Зоната за спорт и отдих на "Уолтопия" в "София тех парк" ще е готова след 18 месеца

Първата копка направиха създателят на компанията Ивайло Пенчев (третият от ляво на дясно), заедно с президента Росен Плевнелиев и министър Божидар Лукарски от двете му страни

© Георги Кожухаров

Първата копка направиха създателят на компанията Ивайло Пенчев (третият от ляво на дясно), заедно с президента Росен Плевнелиев и министър Божидар Лукарски от двете му страниПроектът "Колайдър Активити Център"  на световния лидер в производството на изкуствени катерачни стени "Уолтопия" ще бъде готов в средата на 2016 г. Днес президентът Росен Плевнелиев и министърът на икономиката Божидар Лукарски направиха първата копка на обекта в "София тех парк".  


Предвижда се комплексът - дело на холандския архитект Невил Марс, да има няколко зали за катерене с различен стил и сложност, фитнес, многофункционална зала за спорт и събития, СПА център, ресторант, кафе и бар, парк, плувни басейни, игрища и детски площадки. Прогнозната му стойност е 12 млн. лева. Иновативната компания ще разположи на площ от 13 хил. кв. м централния си офис, изследователски център и лаборатории към него. 


Зоната за спорт и отдих на "Уолтопия" в "София тех парк" ще е готова след 18 месеца

© София Тех Парк
"Тази инвестиция показва, че можем да растем не с един, а с 30% и че можем да бъдем сред най-добрите и със стратегическа визия и с много труд да оставяме всички зад себе си, каза държавният глава  като направи аналогия с постиженията на "Уолтопия", която разкрива работни места в  развити държави, между които САЩ и Германия и има пазар в 50 страни на четири континента.


За изграждането на научно-изследователски и развоен център като част от "Колайдър Активити център" "Уолтопия" има издаден сертификат за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите. 
"Вярвам, че изграждането на "Колайдър Активити Център" ще повиши имиджа на "София тех парк", превръщайки го в атрактивно място за инвестиции", допълни министър Лукарски.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK