И антимонополната комисия се захвана с LIC33

Петко Николов, председател на КЗК.

© Юлия Лазарова

Петко Николов, председател на КЗК.Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала предварителна проверка във връзка с публикации в медиите за изкупуване на компании в България от инвеститора LIC33, съобщават от институцията. 


Преди това съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев поиска смени в ръководството на антимонополния регулатор, допуснал концентрация на дружества в ръцете на Цветан Василев, мажоритарен собственик на останалата без лиценз Корпоративна търговска банка и продавач на шестте компании от военнопромишления комплекс, далекосъобщенията и медиите. Правителството също съобщи, че следи смяната на собствеността и ще поиска българските и европейските институции да се произнесат по нея.  По информация на "Труд"  Националната агенция за приходите вече е запорирала дяловете в шестте компании, предмет на сделката за 1 евро на регистрираното в Люксембург специално за целта дружество на белгиеца Пиер Луврие. 


От съобщението на КЗК се разбира, че дружествата са повече от шестте, обявени на пресконференцията на LIC33 миналата седмица. 
Проверката на КЗК е "по повод множеството публикации и дискусии в масмедиите за навлизането на новорегистрираната чуждестранна компания LIC33 на българския пазар чрез закупуване на контролни дялове в дружества, които оперират в телекомуникационния сектор, в сферата на отбраната и авиацията, както и притежаващи активи в медии и агенции за недвижими имоти ("БТК" ЕАД, "НУРТС България" АД, "Фърст Диджитъл" ЕАД, "Дунарит" АД, "Авионамс" АД, "ТВ 7" ЕАД, "ГАРБ Аудиенс Рисърч България" АД, "Сана Спейс Хотел Хисаря" АД)". Комисията задължава горепосочените дружества да предоставят информация за смяната на собствеността.


Проверката цели да установи на какъв етап е договарянето на придобиванията. Антимонополният регулатор напомня, че режимът по оценка на концентрации между предприятия е разрешителен. Затова предприятие, което има намерение да придобие контрол, е длъжно да информира КЗК като подаде уведомление преди предприемането на реални действия по изпълнение на сделката. Едва след като КЗК оцени ефекта от сделката на съответния пазар и се произнесе с решение, с което разрешава нейното осъществяване, нотифициращото дружество може да пристъпи към предприемането на фактически и правни действия по нейното изпълнение, се посочва в съобщението. 


Ако КЗК установи, че е извършено прехвърляне на дялове/акции или обособен бизнес без да бъде уведомена за това, има правомощието да образува производство по своя инициатива и да наложи имуществена санкция до 10 % от оборота за извършеното нарушение, както и мерки за възстановяване на ефективната конкуренция. 


В съобщението се напомня, че през януари КЗК образува производство по сигнал за евентуално извършено придобиване на контрол върху Българска телекомуникационна компания ЕАД (БТК) от страна на SHCO 79, s.a.r.l, Люксембург без разрешение по реда на ЗЗК. Поради наличие на общностно измерение, КЗК прекрати производството и препрати случая на Европейската комисия по компетентност.


Освен това КЗК извършва задълбочено проучване на това как БТК е придобила контрол върху "НУРТС България" АД.

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Я, кой успя да събуди КЗК?

 2. 2 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Бреййй! Те работили значи ! Браво!

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  Тези проверки да не са след дъжд,качулка.Опасно е чужденец да придобива важни за националната ни сигурност предприятия,особено "НУРТС България" АД ,особено от руски протежета.

 4. 4 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Сигнала го даде Борисов. Цялата държава срещу Цветан Василев. Как така нароченият от нас лош чавек ще бута така хубавата ни мутринска с-ма, градена с кръв и пот от СИК, ВИС, ТИМ и други наши аркадаши, за да дойде някой си Василев да върви срещу нея.

 5. 5 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всъщност основният проблем на БТК е ВТБ. И ако се замисли някой реално, по-добре на неутрален белгиец да стане собственост, от колкото на руски служби.

 6. 6 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Интересно, че не се самосезират по повод преминаването на Петрол, примерно, в ръцете на новорегистрирана компания.
  Не се самосезират и за Техномаркет.
  Що ли? Ами вероятно защото знаят #КОЙ ги овладя!

 7. 7 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#5] от "sweet_candy":
  Тотално сбърка влака. Да не била на руснаци, а на белгиец. A ти вярваш, че реално белгиец я купува - вЕрно ли?

 8. 8 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Няма да се учудя, ако един ден Цв. Василев оглави страната. Говореното, опита и постъпките му са държавнически, а е й първият осмелил се да дръзне срещу мутринското устройство и с-ма управляваща страната.

 9. 9 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Радан Кънев, изглежда, е единствената надежда за това клето правителство и за тази клета държава, която се управлява от галоши.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#9] от "karen_walker":

  За съжаление БЕШЕ, но предаде принципите си и морала за паница леща на неговите "съмишленици" във власта. Иначе и аз се надявах на него, но УВИ.

 11. 11 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Лошо няма, нека се проверяват, стига да се прави по правилата, а не в услуга на няКОЙ.

 12. 12 Профил на vandi
  vandi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#5] от "sweet_candy":

  Те вече са частично руски. След сделката с белгиеца ще са изцяло руски!

 13. 13 Профил на vandi
  vandi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#6] от "fras":

  Не сравнявай индустриалец от ранга на Едуардо Миролио с марионетката на Малофеев.

 14. 14 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Компанията за споделяне на превози Uber, която беше забранена наскоро в Германия, няма намерение да се отказва от местния пазар и най-късно през лятото ще започне отново да предлага услугите си, този път легално. Това съобщава списание WirtschaftsWoche, цитирано от германската версия на агенция Ройтерс.

  Според информация на изданието Uber възнамерява да осигури необходимите документи за легален превоз на пътници, с каквито разполагат и местните таксиметрови шофьори. Става дума за специални разрешителни за превоз на пътници.

  По думите на представител на компанията тя ще плати тяхното издаване за всеки свой шофьор, което ще й струва между 100 и 200 евро за документ.

  По данни, представени от главния мениджър на Uber в Германия Фабиен Нестман, компанията разполага с 1600 шофьора в страната.

  Към момента компанията е представена в 55 страни, в много от които се сблъсква със специфични местни регулации, както и със съпротивлението на стандартната таксиметрова услуга.

 15. 15 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#13] от "vandi":

  Ако Луврие наистина е марионетка на Малофеев, то би трябвало да сравнявам ранга на Малофеев и Миролио.
  И ако съдим по обективния критерий, кой колко пари има, Малофеев категорично ще спечели.
  Както и ако го сравняваме с Гриша Ганчев - новия собственик на Петрол.
  Но не в това е въпроса.
  Въпросът е какво става с масата на несъстоятелността на КТБ, с която би трябвало да се покрият платените от нас, данъкоплатците, 3,5 млрд. лева.
  Защо не сме притеснени, че Петрол и Техномаркет на практика излизат от тази маса.
  А сме притеснени, че Луврие, чрез Малофеев евентуално, ще плати 900 млн. евро.
  Ама Молофеев щял да подслушва всички абонати и клиенти на БТК и НУРТС и да "снася" това на Русия.
  Ами то и сега Русия, официално, чрез ВТБ(държавната Внешгорг Банк) има 33% от БТК. Значи и сега е застрашена националната ни сигурност.
  Това е блъф!
  Застрашени са интересите на конкурентните на Цв. Василев разбойници, които искат да разграбят наследството му.
  Сега

  Ако Малофеев плати 900 млн. евро

 16. 16 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#4] от "lcj30372597":

  Борисов и др. партии просто се огънаха под външния натиск на международните ни партньори и зад кулисите задействаха Комисията за защита на конкуренцията, която отдавна трябваше да бъде подгонена за неизпълнение или формално изпълнение на задълженията й. Аз самият поставям публично въпроса от няколко седмици и много остро миналата седмица в две ТВ предавания.
  В петък, слава богу, най-сетне се намери един политик - Радан Кънев, за да го постави и той. Проблемът е защо продължава да дреме т.нар. Реформаторски блок, понеже засега Кънев е самотен глас в него!

 17. 17 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 1629 Любопитно

  До коментар [#16] от "Григор Лилов":
  Защо да е "просто" и защо омаловажавате реакциите на правителството и на Премиера? И не е ли точно това общественият договор, за който всички се борим и искаме толкова време? Казус, обществен натиск, съответна и адекватна реакция? По добре ли е, когато общественият натиск се трансформира в глас в пустиня, а своевременната и адекватната реакция се изразява в ограден с метал Парламент и хиляди мобилизирани полицаи около него ден и нощ, да пазят мандата???

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 18. 18 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#13] от "vandi":

  Впрочем преди време имаше информация че групата "Миролио" е разследвана от италианските власти за данъчни и финансови измами.
  Гриша Ганчев също е разследван и в момента за ДДС измами.
  Луврие за нищо не е разследван, още по-малко - осъден.
  Малофеев - също. Има забрана да влиза в страни от ЕС не защото е измамник, а защото подкрепя официалната руска политика спрямо Украйна.
  Тази политика обаче се подкрепя от Атака, БСП и почти половината българи.
  Не че съм съгласен с тях, но е факт.
  И ако Малофеев е заплаха за националната ни сигурност, то и изброените са. но мерки срещу тях няма!

 19. 19 Профил на BIKER
  BIKER
  Рейтинг: 425 Неутрално

  "антимонополната комисия се захвана" е оксиморон

  БСП и ДПС вън от политиката
 20. 20 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 369 Неутрално

  КЗК - добре, браво! НАП - пак браво.
  Само КФН май още спят, сигурно няКОЙ им е купил хапче за сън.

  Остава само институциите наистина да работят в интерес на държвата, а не в интерес няКОЙ в нова схема, за която те първа ще се разбира.

 21. 21 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Явно Борисов и Кънев са подритнали "независимата" КЗК. Но защо ли ми се струва, че само ще се изимитира дейност?

 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1734 Любопитно

  хъ... а кой ще се захване с "антимонополната" комисия... публикациите за тази концентрация май не са от вчера или?

 23. 23 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Явно всяко нещо трябва да се гледа под лупа, че не се знае какво ще излезе.

 24. 24 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "КТБ" заприлича на злополучния "Еърбъс" над Алпите - "дай кал" по втория пилот и толкоз ...

 25. 25 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 367 Весело

  Брао, брао, дръште рушняците да ни нъ украдът

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 26. 26 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  А защо няма проверка на ТИМ и сделката с Инвестор.БГ - медийни публикации имаше също, а защо са и необходими?

 27. 27 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1067 Любопитно

  До коментар [#5] от "sweet_candy":
  [quote#5:"sweet_candy"] по-добре на неутрален белгиец да стане собственост, от колкото на руски служби.[/quote]

  Какъв белгиец, сладурано? Той си е подставено лице на руските служби.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 28. 28 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#27:"grand funk railroad"]Какъв белгиец, сладурано? Той си е подставено лице на руските служби. [/quote]
  Явно теб ни мой тъ излъга дажи кагедбету. МОЗАК!!!

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 29. 29 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#21:"bawarec"]Явно Борисов и Кънев са подритнали "независимата" КЗК. Но защо ли ми се струва, че само ще се изимитира дейност?[/quote]
  До коментар [#21] от "bawarec":

  Малко материал за съмненията ви: "Николов е един от новите хора, които влязоха в политиката с идването на Симеон Сакскобургготски на власт. Цял живот до 2001 г. той е работил като адвокат. Смешното е, че оттогава насам по-често попада в ролята на съдия - в приватизацията отсъждаше дали е спазен законът при различните сделки. В антимонополната комисия отново ще бъде съдник - за злоупотребилите с положението си компании на пазара, за нелоялните конкуренти, за картелите."
  http://www.segabg.com/article.php?id=108359

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 30. 30 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#27] от "grand funk railroad":

  Когато държавата се управлява от подставени лица на ЦРУ, какво друго очакваш да се случи?

 31. 31 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1067 Весело

  До коментар [#30] от "Anonymous":

  Разкажи ни сега, как Нийл Армстронг не е стъпвал на Луната и това е измислица на ЦРУ.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 32. 32 Профил на Mike
  Mike
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе само на мене ли тоя на снимката ми мяза на Трайчо Трайков с побеляла коса?

 33. 33 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#16] от "Григор Лилов":

  Практически какво се получава. Блокират се печеливши предприятия. Резултата е обезценка на същите, за да откажем белгиеца, европейски инвеститор, от една печеливша за страната сделка. Василев помага на фонда да вземе пазарната цена на тези предприятия 900 млн. евро иначе няма да има сделка. Вървейки по пътя на комплотаджийте ще вземем жълтите стотинки на родните разбойници под лъжливото мото на тартора им, че е в интерес на държавата. Кого лъжем ? Мутрите са готови да сринат държавата - банкова ваканция - само и само тяхната с-ма, модел, на управление на страната да се запази.

 34. 34 Профил на Konstantin Mingov
  Konstantin Mingov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е всички , как. Ама като дойдат верно руснаците да питам

 35. 35 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#5] от "sweet_candy":

  Този неутрален белгиец е с руски паспорт и жена му е рускиня...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 36. 36 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#15:"fras"]Ама Молофеев щял да подслушва всички абонати и клиенти на БТК и НУРТС и да "снася" това на Русия. [/quote]

  Не това е проблема, а че Молофеев има наложени санкции от ЕС. Молофеев се счита за един от организаторите на събитията в Крим.

 37. 37 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#16] от "Григор Лилов":

  А защо? Защото е по-лесно да се постави този въпрос, отколкото въпроса за ТИМ и примерно неговата сделка с придобиването на Инвестор.БГ?

 38. 38 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#36] от "ventsy":

  [quote#36:"ventsy"]Молофеев се счита за един от организаторите на събитията в Крим.[/quote]

  Това го издига в моите очи, нищо, че пишат, че бил лош олигарх (добри сигурно няма).

 39. 39 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#31] от "grand funk railroad":

  Не, ти разкажи как в правителството няма нито един агент на ЦРУ.

 40. 40 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "Anonymous":

  На ЦРУ не знам дали има, но с кадри на бившия клон на КГБ, ДС, е пълно.

 41. 41 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Тук виждам несъгласия. Изразени на принципа на целесъобразността, която беше в основата на комунистическия режим.
  Предприятията били печеливши. Ами никой не им пречи да печелят. Щели сме да вземем едни пари.
  Засега съм чул само вербални обещания, които не топлят никого. Самата компания е съвсем нова, създадена през 2013 г., сайтът й е от февруари 2015, води се като някаква офшорка с пощенски адреси вместо офиси, а връзката се точи от Панама през Франция, Белгия, Холандия, Люксембург, та чак до Индия и Москва.
  И имаме само думи. И нищо налице!
  Напълно несериозно е да се защищава тезата за "спасителя".
  Такива хора със сигурност не са спасители. Най-вероятно са екзекутори по нечия поръчка, та затова е толкова заплетена компанията.
  Второ - предприятията били печеливши. Ами нека си печелят - кой им пречи?! Собствеността не формира печалбата, макар че определя мениджмънта.
  Трето - щели да изплатят дълговете. Ако фирмите са добри, сами ще си ги изплатят. Ако не са, и господ не може да им помогне.
  И четвърто - никакви пари не компенсират пълен монопол в информационно-съобщителния бранш и военната индустрия на страната. Той обхваща ТВ и интернет сигнал, вкл. основни трасета от Азия до Европа, системите на националната сигурност, медии, в отбраната - взривните вещества и т.н.
  А пето - немалка част от тези дългове не са към КТБ, а към други частни структури, вкл. в чужбина.
  И шесто - един банкер разбойник освен че продава активи, горещо препоръчва и тази фирма.
  Седмото е, че Комисията може да се хване не само с тази сделка, а с картела на веригите (да, има такъв, макар че публично се говори за конкуренция), с картела и монопола на пазара на горивата, с монопола в енергията и т.н., и т.н.
  А относно натиска върху правителството - ами не е от нас, от обществото! Така че няма от какво да се възхищаваме.
  Не съм видял нито протести, нито позиция на опозицията, нито позиция на Реформаторите (в случая Радан говори като личност, а не като политически представител), нито на някоя от коалиционните партии или становища на експертите. Остава един източник за упражнения натиск - външния.
  А е упражнен, понеже КТБ беше свещена крава при четири правителства. И защото от края на юни до края на март минаха 9 - девет месеца! През които разграбването продължи, без никой у нас да си мръдне пръста да го спре.
  Е, как така чак сега изведнъж са присетиха?!

 42. 42 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#41] от "Григор Лилов":

  Цялото влизане в ЕС стана на принципа на целесъобразността. Никой не направи сметка, че същата целесъобразност я има, както при 27-ма република на ЕССР, така и 16-та на СССР, както и същата безпринципност в двата случая.

  Преди навлизането на САЩ на комуникационния сектор, беше много по-свободно. Интернет не се следеше, имаше анонимни телефони, и самите те почти не се следяха в сравнение със сега! Срещу какво се бори Сноудън и къде е сега той? Това следене преби Огнян Стефанов, който беше хванат благодарение на него! То уби няколко революции в страната и цензурира една политическа партия! Това е грубо, нагло политическо вмешателство!

  Може да не съм съгласен на 100% с идеите на Атака, но клин клин избива, и някой трябваше да избие този сегашен клин! По същият начин и това се очаква да има подобен ефект. Достатъчно ми е да видя кои са против, за да стана още по-сигурен, че е правилното решение.

  Медиите!!! Страната е на първите места по цензура! По-зле ли ще стане от това?

  Ние имаме нужда от алтернативни Интернет и медиийно-телевизионни канали, защото в момента всичко е блокирано! Май и при вас не е много по-различно щом сте стигнали чак до Скат.

  Оръжията - видяхме как се използват те в Украйна за държавни преврати! И с много и жестоки убийства на невинни! Стигна се дотам, че да ни трябват на нас, на народа.

  Принципността - днес се прави опит да се ограничи икономическия либерализъм, който, макар и със знанието, че е престъпен, беше подкрепян 25 години като положителен! Днес вече активите са разпределени и новите олигарси не искат да има нови преразпределения! Ако днес се забрани на едни, тази забрана ще важи и за други, които нямат никаква връзка с тези среди, които утре могат да поискат да придобият малко собственост в страната, за да и помогнат - явно без собственост, и власт няма, и няма как да има политическа промяна! Няма как да направиш партия и да гласуват за нея ако нямаш собственост в медиите. Ако утре GlobalLeader реши да направи същото, подобни забрани могат да го ограничат, а от това обществото няма да спечели.

  Какво значи национална сигурност - всеки си я определя, както на него му е изгодно. За мен е против националната сигурност това, което е в момента и в последните 25 години. Руснаците са от тези, които най-добре се справят с терористи и нелегални емигранти. Сегашната власт позволи да се случи това в Бургас. Не съм чел вашите материали по темата и не знам каква е тезата ви относно причинителите.

  Смята се, че голяма част от депозитите в КТБ са крадени пари, затова КТБ беше най-справедливата кражба в историята на страната, може би наред с приватизацията на Костов - щом като може да крадат едни, трябва да има обществен баланс и справедливост. Това е така важния момент на моралното възмездие - досегашните крадци, които грабиха 25 години, депозирали милиони в КТБ, стават жертви и ограбени! Затова това беше много важно да се случи!
  Когато им вземеш парите, им взимаш силата и властта - а те са отговорни за грабежите в страната по политическа линия.
  Може начинът да не е съвършен, но е обществено справедлив, а и най-вече възмездяващ като цяло - много! Без да броим цесиите, които се надяваме да се развалят.

 43. 43 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#41] от "Григор Лилов":

  Също мисля, че имахте една такава теза, че страната ни не може да бъде нито неутрална, нито разкрачена между два полюса, но аз съм на противоположното мнение и смятам, че най-правилното за страната е да бъде именно неутрална или в краен случай с 50 на 50% влияние на големите сили.

 44. 44 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 512 Весело

  Пази се-еее! Чиновниците се размърдаха!

 45. 45 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#38] от "Anonymous":

  Пак ли навъдиха защитници на Цецо Мустака? Я, баста!

 46. 46 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#45] от "Щастливец 15":

  Всъщност, не - доколкото разбирам, той иска да се плати на КТБ, а оттам и на депозиторите, което е всъщност противоположното на нашата цел - крадците, депозирали там, да бъдат ограбени на свой ред.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK