Съветът за индустриална стабилност обсъди енергийните цени

Съветът за индустриална стабилност обсъди  енергийните цени

© Министерство на икономикатаКонсултативният съвет за индустриална стабилност и растеж (КСИСР) към Министерството на икономиката е обсъдил днес готвената от ведомство наредба за намаляване на тежестта, свързана с разходите за енергия от възобновяеми източници, достъпа на индустрията до доставки на природен газ и очакванията на бизнеса за цената на енергийните източници за промишлеността. 


На заседанието, председателствано от министър Божидар Лукарски, са обсъдени новия състав и тематичните работни групи към съвета, които ще бъдат гласувани на следващото заседание.  


Съветът е създаден през май 2012 г. по настояване на браншови организации от индустрията, между които Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, Българската асоциация на металургичната индустрия, Българската минно-геоложка камара, Българската камара на химическата промишленост, Българската браншова камара-машиностроене.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK