Производител на месо обвинява регулатор в корупция, а той, че има червеи в продуктите (видео)

Пламен Моллов

© Георги Кожухаров

Пламен МолловБългарската агенция по безопасност на храните ще сезира съответните компетентни органи, в това число и прокуратурата, за нанесени морални щети и уронване престижа на Агенцията, съобщиха от ведомството. Мярката срещу изявление по-рано днес на собственика на "Аладин Фуудс" ООД, който обвини агенцията в рекет и корупция.


"Няма да се поддадем на натиск. Моят и на екипа на Агенцията стил на работа е подчинен единствено и само на интересите на потребителите, обявява Моллов, цитиран от пресцентъра си.


Компанията за производство на храни, сред които и пилешко месо, се оплаква от това, че след като собственикът й Аладин Харфан отказала да плати 10 хил. евро "такса спокойствие" на агенцията започнали чести и тенденциозни проверки от инспектори на ведомството.
Първо му били поискани 10 хил. лева от името на Пламен Моллов по време на проверка от екип служители на софийското звено на агенцията, а не на пловдивското, което по принцип трябва да извършва проверките.След отказа за плащане фабриката за пилешко месо и склада в Съединение били затворени за два месеца. Според собственика тогава са открити спорни нарушения в хигиената - забавено тръгване на топлата вода и недобре почистени помещения. Според Харфан по време на работа в транжорната не е възможно да се поддържа постоянно изрядна чистота.


 

По-късно обекти на фирмата също били затваряни, а нейни клиенти заплашвани с проверки, ако продължат да взимат продуктите на "Аладин фуудс". Собственикът изчислява щетите на 650 хил. лева преки загуби, спад на оборота с 30 на сто заради загубените клиенти.


Впоследствие в края на юни компанията завежда жалба в отдел "Корупция" на Националната полиция, а Харфан отишъл с микрофон на среща с Моллов уж за да уреди плащането. По думите на бизнесмена Моллов не е отворил дума по темата, а само му подал листче с името и телефона на друг човек. човекът се обадил и поискал вече 10 хил. евро "такса спокойствие", разказва Харфан. Парите били подготвени  и белязани, но човекът не взел парите.


Бизнесменът разказва и че докато в прокуратурата в Пловдив течало разследването проверките при него спрели, но тормозът, както се изрази той се възстановил след прекратяване на разследването. Фабриката отново била затворена допреди три дни.Оценката му е, че целта да бъде съсипан бизнесът му за назидание на останалите производители.


От обясненията се разбра, че по случая е сезирана и парламентарната антикорупционна комисия. 


Преди пресконференцията на "Аладин", на друго събитие Пламен Моллов коментира казуса. Той обяснява, че фирмата имала различни обекти - предприятие, склад, търговски обекти и тъй като е затворена верига е имало необходимост от проверки в системата.


При първата проверка още се установило, че "фирмата е работила безнаказано в изключително лоши хигиенни условия", при липса на всякаква проследимост за произхода на храните.


"На 20 март снимковият материал показва наличие на бели червеи в месото. Това ядете, когато купувате дюнери на "Аладин фуудс", овкусени добре с оцет и чесън, за да не си личи месото в какво състояние е", заяви Моллов.


От следващите му думи се разбира, че всъщност червеите са намерени в контейнерите за отпадък в цеха, затова не е ясно дали първоначално са били в месото или то не е било изхвърлено дълго време и затова в него са се развили червеите, съобщава "Инвестор".

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Тоя Моллов се чудя ял ли е дюнер някога? Какъв чесън, какъв оцет го гони тоз човек?
  А собственикът на Аладин каза, че има запис за искания подкуп.
  Това би било интересно!

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 381 Неутрално

  не познавам г-н Молдов, но знаейки къде беше преди това имам сериозни съмнения за почтеността му. А и не съм чул да се правят подобни инспекции към други производители на храни. Аз лично съм за това производителите на храни да бъдат "спукани" от инспекции, но всички, не само някои.

 3. 3 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 274 Неутрално

  На тоя мазник Моллов и подопечните му в БАБХ вяра нямам.

 4. 4 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 553 Неутрално

  дюнер с оцет не искам да ям такова нещо
  абе драги ти дюнер виждал ли си и по важното ял ли си
  от самото изказване си личи че работата не е в ред

 5. 5 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тази мумия беше платил 70 000 евро адвокатски хонорар(сещате се чий приятел),за да съсипе едни дребни животновъди,получили обезщетение от съда за безстопанственост от страна на агенцията му.Плаче за пандела,и не само той.

 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#1:"dogwoman"]А собственикът на Аладин каза, че има запис за искания подкуп. [/quote]
  Нищо няма.Когато записвал,Моллов не обелил дума,когато носел белязаните пари,никой не ги взел.
  С една дума-ако Моллов беше поискал подкуп,щях да го запиша,ако онзи беше взел парите,щяхме да го хванем,защото са белязани.

 7. 7 Профил на ggrigorov
  ggrigorov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трябва да съм много на зор за да си купя дюнер, но няма как да не забележа, че обектът на Аладин в Младост блести то чистота и се вижда целия процес по производство.

 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#6] от "vjacho":

  Така прочетох другаде, може да си съвсем прав.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Нека Борисов и Доган се срещнат,и ако решат че националната сигурност е застрашена,да поискат оставката на Моллов.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#7] от "ggrigorov":

  И ние в Пловдив сме "абонирани", със същите впечатления като твоите.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#8:"dogwoman"]Така прочетох другаде, може да си съвсем прав.[/quote]
  Така може.В този материал нищо сигурно няма.

 12. 12 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  ...при липса на всякаква проследимост за произхода на храните....
  -------

  Е нали е затворена система - произхода е ясен.
  Не ям дюнери,но и към тези проверяващи имам резерви.

 13. 13 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Каква драма, намерили червиво месо в кофата за боклук! Явно агенцията се грижи добре за безопасността на уличните кучета и котки.

 14. 14 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":Тя и самоковската акушерка я има на видео,ама нещо напоследък не се чува,пък престъплението и ,което ясно си личи,дори и за зрители с лошо зрение и е несъразмеримо по-голямо от някакъв си там рекет.

 15. 15 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Преди време не бяха ли открили в соса на дюнерите на "Аладин" човешка семенна течност от 7 различни индивида?
  Дюнери не ям......този вид "сос" бил традиционен за всички дюнержии...

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#14] от "Sabbath":

  Нали я арестуваха? Не знам какво повече има да се чува по оня случай, освен присъдата. Аз лично не искам нищо да чувамза него, бях потресена.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2622 Неутрално

  Предлагам г-н Харфан да си почисти цеховете, а г-н Моллов да се примири, че нищо няма да получи. Така всички ще бъдат доволни.

 18. 18 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Всеизвестно е на какво е способен българският държавен чиновник.

 19. 19 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  "На 20 март снимковият материал показва наличие на бели червеи в месото. Това ядете, когато купувате дюнери на "Аладин фуудс", овкусени добре с оцет и чесън, за да не си личи месото в какво състояние е", заяви Моллов.

  От следващите му думи се разбира, че всъщност червеите са намерени в контейнерите за отпадък в цеха, затова не е ясно дали първоначално са били в месото или то не е било изхвърлено дълго време и затова в него са се развили червеите, съобщава "Инвестор".

  Тези два абзаца казват много за чиновника. След като месото с червеите е в контейнера с отпадъци и не му било ясно дали ги е имало преди да бъдат изхвърлени, как разбра, че "това ядете, когато купувате дюнери..." Самата му склонност към лъжа ме кара да вярвам повече на версията за "такса спокойствие".

 20. 20 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  [quote#17:"Един препатил"]Предлагам г-н Харфан да си почисти цеховете, а г-н Моллов да се примири, че нищо няма да получи.[/quote]
  Проблема е, че г-н Моллов няма да се примири. Такива като него имат огромен арсенал от средства за тормозене на фирми и го правят докато собственика се сети, че трябва да направи нещо. Ако е упорит или по-недосетлив, рекета може да продължава докато го принуди да се откаже от бизнеса си.

 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  На Моллов вяра нямам. А дюнерджията да не плаща, а да си избере друга нормална държава. Тук няма да го оставят на мира, ще го унищожат, но парите му ще вземат. Тук е Мафията-държава!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 22. 22 Профил на Георги Танев
  Георги Танев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Никаква вяра на държавната институция.

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2487 Весело

  Не ям колбаси от мляно месо и храна от дюнерджийници ,но не се притеснявайте, червеите са чист протеин.

 24. 24 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Разстроено

  [quote#0:"статията"] .Оценката му е, че целта да бъде съсипан бизнесът му за назидание на останалите производители.
  [/quote] Искахте 25 години демокрация, не ви стигна, та искате още!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 25. 25 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Неутрално

  И единия и другия да прави в обвиненията си

 26. 26 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Няма значение дали дюнерите са добра храна и дали някой във форума яде или не мляно месо в колбаси. Тук има човек, който в прав текст заявява, че шефа на БАБХ му взема 10 000 лв. такса спокойствие. Не го прави анонимно. Това е сериозно и трябва да се разследва, ако държавата ни действително полага някакви, дори елементарни, усилия за борба с корупцията. Трябва да се провери и имотното му състояние и сигнали на други хора, бизнесът на които е зависим от въпросната агенция.

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Ами за нашите ширини,ервеите са месо, а корупцията си е синоним на регулатор!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 783 Неутрално

  [quote#7:"ggrigorov"]обектът на Аладин в Младост блести то чистота и се вижда целия процес по производство[/quote]

  Подкрепям казаното по горе, с колегите поне по 3-4 пъти на месец обядваме там, дюнерите са отлични.Откакто е отворено заведението , никой не е имал оплакване.

 29. 29 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#15] от "manu_chao":

  Да, точно така! А самата проверка тръгна след като една мома се оплака, че е забременяла след като е яла дюнер....

 30. 30 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 488 Гневно

  До коментар [#24] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Хайде стига глупости! Не ни е виновна демокрацията, не ни е виновен Сорос или лошият запад. Виновни сме самите ние и колкото по-бързо такива като вас го проумеят, толкова по-бързо ще почнем да изплуваме от блатото!!!

 31. 31 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Моите впечатления са, че Аладин Фуудс са коректи данъкоплатци, издават винаги касов бон. Ако всички "почтени" български бизнесмени са като тях, постъпленията в държавния бюджет ще се удвоят. Ама те не давали подкуп и ги погониха.
  Разходете се покрай, който си искате пазар и вижте колко от магазинчетата са коректни. Ако си поискаш касов бон може да те набият.
  Кога ще започне борбата срещу корупцията?

 32. 32 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Е можели такова нещо: издават касови бележки и не дават подкупи? А бюджетарките какво ще ядат?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 33. 33 Профил на vandi
  vandi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Предполагам че констатациите са верни. И исканият подкуп, и червеите.

 34. 34 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#32] от "korc":

  Ми....ако може разделно хранене....това без червеите за нас

 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Гневно

  БАБХ нямат никакъв престиж, защото са корумпирани, нагли, без никакви принципи.
  Абсолютно отговорно го заявявам. Могат да съсипят незий бизнес, ако решат. Само да не си им симпатичен.
  Няма никаква полза от тях, защото не си вършат работата.
  На господина от Аладин фуудс силно му съчувствам.

  Любовта ще спаси света!!!
 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Гневно

  До коментар [#20] от "teridan":

  Днес в кварталния магазин продавачката ми се оплака, че тази от БАБХ нещо " не и харесала системата за самоконтрол". Тя я попитала има ли някакви промени в изискванията, защото години наред нямат забележки. Отговорът бил, че много знае и сега ще си напише нов......
  Искала и "система за обучение на персонала" при условие, че тя е сама. Трябва да си купи една книга и през 6 м. Да се подписва, че се е "самообучила".
  Ето за такива неща се заяждат.

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Познавам хора като тоя моллов. Карат коли по 1000лв а си купуват по един апартамент на 2-3 години и всяка година ходят на скъпи екзотични екскурзии. Да не говорим с какви "играчки" и средства разполагат. Не че миризляка аладин е изряден ама те прекаляват... Тия от агенцията по храните защо не проверят "Макдоналдс" какви продукти влагат в сандвичите си ами се заяждат с местните търговци.

  Too much цензура Баце.
 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Сега ако имахме нормална правосъдна система,нямаше да има нужда да водим този разговор.

 39. 39 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Весело

  [quote#30:"Sinergy"]Хайде стига глупости[/quote]

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 40. 40 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Едва ли е както го разправя Аладин без лампата..... и да не ни разтяга локуми от типа "Според Харфан по време на работа в транжорната не е възможно да се поддържа постоянно изрядна чистота." Не само че е възможно, но е и задължително....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#14] от "Sabbath":

  В интерес на истината във видеото и картинките публикувани в СМИ нищо не се вижда, което да говори за бой.... казват че някой видял, но не и в СМИ, гледал го е служебно, най-вероятно...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#6:"vjacho"]Нищо няма.Когато записвал,Моллов не обелил дума,когато носел белязаните пари,никой не ги взел.
  С една дума-ако Моллов беше поискал подкуп,щях да го запиша,ако онзи беше взел парите,щяхме да го хванем,защото са белязани.
  [/quote]
  Играта е доста по-дебела! Не мислите ли, че се е намерил човек, който да предупреди Моллов, за готвената реализация?! И нещата се връзват... Още повече, че описаното в статията е КЛАСИЧЕСКА СХЕМА НА ДОЕНЕ, реализирана от 1991г. насам от комунистическите боклуци, спрямо ВСИЧКИ не техни бизнеси, която схема ни докара до сегашното незавидно състояние на пълна разруха....

 44. 44 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Гневно

  [quote#15:"manu_chao"]Преди време не бяха ли открили в соса на дюнерите на "Аладин" човешка семенна течност от 7 различни индивида? [/quote]
  Алоуууу, Моллов, ДНК анализ за бащинство ли си предписал за соса, бре?!

 45. 45 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#31] от "new_ghost":

  Абе не са от най-коректните данъкоплатци. Един единствен обект в Пловдив им прави ДНЕВЕН оборот от порядъка на 20000+ лв. Това го умножете по 30 и си направете сметката за всички останали обекти в страната. После погледнете какъв ГОДИШЕН оборот декларират

  Въпреки това НЕ мога да се съглася с откритият рекет на Моллов и БАБХ и в случая заставам твърдо зад Аладин.

 46. 46 Профил на ggrigorov
  ggrigorov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#45:"Sinergy"][/quote]
  20 000 лв делено на 3 лв средна цена за дюнер=6667 дюнера на ден. Ако един дюнер се прави за минута, тогава са нужни около 111 часа на денонощие )))

 47. 47 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 587 Гневно

  И ТОЯ НАГЛЕЦ МИ БИЛ ПРОФЕСОР!!!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 48. 48 Профил на TM27
  TM27
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#24] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Искаме още 2500 демокрация, а такива като теб да емигрират в Маскву!

  "... ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." В. Левски
 49. 49 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#48] от "TM27":

  ривеш си за корупцияйката, ривеш си! А и неграмотен! Като не знаеш падежите, не пиши на чужди езици с падежи! А, ти беше от полу-грамотните демокраДи, дето винаги от всичко разбират
  Безнаказаността ви доразсипа държавата! Айде бегай у Вашингтон, там да разсипваш и крадеш!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 50. 50 Профил на TM27
  TM27
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#49] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Хаха колхозник, най-малко ме интересува грамотността ми по съветски, който така или иначе не говоря, аз говоря езици които се използват из целия свят, а не основно в Северна Азия. Но като стана дума за грамотност, аз думата "корупцияйка" за първи път виждам, може би си смесил "корупция" с "копейка", докато са ти плащали за малоумното тролене. Държавата я разсипаха и продължават да я разсипват гнусни комунисти като теб, които искат България да е изостанала колония на допотопния колхоз, който освен да произвежда петрол, газ, и оръжия, не може да се похвали с други постижения. А, да, забравих, и пробитите им ракети в Космоса, една падна наскоро. Единственото им качествено изделие за обществото е водката, не случайно руснаците са най-големите алкохолици в света. =)

  "... ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." В. Левски
 51. 51 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#50] от "TM27":

  като си признаваш неграмотността, не използвай тези езици демокраДичен всезнайко, защото лъсваш-въздух под налягане с гол з. ! И когато статията е за корупцията в България, кажи си всичко, което знаеш за Русия, да! Мен ме интересува колко рафинирани стават схемите за корупция дори на най-ниско ниво! А колко ли е по-зле при ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ! Ти всъщност печелиш от нея, защото ти плащат именно с парите, генерирани от нея!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на TM27
  TM27
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#51] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  И в допълнение, аз искам българите да се учат на неща, които да са им полезни: как да строят бързо икономиката си, както го направиха чехите които напълно игнорираха Северна Азия; как да произвеждат качествени стоки от всякакъв характер, а не москвичи и некадърно копираното от фиат жигули; да правят истинска култура, а не да пишат песни във възхлава на Пичин, и т.н. и т.н.... От колхозниците българите могат да се научат само как да се напиват до смърт, да воюват и да са меганационалисти което в глобализиращ се свят е толкова допотопно и изостанало като мислене, да тормозят съседите си ако не искат да бъдат техни роби и да ги нападат без отличителни знаци като пълни нещастници, да са некадърни във всякакъв вид битово производство и нещо полезно за обществото, и да са безкрайно прости (руския плебс е по-прост и от българския, в това съм се убедил на 100%)!

  "... ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." В. Левски
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK