Асен Ягодин отново става директор на Пощенска банка

Асен Ягодин отново става директор на Пощенска банка

© Надежда Чипева, КапиталАсен Ягодин поема отново позицията изпълнителен директор в Пощенска банка, съобщиха от институцията. Неговият ресор е "Корпоративно банкиране и финансови пазари". Така той става вторият изпълнителен директор заедно с Димитър Шумаров.


Ягодин заемаше поста от 2004 до 2011 г. Сега той влиза и в Управителния съвет на банката.


От 2011 г. до 2013 г. Ягодин беше главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Кариерата му започва в софийски клон на Пощенска банка, след което преминава в Централно управление като дилър в управление "Паричен и капиталов пазар". През 1999 г. заема позицията началник на управление "Ликвидност", а през 2001 г. е избран за член на съвета на директорите на финансовата институция. 
Председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Пощенска банка е Петя Димитрова. В съвета влизат и Димитър Шумаров, който е главен финансов директор и изпълнителен директор, и Йордан Суванджиев, който е главен директор "Управление на риска".


С назначаването на Асен Ягодин на вакантната до момента позиция мениджърският екип на финансовата институция е попълнен и не се очакват повече промени в управленския й състав, посочват от банката.


"Радвам се да посрещна в екипа на Пощенска банка професионалист с доказани качества като г-н Ягодин", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, цитирана от пресцентъра си. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK