"Сабуей България" отбеляза най-високи продажби за Централна и Източна Европа



Ръст от 41% в продажбите на сандвичи от началото на годината са отчели ресторантите от веригата "Subway" у нас в сравнение със средните продажби на останалите ресторанти в Европа. Това съобщиха от регистрираната във Варна компания "Сабуей България", която държи франчайзинговите права на американската верига за нашата страна и Румъния.


Продажбите в България бележат значителен ръст от началото на 2014 г., като най-добри резултати са показали 9 от Subwayресторантите, достигайки 15% увеличение в продажбите, уточняват още от "Сабуей България".


Според статистиката на компанията средната производителност на служителите в българските обекти е около 7% по-висока от средната за Европа. "Оказва се, че българските служители работят по-ефективно от европейските си колеги за същия период от време, казва Иван Тодоров, изпълнителен директор на Сабуей България. Средната стойност на покупка на българския клиент в Subwaye с 40% по-малка от тази на европейския, което се дължи предимно на факта, че цените на сандвичите в България са с около 60% по-ниски от тези в останалите Европейските страни", уточнява Тодоров.




Според изпълнителният директор на "Сабуей България" основно предимство на ресторантите, носещи марката, е че клиентите им могат сами да комбинират съставките в храната си, като избират всяка една според своя вкус и диетични предпочитания.
"Ние сме наложили тази система и сме лидер в използването й като успешна практика, а от скоро и други вериги също се опитват да копират този модел", коментира Иван Тодоров.


През изминалата година в България бяха открити още 5 обекта от веригата "Subway", включително първият обект в Стара Загора, като тенденцията е през следващата година тази бройка да се увеличава.


Според Иван Тодоров близките планове на компанията са свързани с Благоевград, Велико Търново, Русе и Плевен като  много добра възможност за развитието на марката.



SUBWAY


е най-голямата верига ресторанти в света с близо 43 хил. обекта. Компанията е основана от Фред ДеЛука и д-р Питър Бък през 1965 г.


Веригата отваря първия си ресторант в  България през 2008 г., като в момента присъства с 35 обекта в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Слънчев бряг и Златни пясъци.
 

Ключови думи към статията:

Коментари (25)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Santa_Claus
    Santa_Claus
    Рейтинг: 702 Неутрално

    Хубави закусвални...


    Публикувано през m.dnevnik.bg

    Powerful you have become, the dark side I sense in you.
  2. 2 Профил на xflood
    xflood
    Рейтинг: 1083 Любопитно

    От фаст-фууд веригите тази е една от най-добрите, по мое скромно мнение. Разбира се, има място за подобрение (в някои заведения саламите им не изглеждат много пресни), но пък като се замисля, досега от тях не ме е болял корем.

    Fail with honour then succeed by fraud
  3. 3 Профил на bozzerreaneux
    bozzerreaneux
    Рейтинг: 402 Неутрално

    как ще напишете "сАбуей" бее!

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  4. 4 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 1994 Неутрално

    Аз предпоЧитам милинка с мляко

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  5. 5 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 2259 Неутрално

    Хубаво пилешко правят,много им е вкусен мексиканския сандвич.

  6. 6 Профил на kargan
    kargan
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Може да са им хубави нещата, но откакто ме обраха 19 лева за 2 сандвича и кола не стъпвам там.

  7. 7 Профил на gast
    gast
    Рейтинг: 490 Неутрално

    Във Варна сандвичите им са много добри!

  8. 8 Профил на bludniq_sin
    bludniq_sin
    Рейтинг: 1323 Неутрално

    Реклама?

    Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
  9. 9 Профил на Българска Идилия
    Българска Идилия
    Рейтинг: 402 Неутрално

    До коментар [#3] от "bozzerreaneux":

    Това е американски франчайз и тази дума в Щатите така си я четат. Тъй, че си е съвсем правилно така въпреки, че може да изглежда странно.

  10. 10 Профил на Borislav Borisov
    Borislav Borisov
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Доста пари ми трябват за да се наям там. По-добре един дюнер ХХL

  11. 11 Профил на Лео
    Лео
    Рейтинг: 1518 Неутрално

    Ако българите са със 7% по-производителни от западните работници и у нас средната цена е с 60% по-ниска от западната (и у нас наемите са по-ниски), значи ли това, че българските работници получават надници с 60% по-ниски от западните си колеги? Или по въпроса за заплащането, тези цифри на вАжат?

  12. 12 Профил на P.S.
    P.S.
    Рейтинг: 461 Неутрално

    Много ми е смешно като казвват на subway и други от рода на мадоналдс и КиЕфСи - "ресторанти" ..

  13. 13 Профил на Valeria
    Valeria
    Рейтинг: 895 Неутрално

    До коментар [#9] от "Българска Идилия":

    Те и в Англия така я произнасят. Съвсем правилно си е написано Сабуей, а не Събуей.

    https://goo.gl/8NG90J
  14. 14 Профил на bozzerreaneux
    bozzerreaneux
    Рейтинг: 402 Неутрално

    #9 а слушал ли си песента на Теди Кацарова- "Ай Мис Ю"?

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  15. 15 Профил на sandoy
    sandoy
    Рейтинг: 515 Неутрално

    стек с кавкавал винаги си взимам от там, винаги едно и също лол

    Гласувайте!
  16. 16 Профил на irons
    irons
    Рейтинг: 713 Неутрално

    Не ми харесват. Един път се набутах за някакъв блудкав и доста скъп сандвич и няма да повторя. Хлебчетата им са отвратителни.

  17. 17 Профил на Whoops
    Whoops
    Рейтинг: 551 Неутрално

    С риба тон и медена горчица е наѝ-добро

  18. 18 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 2726 Неутрално

    Интересно каква картинка би се получила, ако в картинката включат и цифрите на "Мимас”?

    I Want To Believe
  19. 19 Профил на vhv
    vhv
    Рейтинг: 2466 Неутрално

    До коментар [#9] от "Българска Идилия":

    По същият начин звучи и гАнс (guns), а не гЪнс, но ...

    Преди години, Димитри Иванов (докато все още го четях) имаше едно есе за това и обясняваше как е правилно да се произнася името на популярният у нас като Рокфелер.

  20. 20 Профил на Mir4o
    Mir4o
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Доста сериозно за тази статистика е помогнала перманентната промоция на "Пикантен италиански" 30см. за 4,60лв.
    Чакал съм на опашка от 6-7 човека, всичките това поръчаха.
    Сандвичите са супер, но цените са си височки. Поне отсяват тълпите тинейджъри и ги насочват към Макдоналдс и КФЦ.

  21. 21 Профил на БМЗ
    БМЗ
    Рейтинг: 1476 Неутрално

    До коментар [#1] от "Santa_Claus":

    А, именно "закусвални" е думата, не "ресторанти".

    Апокалипсисът апокалиптичен
  22. 22 Профил на Free person
    Free person
    Рейтинг: 740 Неутрално

    Много са вкусни менютата на Сабуей,малко са ми скъпи,но отвреме навреме си позволявам.

    Tony
  23. 23 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 1609 Неутрално

    Цените им са абсолютно ненормални!
    Не може да предлагаш "хамбургер" за 7 лева и нагоре, със две стърготини от салам!

    В Русия съм! В Русия съм!
  24. 24 Профил на dosetliv
    dosetliv
    Рейтинг: 1306 Неутрално

    [quote#11:"Лео"]Ако българите са със 7% по-производителни от западните работници и у нас средната цена е с 60% по-ниска от западната (и у нас наемите са по-ниски), значи ли това, че българските работници получават надници с 60% по-ниски от западните си колеги?[/quote]

    Мне, за производителността на труда заплатата не играе, както и наеми. Производителността на труда е или бройка произведено, или оборот на час труд. Тука е зет оборота

    Значи имаме :
    - ostsales : hours = 1,07 x westsales : hours
    - ostsales = 0,4 westprice x hours x units

    Като знаеме, че часовете и от двете страни са равни , ги съкращаваме. Тогава за да може ostsales да стане 1,07 х westsales при 60% по - ниска цена, то източният бачкатор прави на час 2,675 пъти повече сандвичи от западния такъв.

    Иначе тоз бизнес спомага за растежа на бевепето, понеже е с голяма добавена стойност : сандвич със себестойност стотинки се продава по 5 кинти на гъзареещите се.

  25. 25 Профил на Ko Le
    Ko Le
    Рейтинг: 5 Весело

    Най-'здравословния' джънк фууд, за една шапка пари, най-забавното е , че всички хлебчета имат абсолютно еднакъв вкус и 'пълнозърнестото' и бялото -полуфабрикати.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK