КЗК отмени поръчката за сертифициращ орган на фонд "Земеделие", допускала конфликт на интереси

Министерството на земеделието прави безуспешни опити да проведе поръчката от май миналата година, а януари 2015 г. е срокът, в който Брюксел трябва да бъде изпратен сертифициращият доклад.

© Асен Тонев

Министерството на земеделието прави безуспешни опити да проведе поръчката от май миналата година, а януари 2015 г. е срокът, в който Брюксел трябва да бъде изпратен сертифициращият доклад.Комисията за защита на конкуренцията отмени заради нарушения обществената поръчка за сертифициращ орган на фонд "Земеделие", с което се поставя под въпрос възстановяването от Брюксел на 1.6 млрд. лв., платени за сектора без да са сертифицирани. 


Министерството на земеделието прави безуспешни опити да проведе поръчката от май миналата година, а януари 2015 г. е срокът, в който Брюксел трябва да бъде изпратен сертифициращият доклад.     
В съобщението на антимонополния орган се казва, че в декларациите за липса на конфликт на интереси не са изчерпани всички възможности за наличието на такъв конфликт, имало и неясноти. "Одобрената от възложителя декларация не обхваща ясни хипотези или законови разпоредби, от които да се заключи, че участникът не е в правна, икономическа или друга връзка с възложителя, Разплащателната агенция, Управляващия орган или Компетентния орган на Разплащателната агенция. Възприетата обща формулировка в текста на декларацията, освен че създава неяснота, не изпълнява и основното си предназначение да не допусне до участие и класиране лица, намиращи се в позиция на конфликт на интереси", е становището на КЗК.


Производството е по жалби на "Захаринова и партньори" и "Делойт България". 

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Нормални ли са тези хора, след като една декларация не могат да направят.
  Да не говорим, първата ли такава декларация е това, за пръв път ли им се случва.
  А виждате за какви загуби става дума, ако нещата не се оправят.
  Крайно време е, всякакви такива недомислия, да водят до персонални отговорности и последствия.

 2. 2 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Дневник заглавието и текста би трябвало да написано по различен начин:
  Министерството на земеделието прави безуспешни опити да проведе поръчка за сертифициращ орган на фонд "Земеделие" от май миналата година, с което се поставя под въпрос възстановяването от Брюксел на 1.6 млрд. лв., платени за сектора без да са сертифицирани.

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  И колко месеца им беше необходимо на КЗК да стигнат до това прозрение.Всичко в България се случва много бавно.

 4. 4 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Царе сме да си пречим.

 5. 5 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Българските чиновници са най голямата заплаха за българите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK