LIC33 купува дяловете на Цветан Василев в БТК, "Дунарит" и още дружества (обобщение)

Пиер Луврие

© Георги Кожухаров

Пиер ЛувриеСъздадената специално за целта компания LIC33 ще придобие дялове в БТК ("Виваком"), военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб", втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал", който разпространява единствено сигнала на БНТ.


Това съобщи Пиер Луврие, шеф на компанията на пресконференция в София. По думите му продавачът е получил 1 евро. Според него сделката за всички активи не е на никак ниска цена като се има предвид, че ще се покрият дългове на дружествата за общо около 900 млн. евро.


Така за пръв път се посочват конкретно имената на компаниите, дялове, в които ще бъдат придобити от непознатия инвеститор, който непрекъснато подчертава, че е от Европейския съюз. През миналата седмица беше обявено само името на БТК.
Луврие посочи, че във "Виваком" ще бъдат придобити 43 на сто (точно колкото е собствеността на Цветан Василев, макара че първоначално се говореше за мажоритарен дял), а в "Дунарит" и "Авионамс" по около 91 процента. Той съобщи и че се предвижда "Виваком" и НУРТС да се обединят. 


Придобиването на тези дялове не е отразено в Търговския регистър, макар че Луврие непрекъснато говори за сделките в минало време, съобщава "Капитал".


Кой е инвеститорът


Луврие и придружаващият го екип, половината от който почти не каза нищо, неколкократно посочи в презентацията на сделката, че целта е да се изплатят дълговете на компанията чрез познатата стратегия – покупка, плащане на дългове, стабилизиране на компанията и излизане от нея.


След множеството публикации за неговата личност Луврие реши да направи своя кратка визитка. Обясни, че връзката му в Русия се изразява в това, че рускини са съпругата и дъщеря му, живял и работил е там и съответно е създал мрежа от контакти.


Неговите колеги показаха и паспорта му, за да уверят присъстващите, че той е издаден от страна от Европейския съюз – Белгия, но това е станало в Москва, тъй като Луврие е живял там преди да стане опасно за него.


След неколкократно зададени въпроси за връзките му с руски бизнесмени, сред които и такива, които са в списъка със санкции, Луврие отклоняваше въпросите и обясняваше, че "не му пука" за политиката, той се занимава с финанси. В крайна сметка ясно отрече да има каквато и да било връзка с приближения до Путин олигарх Константин Малофеев.


"Капитал" съобщи в последния си брой, че няколко месеца след като ЕС включи Малофеев в листа със забраните и само месец преди това да сторят и САЩ, на 13 ноември 2014 г. инвестиционната компания на Малофеев Marshall Capital обявява на сайта си, че е сключила партньорство с представяния като "европейски инвеститор" CFG Capital - общ фонд, планиращ инвестиции за над 2 млрд. евро. В прессъобщението са цитирани както Малофеев, така и Луврие като председател на CFG.


Днес Луврие посочи, че историята била много проста и "това лице" искало да изглежда сякаш са партньори, но всъщност няма съвместни инвестиции. "Той не може да ми бъде партньор", заключи Луврие. В отговор на въпрос отказа да коментира "слухове", че всъщност тъкмо Малофеев стои зад представената сделка с активите на няколко дружества.


Луврие избегна да признае собствената си публикация във "Фейсбук" профила си: "Празнуваме връщането на Крим към Русия с Жерар Депардийо", постната там преди година като отново подчерта, че с политика не се занимава, но се е виждал няколко пъти с актьора и отказа да коментира политиката на Русия спрямо Украйна.

Пиер Луврие (вторият от ляво надясно) представи екипа си: Брус Бауър, управляващ директор в LIC33 (вляво от него), Жан Жакобе (вдясно от Луврие), старши съветник и генерал Бертран Кавайе (крайният вдясно), старши съветник.

© Георги Кожухаров

Пиер Луврие (вторият от ляво надясно) представи екипа си: Брус Бауър, управляващ директор в LIC33 (вляво от него), Жан Жакобе (вдясно от Луврие), старши съветник и генерал Бертран Кавайе (крайният вдясно), старши съветник.


От кого се купува


През цялото време при представянето на инвестицията не беше споменато името на Цветан Василев не беше споменато, а се говореше за "продавача".


Беше изрично подчертано, че продавачът е изцяло "извън ситуацията" по тези сделки и че се разделя с всичките си дялове в съответните компании. "Той продаде всичките си активи и не участва в тази ситуация повече", каза Брус Бауер и допълни, че с "продавача споделяме едно и също желание - за изплащане на задълженията в интерес на България".


Луврие доста объркано обясни, че всъщност собствуникът на съответните активи не е правно регистриран в България за разлика от самите активи, но "веригата на собствеността е съвсем точна".


"Не работим с Цветан Василев", посочи Бауер. И двамата обясниха, че не се интересуват от проблемите на Василев и заведеното срещу него дело, а като инвеститори от придобиваните дялове.


"Не съм информиран за личните задължения на продавача, знаем за задълженията на компаниите, които придообиваме. Задължението на продавача не ни интересува.  Не разрешаваме лична ситуация, а тази на компаниите", подчерта Луврие.


Сами сме, други няма


Няколко пъти Луврие подчерта, че никой освен той и екипът му не стоят зад сделката и че единственият акционер в LIC33 е самият той.


На въпрос откъде ще дойдат парите по сделката, той обясни, че самата тя струва 1 евро, платено на собственика на акциите, и покриването на дългове от общо 900 млн. евро, които са с различен падеж – за някои той е краят на тази година, за други – през следващите. Тези пари щели да се намерят от финансовите пазари, обясни Луврие. "Ще намерим финансиране, което не е твърде скъпо. Всичко ще бъде публично достояние".


Щом се справим със задълженията на тези дружества и сме постигнали предсказуемо състояние, ще мислим за реинвестииции в тях, допълни той.


Не сме тук за два месеца, а за дълго време, заяви той и неколкократно подчерта, че разчита на това, че правителството в България е стабилно и гарантира частната собственост.


Той обясни, че от 15 години инвестира в проблемни компании и досега винаги е стоял извън общественото внимание. Причината сега да се покаже била, че "тази ситуация" е изключително чувствителна за България. "Изправяме се пред вас, за да покажем, че сме тук, за да стоим дълго и имаме този опит, който е необходим в ситуацията.", обясни Луврие. 


От думите му се разбра, че досега не е имало разговори с представители на правителството, каквато била обичайната практика на тези инвеститори. Беше подчертано, че интересите на компанията съвпадат с интересите на българското правителство. "Ние ще донесем решението на тази ситуация", обяви Луврие.


По думите му вече се водят разговори с кредиторите на дружествата, сред които е и КТБ.

Ключови думи към статията:

Още от Компании

Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Весело

  абе какво става тука????

 2. 2 Профил на it
  it
  Рейтинг: 461 Неутрално
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Значи руснаците не идват за малко ,а за дълго

 4. 4 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ох... Сделката не трябва да бъде допусната от регулаторните органи. Изглежда като Русия да слага ръка на основни комуникационни канали...

 5. 5 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 744 Весело

  инвестиции...Къде са ДАНС, Боркор и Цацаратурата

 6. 6 Профил на mtsvetanov
  mtsvetanov
  Рейтинг: 477 Неутрално

  От къде са парите? КТБ?

 7. 7 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Весело

  Цв. Василев си запази/кешира БТК

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Става страшно!!! Загрубяват нещата.

  Имало едно време ссср...
 9. 9 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Гневно

  Ние да не сме руска колония, че олигарси, приятели на путин, финансиращи сепаратизъм в чужбина, ще купуват на едро у нас?
  България да не е руска пощенска кутия?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 10. 10 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 431 Неутрално

  [quote#2:"it"]А къде е ДАНС?[/quote]

  Подготвя доклад за Шенген.

 11. 11 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 571 Гневно

  ДАНС?
  Борисов?
  ЕС?
  Как ще коментирате?!?
  Путин ни завзема с едни други методи!!!!
  Утре ако се появят любезни зелени човечета кой ще виновен?!?.

 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Искхте офшорна демокрация-те ви я на .!.
  Офшоркаджийстовто, най-висша форма на демокрация, корупция и либерастизъм!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Хора!!!

  Това е по-тежко престъпление спрямо националната ни сигурност, отколкото предложението за Пеевски като шеф на ДАНС!!!

  Путин ДИРЕКТНО влиза в критично важни за националната сигурност предприятия - телеком, контрол на медии (ГАРБ чрез данните за телевизионната гледаемост, разпространение на сигнал - НУРТС и мултиплекса), военни заводи...

  Ако сега не се вдигнем на протест, утре ще сме по-зле и от руските роби на Путин.

  НАРОДЕ?????

 14. 14 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Май-май лицензът на Дунарит ще излезе, че е бил отнет по информация за това планирано масирано пазаруване от страна на братушките, а големият вой покрай това е бил платен с рубли.

  Да видим дали ДАНС ще оправдае съществуването си.

 15. 15 Профил на ragnos
  ragnos
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Къде са сидерастите на болен да реват сега, когато руснаците ни колонизират?

 16. 16 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Тези анонимници ще изкупят всички разпространители на безплатната ефирна телевизия в страната. Силно се съмнявам, че това е пореден опит на приближени до Пеевски да придобият контрол върху медиите. Прасчо вече придоби всички разпространители на печатни медии, придоби всички печатници, където се печатат вестниците, а сега е на път да придобие и разпространението на ТВ излъчването.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 17. 17 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Акциите и имуществото на Цветан Василев не са ли замразени?

 18. 18 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Зелените човечета атакуват.

 19. 19 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 414 Неутрално

  За синдика в КТБ се отваря много работа.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 20. 20 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  КОЙ е константин малофеев... запитвали ли сте се?

  (освен че е в "санкционния списък"

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Специално създадена компания да изкупи някакви дялове.ДАНС спят зимен сън още.Идва някакъв говорител на някаква новосъздадена компания и той казва какво ще купува и никой не си мърда задника от нашите служби да ги провери.

 22. 22 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#16:"Lou"] Силно се съмнявам, че това е пореден опит на приближени до Пеевски да придобият контрол върху медиите. Прасчо вече придоби всички разпространители на печатни медии, придоби всички печатници, където се печатат вестниците, а сега е на път да придобие и разпространението на ТВ излъчването.[/quote]

  До коментар [#16] от "Lou":

  Подценявате публиката! Това ще ви довърши.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  Вежливи зелени ... ъ-ъ-ъ, пари!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Няма ли начин да се спре поредното разграбване?
  Нямат ли свършване червените и крадени пари, с които отново ни купуват?
  Къде са всичките ни агенции и комисии? Къде са европейските органи?
  Как така се дават основните ни съобщителни инфраструктури в ръцете на руските мафиоти? След като отдавна сме предали в ръцете им целия си енергиен сектор?

 25. 25 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#7] от "stenli1":

  Напротив, руснаците му го взеха !
  Не четеш ли кой какъв е ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 26. 26 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 515 Гневно

  Ако руснаците купят БТК няма да имат нужда да пращат шпиони тук. Ще могат да подслушват всички и всичко, а ако им се опъваме ще имат и оръжия на терен от Дунарит. Лоша перспектива за родна България!

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  БТК е била купена със източени средства на КТБ.
  Ама или КОЙ или Цв. В. си я прибра

 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2264 Весело

  “Инвестираме собствени средства, каза още Луврие...”

  “"...вЕрвам ти на 100%!””

  I Want To Believe
 29. 29 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#18] от "foxa5":
  Няма вече зелени човечета, има любезни бизнесмени - французи, с добри маниери и бизнес план, все пак парите не миришат, доста отдавна са го казали! Обзалагам се че ДАНС не знаят нищо за ЛИЦ33, въпреки че подслушват повече от ЦРУ, и КГБ, взети заедно!

 30. 30 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 985 Гневно

  Предполагам, за съжаление, правно нещата са ги изпипали много добре, затова и толкова дълго се забави тази сделка. Аз лично много по-рано очаквах нещо подобно. Предполагам, че трудно могат да се развалят тези сделки. И е показателно за България, кой има интерес към активите ни и кой има пари да ги откупува.

  Аз разчитам тази сделка като специален поздрав на Цветан Василев към управляващите и към българският народ в частност....

 31. 31 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ...Пък след това иди обяснявай, че Лукарски не е лобист, направил всичко възможно да срути цената на Дунарит.

 32. 32 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 744 Весело

  Да видим Ванката от банката и Мавродиев

 33. 33 Профил на smile
  smile
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Алоуууууу... Това е въпрос на национална сигурност. Боко няма ли да се изтъпанчи и да спре цялата тази работа(слава Богу не са комунетата на власт)?

 34. 34 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Цветан Василев да не се разбрал с Бойко или Сталийски та толкова смело демонстрира силата си. Интересно, какви документи изнесе, че цялата държавна машина стои в ступор и не гъква, докато си разиграва коня.

 35. 35 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 933 Любопитно

  Сделките да бъдат обявени за противоречащи на националната сигурност на страната. Защо имуществото на Цветан Василев не е запорирано, след като е издадена заповед за отвеждане в затвора.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Весело

  [quote#32:"save_knforest"]Да видим Ванката от банката и Мавродиев[/quote]
  Ванката не го мисли, той си е оправил живота, че и на неродените си още внуци

 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2752 Неутрално


  А къде е ДАНС?
  ами точно където го сложиха . или викаш бързането със смяната на закона и шефовете на служби и непосредствено след това узаконяване на грабежа ктб е съвпадение ? верно ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Аз също съм любопитен кои са, но държавата какво да направи? Държавата вече няма никакво участие в БТК. Няма и почти никакви полезни ходове. ДАНС - какво да направи? Може да намерят връзки с някоя мафия (руска, белгийска...), но к'во от това.
  Едно време като бяха изгонени Чорни, Ершов, да не би да не останаха тук разни Батковци, Събевци и други, които да движат бизнеса

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#2] от "it":

  Ами очевидно ДАНС опитаха да направят нещо катоотнеха лиценза на Дунарит, и тогава ги наритаха, като взехс скалпа на шефа им.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#27:"stenli1"]БТК е била купена със източени средства на КТБ.
  Ама или КОЙ или Цв. В. си я прибра[/quote]

  До коментар [#27] от "stenli1":

  Тц, КУКЛОВОДЪТ им.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 41. 41 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  "Инвестираме собствени средства, каза още Луврие"

  Тука чиляка е прав. За бетекато вече писА, че са го купили за 1 евро. Значи общо чуждестранните инвестициите са за 3 евро. То като са замисля, и аз мога да извадя толкоз за инвестиране.

 42. 42 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Едва ли има съмняващи се, че става дума за спасяване на краденото от КТБ. Всички тези предприятия трябва да се конфискуват незабавно. Без приказки "ама така ще уплашим инвеститорите". Инвеститорите трябва да се уважават максимално, но не и анонимните крадци. Има достатъчно информация за да сме сигурни, че това са активи придобити чрез престъпна дейност.

 43. 43 Профил на jxj24394852
  jxj24394852
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Явно тукашните писачи не са се "съревновавали" с братушките.
  Бием ги както на пиене,така и в бойното самбо,което се тренира и от зелените мухоморки.Отделно и в сексуалните подвизи печелим-какво се притеснявате.А,да - поколението след 1972г. не ги умее тези неща...

 44. 44 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Гневно

  Пълна липса на държава!

  Happy face says, adios !
 45. 45 Профил на ragnos
  ragnos
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Защо активите на Цв.В. и КТБ не са запорирани в полза на държавата, и по-конкретно в полза на Фонда за гарантиране на депозитите?

 46. 46 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#38] от "dan1":

  Държавата има синдик в КТБ, а всичките тези иматогромни дългове към КТБ
  Държавата трябва да защити собствеността си, само че намен много ми съвпада изгонванетона квесторите и замяната им с послушни синдици и поиявата на тези субекти!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 47 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Активите на КТБ се прехвърлят на трето лице докато няма назначен синдик!

 48. 48 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1428 Гневно

  Къде са ДАНС, БОРКОР и Цацаратурата? - Ами къде да са - съветници и помощници по сделката.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 49. 49 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Някой от ДЪРЖАВНИТЕ НИ МЪЖЕ И ЖЕНИ няма ли да каже поне ЕДНА ДУМИЧКА по случая ????

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 50. 50 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 744 Весело

  Извинявам се и КЗК-да видим той регулатор.

 51. 51 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Вежливите зелени човечета този път са се маскирали като бизнесмени.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#33] от "smile":

  Е как да не са! Цецка, Боко и Плевненлиев!
  Все бивши членове на БКП, при това не от редовите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 289 Неутрално

  къде беше ДАНС да ни опази от руската инвазия, когато КТБ растеше.....
  къде е ДАНС и сега, когато подобна сделка трябва да бъде одобрена
  Бойко, отговаряй!

 54. 54 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Народът спи, докато руските олигарси купуват България...Явно сме много грешен народ, щом беда след беда и така вече 100 години...

 55. 55 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Руснаци в български военни заводи?!
  Ко?!Нее?!

 56. 56 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#38:"dan1"]Едно време като бяха изгонени Чорни, Ершов, [/quote]

  До коментар [#38] от "dan1":

  Добра идея. Сега трябва да се почне от Василеви.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 57. 57 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  "От тези разговори се разбрало, че интересите на компанията съвпадат с интересите на българското правителство..????"
  Ако наистина така са си хортували това означава че правителството не отстоява интересите на БЪЛГАРИЯ!
  Придобиването на такива СТРАТЕГИЧЕСКИ активи от страна на една чужда сила с имперски амбиции би следва да бъде порязано, а не одобрено. Ако тези на Дондуков нямат сили или воля за това - то поне ЕС да се намеси!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 58. 58 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Грешка, Велчеви!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 59. 59 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Силно се надявам журналистите, доколкото такива са останали на територията, вместо да се снишат пред Путинската инвазия у нас, да показват цялата истина за тази хибридна окупация:

  На пресконференцията западните "полезни идиоти" на Путин са си признали, че живеят и "работят" в Москва. И това трябва да е сигнално червено за всички нашенци. Вместо със зелени човечета, Путин ни завладява със зелени (петролни) гущерчета, чиито приносители са купени от него западни и международни мошеници, които ще си вземат комисионната и ще се върнат да гълтат черен хайвер и водка в Кремъл, а тук ще ги заместят вежливи путинчета с "хладен ум, горещо сърце и чисти ръце" от Лубянка.

  И тогава няма да има никакво значение дали сме формално в ЕС или не! Путин ще ни вземе на ръчно управление и без пушка да е пукнала.

  Българи!!! Така не може!!!

 60. 60 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ще бъде отчетен скок на чуждите инвестиции от НСИ.

 61. 61 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#46] от "tribiri":
  [quote#46:"tribiri"]всичките тези иматогромни дългове към КТБ [/quote]
  Сигурен ли си?
  А дори да е така - и аз имам дългове към КТБ (например), но съм ги обезпечил с апартамента си, а не със себе си. Аз принадлежа само на жена си и тя може да ме шитне на някоя нова млада мацка, ама апартамента ще си остане ипотекиран.

  Иначе и на мен ми съвпада това с квесторите, преди това изгонването на Ченалова и последващото изгонване на временния синдик в ТЦИМЕ ...

 62. 62 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Миналото лято при фалита на КТБ се говореше много упорито, че зад фалита стои дългата ръка на Кремъл и желанието да овладеят банката.Банката се гътна, но явно интересът е останал.Сега скачат директно във военната промишленост на държава от НАТО и в български Телеком, чрез който могат да си ни следят и подслушват на воля.
  Силно съм притеснена!Неща не са обезпокоителни, а много тревожни, да не кажа опасни.
  ДАНС къде са?!Защо спят?!
  А оня човеч в Сърбия "продавача" дали въобще е имал думата по сделката не е сигурно?!

 63. 63 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Тук има стрийм от пресконференцията - http://lic33.com/press

 64. 64 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Гневно

  До коментар [#49] от "Сашо":

  Казали са вече. Според Луврие: "имало разговори с представители на правителството, каквато била обичайната практика на тези инвеститори. От тези разговори се разбрало, че интересите на компанията съвпадат с интересите на българското правителство."

  Ако това е вярно...по стълбовете и дърветата ще трябва да ги весиме, не виждам друг начин...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 65. 65 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 430 Неутрално

  [quote#53:"petark"]къде беше ДАНС да ни опази от руската инвазия, когато КТБ растеше[/quote]
  Да бе, те рашките напомпаха КТБ, ама понеже не са глупави го направиха с пари на наши държавни дружества и под давлението на наши държавници!
  Колкото и да ви изглежа неприятно, но имам усещането, че в много отношения продължаваме да копираме въпросната мадър рашъ - и при нас все се търси външен враг, към който да се насочи недоволството, вместо реално да се фокусира вниманието върху вътрешно-разбойническите порядки!

 66. 66 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 790 Весело

  Tъй, тъй, вместо да пуйчите четете:

  „ От тези разговори се разбрало, че интересите на компанията съвпадат с интересите на българското правителство. "

  Сега ясно ли ви е? Ква Европа, къв ДАНСинг, кви 5 лева...

 67. 67 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Гневно

  До коментар [#62] от "focus_123":


  [quote#62:"focus_123"]Силно съм притеснена!Неща не са обезпокоителни, а много тревожни, да не кажа опасни.
  ДАНС къде са?!Защо спят?! [/quote]
  Лукарски като взе лиценза на Дунарит за да не могат да го продадат всички цвилехте, сега сте силно притеснени!

 68. 68 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#64] от "Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!":

  Поправиха го - сега в текста стои че не е имало разговори с правителството. Надяваме се да е било грешка в превода а не получено телефонно обаждане!

 69. 69 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#29] от "ban":
  Няма вече зелени човечета, има любезни бизнесмени - французи, с добри маниери и бизнес план, все пак парите не миришат, доста отдавна са го казали!

  Добре, веднага се поправям - любезни зелени бизнесмени атакуват. 😆

 70. 70 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#13] от "oldie":
  А хора , пак народа да ви прави нещата . Е няма народа да протестира , защото народа е сдухан . Кво направихте 5 години управление , нищо . Фалирахте малкия бизнес , изгонихте младите хора , от 2007 до сега ква е ползата от ЕС . А да избираме хора със странен поглед като москов да иска 15 години назад осигуровки , еми няма да излизаме на протести , оправяите се сега

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  [quote#67:"Fist"]Лукарски като взе лиценза на Дунарит за да не могат да го продадат всички цвилехте, сега сте силно притеснени![/quote]
  ха, ха . точно да се ускори сделката и точната цена . да не продадяли .....ха ха

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на just
  just
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Даа, КГБ или новото ФСБ затвориха кръга с парите на КТБ, източиха ги през офшорки и сега с тези откраднати пари си пазаруват всичко което си пожелаят в БГ, кеф ти БТК, кеф ти
  Дунарит, кеф ти политици, цели партии, съд, прокуратура,
  всичко което пожелаят. Пълен контрол над задунайската губерния. А после не сме били руска република, а какво сме тогава? Да не говорим за черноморието.

 73. 73 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 801 Любопитно

  ... хибридната война се развихря?!?... боце ша сваля ли гащи?!?

  Колкото повече, толкова повече!
 74. 74 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Любопитно

  [quote#67:"Fist"]Лукарски като взе лиценза на Дунарит за да не могат да го продадат всички цвилехте, сега сте силно притеснени! [/quote]Защо слагаш всички под общ знаменател?!
  Аз не съм цвилела!

 75. 75 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#59] от "oldie": 50% от българите , живеят с 150 евро или по малко , кво направи герб за българите за 5 години на власт , така , 4е спри с призивите , никои беден няма да излиза на протест за глупости , ще излезнат на протест като им вземете панелките с тъпите програми за саниране

 76. 76 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ДО КОГА руски капитал , ще влиза в България - по КРИМИНАЛЕН НАЧИН ???
  До кога ще търпим наглостта на КГБ и Империята на злото - да ни подчиняват на интересите си ???
  До кога ??
  Имаме ли ДАНС и други сол....ци, на които ТОВА им е работата ???

  BIG AL
 77. 77 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Кормилото за управление на уж български компании -Виваком, Денарит, и Авионамс сме го изпуснали още много , много назад в годините, когато тези предприятия минаха в частни /алчни/ ръце!

  Сега ни остава само да гледаме , как с бясна скорост се отдалечава от българското!
  Не само ДАНс, КЗК или някакви си регулатори могат да ни помогнат, И ГОСПОД НЕ МОЖЕ!!!!
  Интересно ни атака ЛАЕ, нито БСПто- Блееее, и ДПС-то и то немее!
  Кво става бе?

 78. 78 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#74] от "focus_123":

  Извинявай тогава.

 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А начинът е КРИМИНАЛЕН, другари ,
  защото още НИЩО не е ясно -
  относно казуса с КТБ- или ОБИРА И !!!!
  Там , където има ОБИР на много пари,
  ВИНАГИ има пръст КГБ, милечновелчевци и други ДС- мутри, руски агенти !!!
  И такива , като пееевски, разбира се - с шумкарския ГЕН, криминален , на дядо си ...

  BIG AL
 80. 80 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#15] от "ragnos":

  Волен в момента си пие водката в Масква. Националист, друг път. За една шепа копейки.

 81. 81 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Полезният идиот" Луврие е женен за рускиня, дъщеря му е рускиня, празнувал заедно с другия полезен идиот, новия руснак Депардийо, анексията на Крим...

  Западен и нискорисков инвеститор отвсякъде!

  И не се надявайте на ДАНС. Те са тук, за да обслужват Кремъл, а не за да защитават националните ни интереси.

  ЕДИНСТВЕНО НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ, МОЖЕМ ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПУТЯТА!!!

 82. 82 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  чек'малко, нали Томислав Дончев обяви, че "това, което върви в медийното пространство за сделка с телекомуникационната компания "Виваком" не е вярно".

 83. 83 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Лошото е че освен във форума и на пресконференцията се задаваха въпроси за Русия, за анексирането на Крим и т.н.

  Имаше един въпрос от БНТ, който обаче не можаха да зададат - кога се е случила или кога е одобрена сделката.

 84. 84 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Беше показан паспортът на Луврие като доказателство, че е гражданин на ЕС - от Белгия, но паспортът му бил издаден в Москва, защото там живеел."
  __________________
  Като чуя за Москва и настръхвам. Ли Осуалд, убиецът на Джон Кенеди, макар и американски гражданин, преди да извърши престъплението си, е живял дълго време в Москва...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 85. 85 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  [quote#77:"Да бе да"]Кво става бе? [/quote]
  кво да става, явно всичко върви както трябва

 86. 86 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Това ли са руските икономически хитмени ?

 87. 87 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#29:"ban"]Няма вече зелени човечета, има любезни бизнесмени - французи, с добри маниери и бизнес план, все пак парите не миришат, доста отдавна са го казали[/quote]
  Извинявай, ама това ли ви е нивото в БАН. Този е белгиец , а не французин. И не не идва от Европа, а от Москва. Просто трябваше да прочетеш статията.

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  Не е ли по-важно д се разбере кой продава и кой разрешава тази продажба?
  Дневник!
  Журналистите вече многократно демонстрираха отлични журналистически разследвания.
  Вместо да вдигате само врява, извършете малко по-добро журналистическо проучване и тогава пуснете статията.
  В противен случай изглаждаме като жертви в ноктите на лъва. Врещим и нищо съществено не правим.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#84] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":
  хахаха, кенеди е убит от лихварския елит , стига с тази дезинфирмация , кенеди е пуснал дори в употреба от новия американски долар , които е бил независим от ФЕД , от това по голям при4ина за убииство здраве му кажи , убити са и брат , опит за убииство на другия му брат за да го откажат от надпреварата за президент , до ден днешен всеки с фамилия които стигне дори до полити4еска кариера - сенатор умира мистериозно . Мохамед али бе вкаран в затвора , 4е не искал да ходи в виетнам и го обяви пред публиката . Оливър стоун е описал подробно вси4ко в книгата си

 90. 90 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#81] от "oldie": Докато над 3 милиона българи имат доход под 180 евро , не 4акаи народа да помага за полити4ески машинации

 91. 91 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#61] от "dan1":

  Сигурен съм. Дълговете на БТК бяха около 900 милиона и трябва да са толкова ако не са цедирани и превъртяни през куха фирма.

  Дълговете на Дунарит са над 20 милиона евро. Там Миролио се опитва да си направи прихващане.

  А това че те принадлежали на някой друг... Това са акционерни дружества и акционерите носят отговорност в рамките нс дяловия си капитал. Така че ско женати те е заложила, въпрек че си нейна собственост ще те продава банката.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 92. 92 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#88] от "Храбър":

  Е! Попитайте публиката! Путин лично е дошул да купи Дунарит, защото няма военни заводи!

  Толкова тъпа инсинуация беше това с руския гражданин, че ме е гнус!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 93. 93 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 778 Неутрално

  НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ, МОЖЕМ ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПУТЯТА!
  До коментар [#81] от "oldie":
  Да, но автоматично ставаш монархо фашист, империалист, соросоид и прочие глупости за атакистите, прикриващи и изопачаващи любовта и жертвоготовността ти за родината България. Досящ като в Украйна!
  Така действа Кремъл! Винаги!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 94. 94 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И кое показва, че излизат на светло, че не разбрах?

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Любопитно

  [quote#92:"tribiri"]Толкова тъпа инсинуация беше това с руския гражданин, че ме е гнус![/quote]
  Защо?
  Лъжа ли е?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Честито, слугинажа на руската мафия намаза

 97. 97 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#95] от "Храбър":


  Беше показан паспортът на Луврие като доказателство, че е гражданин на ЕС - от Белгия, но паспортът му бил издаден в Москва, защото там живеел. Това вече не било така, тъй като там бил в опасност и се наложило да напусне.

  Не били компютри а компоти.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 98. 98 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не трябва да се разрешава на кремълски компании, а всички руски такива са под контрола на Кремъл, да придобиват важни български фирми.

 99. 99 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#91] от "tribiri":

  Прав си! Дълговете са си към КТБ, поне така казаха на пресконференцията

 100. 100 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#92] от "tribiri":

  Явно имаш трудности с оценката на реалностите.

  На путин може да и не му трябва конкретно нашият военен завод, но му трябват влиянието и обвързването ни, които идват с неговото изкупуване. Същото важи и за БТК като комуникационен център с голямо покритие и абонати, соицологически агенции и т.н.
  А ако си спомняш, скоро, по друг повод пак някакъв бивш френски генерал от тайните служби беше на пресконференция, за да ни разправя как намеренията чу били чисти и ясни и идвал, заради красивите ни очи!
  Във всяка нормална държава на света държавата проверява произхода на парите на инвеститорите.
  Но ние не сме от тези държави. ще ми се да не съм прав, ама едва ли!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK