Летище "Пловдив" започва съкращение на персонала

Летище "Пловдив" започва съкращение на персонала

© Анелия НиколоваПредстои съкращението на 43 души от персонала на летище "Пловдив", съобщи пред БНР директорът на летището Владимир Щърбанов.


От началото на месеца летището е затворено за полети през нощта. "Това е 30% от работното време, реципрочното количество персонал също ще бъде съкратен", обясни той.


За миналата година не са изплатени осигуровки на служителите като с данъчната администрация е постигнато споразумение този дълг да се разсрочи и да не се запорират сметки на дружеството.
"Имаше неизплатени от миналата година задължения, в следствие на което, има споразумение с данъчните и в момента от всичките ни сметки по 15% отиват за погасяване на тези задължения. Не е малка сумата, но напълно във възможностите на летището е да я погаси", посочва директорът.


Лидерът на "Подкрепа" на летището Илия Драгиев. Той призова държавата, ръководството на министерството на транспорта и лично министър Московски да обяснят защо провеждат такава рестриктивна политика към летище "Пловдив".


През февруари се разбра, че държавното дружество "Летище Пловдив" е изправено пред фалит и е въпрос на време кредиторите да си поискат чрез съда неразплатените над 1 млн. лева за миналата година плюс 360 хил. лв. от 2011 г.


Най-големият кредитор е EVN, а основният длъжник на компанията е Министерството на транспорта, което и неин принципал. През 2014 г. министерството е намалило месечните плащания към летището от 220 хил. на 170 хил. лв., но от 6 месеца не превежда и тези пари.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK