Полша ще ремонтира българските МиГ-ове по собствена документация

Три МиГ-29 в полет над София.

© Надежда Чипева, Капитал

Три МиГ-29 в полет над София.Полските военни авиационни заводи ще ремонтират българските МиГ-29 по собствена документация и дават същата гаранция за качеството на ремонта, каквато за полските военни машини от този тип. 


Това съобщи БТА, чийто представител е на посещение в заводите в Бидгошч и Варшава, където пред български журналисти са били представени възможностите за ремонт на българската летателна техника. Предприятията поддържат самолети на полската армия, сред които Су-22, МиГ-29 и С-130 "Херкулес". До момента те са работили само за нуждите на своята страна. 


Директорът по производството и обслужването на завода в Бидгошч Збигнев Матушчак е пояснил, че 
там са напълно готови и могат самостоятелно да извършат ремонтите на двигателите със собствена авторска документация.
В отговор на въпрос дали е вярно, че Полша няма лиценз да ремонтира самолети на трети страни, той отговори, че Русия не е предоставяла такъв лиценз на никоя държава. 


Полските експерти са казали, че влагат в изтребителите нови модерни технологии и възможности, а когато имат проблеми с получаването на резервни части, са в състояние да монтират свои, изработени в Полша. 


Председателят на ръководството на двата завода Лешек Валчак е казал, че полската страна е в състояние да предложи помощ не само за ремонт, но и за модернизация на машините. Полша има 32 МиГ-29, а половината са с натовски системи.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK