Освободен е директорът на пристанището в Бургас

Аргир БояджиевДосегашният изпълнителен директор на пристанището в Бургас Аргир Бояджиев е освободен като член на съвета на директорите на държавното дружество. На негово място е назначен Иван Капитанов, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта. 


Предстои бордът да определи нов изпълнителен директор, се посочва в прессъобщението. 


За Иван Капитанов се съобщава, че е завършил "Икономика и управление на индустрията" в Университета за национално и световно стопанство. От 2002 г. до 2011 г. работи, като експерт в дирекция "Финанси на реалния сектор" в Министерство на финансите, а след това е и заместник-изпълнителен директор на Държавен Фонд "Земеделие". Бил е и заместник-председател на сдружение "Център за стратегически анализи, финансиране и европейски  фондове". Той е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството, се посочва в мотивите за назначението. 
Аргир Бояджиев  беше изпълнителен директор на бургаското пристанище преди управлението на ГЕРБ, а при кабинета "Орешарски" се върна начело. Той е и член на общинския съвет на БСП в Бургас, припомня "Бургас утре". 


В съобщението на министерството на транспорта се уточнява, че  министър Николина Ангелкова има правомощието да сменя шефовете в общо 68 структури  - търговски дружества и предприятия, на които ведомството е принципал, и второстепенни разпоредители с бюджетни средства. Досега тя е направила персонални промени в 6 от тях, в три от които - на изпълнителни директори. Целта на промените е да бъде оптимизирана и подобрена работата на дружествата и агенциите в системата, информира пресцентърът. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK