Сделка за бизнеса на Василев няма, смята Владимир Каролев

Владимир Каролев

© Велко Ангелов

Владимир КаролевНикой не би покрил не 900 милиона евро кредити, а и половин милион евро, без да знае дали ще стане собственик на тези компании. Те са купили опция, според мен сделка няма". Така коментира икономистът Владимир Каролев пред Нова телевизия информацията за продажбата на дяловете на Цветан Василев в шест български компании.


Каролев заяви, че не счита за достоверни съмненията, че Василев иска да придобива нещо чрез поставени лица.


"Според мен Цветан Василев няма намерение да се връща в България и иска да си продаде активите. Това не става лесно и той е намерил инвестиционни банкери, с които е сключил договор с опция, които да търсят инвеститори", заяви той.
Сделката за придобиването на дяловете на Цветан Василев в в БТК ("Виваком"), военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб", втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал", беше обявена от шефа на специално създадената за целта компания LIC33 Пиер Луврие. По думите му продавачът е получил 1 евро, а компанията ще покрие дълговете на дружествата за общо около 900 млн. евро.


В началото на разговора Каролев уточни, че не говори в ролята си на съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK