Трудовата инспекция ще провери мините след наводненията

Приоритетно ще бъдат проверени Рудозем, Мадан, Златоград и държавната мина "Марица изток".

© Красимир Юскеселиев

Приоритетно ще бъдат проверени Рудозем, Мадан, Златоград и държавната мина "Марица изток".Главната инспекция по труда ще провери условията на труд в мините, пострадали от наводненията през последните дни. 


Приоритетно ще се проверяват Рудозем, Мадан и Златоград, където тежката метеорологична обстановка заедно с продължителната липса на електрозахранване доведоха до най-сериозни щети, както и мини "Марица изток", които бяха наводнени от прелял язовир.


С писма инспекцията е напомнила на работодателите, че трябва да предприемат мерки за предотвратяване на инциденти и отстраняване на негативните последици от  наводненията и липсата на ток.
Всичките 15 работещи мини са проверени за готовността им да се справят с опасностите от наводнения в края на май 2014 г., когато отново имаше продължителни валежи.  Проверките тогава показаха, че работодателите са готови да реагират адекватно дори при сериозно завишаване на количеството валежи.


Към момента не са допуснати тежки инциденти. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK