Започва атестация на търговските аташета

Божидар Лукарски

© Георги Кожухаров

Божидар ЛукарскиВсички търговски аташета ще преминат атестация и тези, които не се справят с работата си, ще бъдат сменени. Ще бъдат закрити и някои представителства в европейски държави, с които търговията се развива добре. Това казва в интервю за "Преса" министърът на икономиката Божидар Лукарски. 


В същото време ще бъдат назначени нови търговски аташета в САЩ, Канада и Южна Америка, където интересът към България е голям, а представителствата са недостатъчни. 


"Стокообменът със страните - членки на ЕС е добър, затова трябва да насочим усилията си към трети страни. За Северна Америка отговарят само трима души, макар че там инвеститорският интерес към България е изключително голям, За цяла Южна Америка има един, регистриран в Сао Паулу", казва Лукарски. Същото по думите му Важи и за страните от Средния и Далечния изток. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK