-ниски цени от конкурентни доставчици?

  РЕФОРМИ !
 47. 47 Профил на garansia
  garansia
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "В момента дружеството извършва дейности с подготвителен характер по реализацията на проекта при спазване на националното и европейското законодателство", гласи съобщението.

  Все пак работата продължава. Това е важното.

 48. 48 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  [quote#17:"Крымненаш"]Сега откъде купуваме? С гълъби ли го пращат?[/quote]Купуването и пращането са две различни работи.Вчера чета, че украинското правителство ще продаде газопреносната си система с голяма вероятност на американска компания...Премиерът им заявил, че руснаците нямало да бъдат допуснати категорично и някои експерти проявяват известно
  безпокойство дали няма да има силно намаляване на доставките на руски газ в тази ситуация.Четвърт от доставките за ЕС са от Русия , а за България ...повечко май.
  Ако добавим и спирането на Патока, дали не се очертава една доста студена зима?

 49. 49 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#5] от "kamenvasilev":
  "Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток, от който да могат да се видят допусканията и параметрите на проекта в числа, а не само неподкрепени със сметки твърдения?"
  ---
  Моля, прочетете този анализ и не само Вие и си направете изводите:
  http://www.mediapool.bg/yuzhen-potok-ne-e-religiya-news223854.html

 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  [quote#1:"xalikarans"]Добрее,ще купуваме руски газ от Австрия може би? [/quote]
  Откъдето и да го купуваме,ПО-ЕВТИНО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ,отколкото ако купуваме директно от Русия.
  Справка - ГАЗЪТ,КОЙТО ГЪРЦИЯ КУПУВА ОТ РУСИЯ Е ПО-ЕВТИН от газът,който РУСИЯ ПРОДАВА НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!
  Газът,който Украина купува от Германия е ПО-ЕВТИН от газа,който Украина купува от Русия !?!?!?
  РУСИЯ СТРИЖЕ И ДЕРЕ КОЛОНИИТЕ СИ.
  Колкото по-скоро СЕ РАЗДЕЛИМ СЪС СТАТУТА СИ НА РУСКА КОЛОНИЯ,толкова по-спокойно и по-богато ще живеем.

 51. 51 Профил на biggerbetter
  biggerbetter
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#5:"kamenvasilev"]Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток, от който да могат да се видят допусканията и параметрите на проекта в числа[/quote]
  Има, пак тук беше, в мнение на читател - даже и налягането беше изчислил, че не може да бъде достигнато (това си спомням само). Звучеше убедително, личеше, че е завършил инженерство на флуидите. Не знам как може да се намери.

 52. 52 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  [quote#48:"тулса"]дали не се очертава една доста студена зима? [/quote]
  Не, задунайски другарю, не се очертава. Газпром имат задължения по договор. Ако не ги спазят, този път ще си платят, при това с лихвите. Това е положението.

 53. 53 Профил на gentilebg
  gentilebg
  Рейтинг: 8 Гневно

  Ало, БЪЛГАРИ!

  Вместо да се хабим по форумите, да излезем на улицата и да викнем, за да ни чуят!

  Друг начин няма.

  Така както стана при избора на Пеевски за ДАНС.

  Иначе- тежко и горко на децата ни!

  Крайно време е да се събудим и най-накрая да покажем, че сме /да станем/ ГРАЖДАНИ, а не овце, на Република България!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 563 Гневно

  Ама нали беше вече спрян тоя грабеж, бе?!!
  Какво спираете сега!?

  З А Т В О Р!!!!

  С Ъ Д И З А Т В О Р!!

  Некъпани национални предатели!
  За предаване на интересите на България - 20 години зандан!
  И орвеховки, и седнишев ився остальная сволоч - З А Т В О Р!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 56. 56 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  И отново да попитам - кога антибългарските национални предатели - Шишарски, Цацаркович, Овчев, Искров и сие ще бъдат подведени под съдебна отговорност за национално предателство и нарушаване на Българската конституция?

  Пазете се от доносника vesolr
 57. 57 Профил на garansia
  garansia
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#49] от "desen":

  Това е анализ от човек, който никога не е работил в енергетиката. А и в момента е на западна хранилка. Освен това е бивш агент на ДС оповестен от комисията по досиетата:


  "Сред вече оповестяваните имена е и това на Илиян Василев, вербуван през 1988 г. и работил под името Сашо-11, сътрудничил на Първо главно управление - разузнаването. Илиян Василев заема различни високи постове в годините – оглавявал е Агенцията за чуждестранни инвестиции, бил е посланик на България в Москва в периода 2000-2006 г., а в момента е енергиен експерт."

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/10/30/1936552_agenti_na_slujbite_e_imalo_i_v_sdrujenieto_na_edriia/

 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Весело

  [quote#53:"gentilebg"]/да станем/ ГРАЖДАНИ,[/quote]

  То граждани по жълтите павета с такова да ги ринеш , ама със селски манталитет .

  ПП С такова - бях забравил думата - с лопата .

 59. 59 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#22] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Не. Затова ния приличаме на африканска държава в сравнение с Норвегия .

 60. 60 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3464 Весело

  [quote#48:"тулса"]някои експерти проявяват известно
  безпокойство дали няма да има силно намаляване на доставките на руски газ в тази ситуация.[/quote]
  Силното намаляване на доставките на руски газ,по своята същност са СИЛНО НАМАЛЯВАНЕ ДОСТАВКИТЕ НА ДОЛАРИ И ЕВРО В РУСКИЯ БЮДЖЕТ.
  Колкото и да се правят на велики и отворени,чак това КГБейовете в Кремъл няма да могат да направят без да бъдат ПОМЕТЕНИ ОТ ХОРАТА месец след това.
  Просто това е технологичното време за РУСКИЯ ФАЛИТ ПРИ НАМАЛЕНИ ПРИХОДИ ОТ НЕФТА И ГАЗА.

 61. 61 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално
 62. 62 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Със забраната на Южен паток, освен че защитаваме себе си от руския газов монопол, ние ще направим и друго много, много важно нещо - ще защитим Украйна от опитите на путин да удари тази страна в гръб, заобикаляйки я през България! Това целят руските комунисти! Да унищожат Украйна! На путин ще му излязат криви сметките...Нали така?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Ние техните "спирания" ги знаехме предварително!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 65. 65 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#35] от "3% и продължава да пада ":Много отдавна вече циганите не са еталон за лъжа, защото комунистите в България ги задминаха по всички показатели.

 66. 66 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 936 Неутрално

  докато олигарски не си замина все го спираха и все работиха.

 67. 67 Профил на severozapad
  severozapad
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да ни е студено,колко да ни е студено-ако няма газ има климатици.Айде мерси за разни газопроводи като тоя,да не би транзитните такси да ви влизат в джоба-ще ги усвоят за себе си и ще си назначат родата на работа на патока

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 68. 68 Профил на gentilebg
  gentilebg
  Рейтинг: 8 Гневно

  Протестите от миналата бяха генералната репетиция.

  Нека този път да си свършим работата така, както трябва и до края!
  Като истински ЕВРОПЕЙЦИ!

  Няма нужда отново да се убеждаваме в провала на политиците ни и в липсата на морал и чест у тях!

  Време е да надигнем глави и най-сетне да изчистим кочината и да направим истински дом за нас и децата ни!

  Пределно време е!

  И- разделно.

 69. 69 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  Българите вече свикнахме да плащаме луди милиони и да получаваме насреща голи полянки и кални гьолове. Пари се плащат, пари потъват, всеки се оглежда и вдига ръце - "аз пари нямам, пари не съм взел!".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 70. 70 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#57] от "garansia":

  Май нещо в множко Ви дойде експертизата/анализът на човек, срещу аргументите му, като нямате доводи, както винаги си имате и съответните готови компромати.
  Но защо не дадете отговори в противовес на анализът?
  Да не се окаже, че Вие сте един от кохортата на Путин/Руската Пета колона в България, защитаваща небългарски интереси?
  Но защо ли питам, когато от постовете Ви това е толкова разпознаваемо и не са нужни Шерлокхолмски умения.
  На България не са и нужни такива като Вас, а истински защитници на интересите и.
  И Вие определено не сте един от тях.
  В един момент предателите стават неудобни и за господарите си. Имайте го в предвид, докато не е станало твърде късно.


 71. 71 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ко прайм с тръбите които се складират на пристанище Варна?...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  [quote#19:"idenev"]И сега ще купуваме газта от трети лица на завишена цена.[/quote]
  А сега на занижена ли я купуваме?!?!
  Тъпан!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  [quote#71:"Tod"]Ко прайм с тръбите които се складират на пристанище Варна?... [/quote]

  Ша си напраим водопровод!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  До коментар [#71] от "Tod":

  В морето!

  klimentm
 76. 76 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1752 Любопитно

  "Дружеството припомня, че "Южен поток" е "глобален инфраструктурен проект за строеж на газопровода с мощност 63 млрд куб. м"

  Някой виждал ли е "мощност" на газопровод да се определя в "куб. м"? Експертите на ДПС и Атака да пояснят.

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  Нов милион е прибавил към отчетените преди година над 3.5 млн. лв. лични средства членът на Съвета на директорите на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) Георги Христозов.
  http://www.mediapool.bg/shef-v-beh-pribavi-chetvarti-milion-v-smetkata-si-news221198.html

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Не само за територията,а и за акваторията на България трябва да се отнася тази забрана!

  Tony
 79. 79 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  [quote#5:"kamenvasilev"]Има ли някъде публично достъпен икономически анализ на Южен Поток, от който да могат да се видят допусканията и параметрите на проекта в числа, а не само неподкрепени със сметки твърдения?[/quote]
  ======
  Препоръчвам!
  http://www.mediapool.bg/yuzhen-potok-ne-e-religiya-news223854.html

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на edi_koi_si
  edi_koi_si
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#62:"Rim"]Със забраната на Южен паток, освен че защитаваме себе си от руския газов монопол, ние ще направим и друго много, много важно нещо - ще защитим Украйна от опитите на путин да удари тази страна в гръб, заобикаляйки я през България! Това целят руските комунисти! Да унищожат Украйна! На путин ще му излязат криви сметките...Нали така? [/quote]

  Браво страхотно направо ще ги размажем руснаците и Путин, а украинците ще са ни благодарни и за това като нищо ще спрат транзита на руския газ през зимата без изобщо да им пука за нас ама ние самаряните мислим за хохлите.
  Чак не мога да повярвам колко сме залупени вместо да имаме директна връзка с доставчика на газ се оставяме да зависим от транзитна държава като Украйна, а Южен поток ще стане може да не мине през България а през Турция Гърция и от там в Италия тогава ще взимаме газ от Турция и по един или друг начин ще зависим от тях щом ни харесва да сме зависими от Турция ок така да бъде. Предвид прозорливата ни политика нищо чудно след 10-15 г. Козлудуй ще си замине и тогава ще я закършим за ток е Унгарците и Турците на които не им пука да правят бизнес с Руснаците с новите си Руски реактори ще ни продават ток е щом това ще ни направи независими ок така да бъде

 82. 82 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Поморие, Созопол...30 000 руснаци. Училища, културни центрове, имоти... Интересно защо.
  Малко ми идва в повече с пАтока!
  Утре да не се окажат второто малцинство в РБ!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 83. 83 Профил на leondegrance
  leondegrance
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#2] от "chicago514":

  проблема е много неприятен. за пореден път ЕС спира развитието на България. Затвориха ни реактори, затвориха Кремиковци, сега спират друг голям инфраструктурен проект.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на evolyucioner
  evolyucioner
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Добре би било да диверсифицираме доставките на газ с такива от Австралия и Канада (с влакови композиции и НЛО да ги посреща на гарата). Ще е по-евтино, Защото ЮП като мине през Турция( те глупавите не си знаят интересите), Гърция и Италия, плюс наказателни точки от руснаците за славянска нелоялност, цената до България ще стане такава, че ще е по-добре да си събираме газовете от тоалетната, за което пък ще ни трябва повече зрял боб...

 86. 86 Профил на doro_thea1
  doro_thea1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#82] от "drakar65":

  Aма то точно това е плана на кагебистите:гледаи Kрим и се сещаи.B момента членството ни в Hато им е голям трън в очите ,затова работят толкова упорито да ни изкарат от там и EC.Cамо, че дано да са разбрали,че просто няма да стане тяхната-BG е направила отдавна цивилизационния си избор да принадлежи към демократичния свят и не иска да има нищо общо с рертоградната империя на злото путлеристан.Kолкото и упорито да я дърпат в тази посока петоколонниците на Mасква и купената от путин бг олигархия!

 87. 87 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5904 Неутрално

  То с тоя Южен поток само ни заробват като с Белене, и после се чудим че сме най бедната и нещастна нация.

 88. 88 Профил на garansia
  garansia
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#70] от "desen":

  Даааа, агентите на ДС са дялани камъни - от всичко разбират. Ама щом са наши хора няма начин да не е така. Нищо, че този така наречен експерт никога не е работил по линия на енергетиката - било то като теоретик или в практиката. Няма за Вас значение, че е на западна хранилка (вижте кои дават парите на организацията, в която работи). ОК. Така да е.
  Десен като Вас да сваля шапка на ченге от ДС.....))))). Десни хора, та дрънкат отвсякъде))).

 89. 89 Профил на doro_thea1
  doro_thea1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#85] от "mitcui":

  Mоля да ни присетиш, след като тръбата на Tерораша мине през Tурция-откъде ще продължи по-нататък ,след като и българия и гърция са страни членки на EC и проекта на путлер е не просто замразен,а неофициално запратен вече на бунището?

 90. 90 Профил на leondegrance
  leondegrance
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#87] от "peni_nikol.53.":

  То пък ние сме толкова свободни че голямо пазене. Жертва сме на геополитическата борба срещу Русия. И този път не е дори екология.

 91. 91 Профил на evolyucioner
  evolyucioner
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#89] от "doro_thea1":

  Глобалната политика няма нищо общо с мърморенето на мегдана.
  Ще поживеем и видим и се надявам да не ти примръзне дупето благодарение на демократичното озарение на украинците през зимата

 92. 92 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#83] от "leondegrance":
  За пореден път ти се отговаря: чемодан, вокзал, москва... Там строете ако щете Вавилонската кула, също голям инфраструктурен проект
  Аз съм гражданин на Република България, която е член на НАТО и ЕС!
  Просто искам да се спазват техните правила, а не да продължаваме да сме троянски кон на путинова русия!

  П.П. А и не е ли време някои известни хора да бъдат подведени за измяна срещу държавата! Имаме ли контраразузнаване или и то е подчинено на ГРУ или ФСБ....?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 93. 93 Профил на doro_thea1
  doro_thea1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#90] от "leondegrance":

  "Жертва сме на геополитическата борба срещу Русия".

  Yжас,еи затова BG тъне в мизерия,корупция,неоправия и хаос, същинско огледало на маиката колония Pусия-народа си иска комунизма и мизерията и толкоз.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на doro_thea1
  doro_thea1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#91] от "mitcui":

  пак ли ще връткате кранчето,таварищ?излязоха ви значи мазоли от това връткане на кранчето по 50 пъти на ден.а пари за бюджета на раша да ви храни-откуда?

 96. 96 Профил на leondegrance
  leondegrance
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#92] от "drakar65":

  какво не ти харесва на теб по този проект? кое му е лошото? че ще има работа за хиляди хора? че ще се образува хранилка, каквото винаги се образува? ти каква руска манипулация виждаш тук? и ако виждаш такава, то какво е манипулация за тебе? къде точно те удря, пречи, дразни или какво?

 97. 97 Профил на evolyucioner
  evolyucioner
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#87] от "peni_nikol.53.":

  Само ми кажи с кой Поток няма да те заробят и ти падам на колене... не познавам демократичен капиталист, който да не иска да ти смъкне десет кожи. И пример: цената на 1000квт ток от тец Марица 3 (американска) е 155лв., тази на тец Марица2 е 49лв. Е, благодаря на американците! Но за това не протестираш, не мислиш ли , че си зомбирана?

 98. 98 Профил на doro_thea1
  doro_thea1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#96] от "leondegrance":

  Hе ни трябват заробващите ви руски ви проекти .BG е европеиска страна,никога няма да бъде руска.
  Tръби-ферибот-Kрим!панимал?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#96:"leondegrance"]какво не ти харесва на теб по този проект?[/quote]

  Още ли не си разбрал?
  Няма смисъл тепърва да ти обяснявам!
  Лека нощ...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK