Сагата "Химко" стигна до премиера с твърдения за корупция (допълнена)

"Химко" - Враца. В следващите снимки е достъпен текстът от писмото на потенциалния инвеститор.

© Велко Ангелов, Капитал

"Химко" - Враца. В следващите снимки е достъпен текстът от писмото на потенциалния инвеститор.Емблематичното за Враца предприятие - "Химко" АД може и отдавна да не работи, но през година-две се появяват информации за апетити да бъде пуснато в действие, въпреки че оборудването му вече няма никаква връзка с днешните реалности. След като преди година при кабинета "Орешарски" имаше напъни то да бъде купено и пуснато в действие, които не доведоха до нищо, преди дни се разбра, че депутатът от ДПС Делян Пеевски чрез фирмата си "НСН инвестмънт" смята да го придобие. На този фон в неделя вечер в предаването "Просто Диков" се разбра, че личност на име Ян Аронов, с гражданство от САЩ, искала също да придобие дружеството, но й бил поискан подкуп.


Следите водят към Министерския съвет


В Министерския съвет е получено писмо от Ян Аронов, президент на ANJ Group Corp., в което се търси съдействие от премиера Бойко Борисов по твърдения за корупция срещу синдика "Химко" АД, което е в несъстоятелност. Писмото е с дата 15 януари и е с копие до главния прокурор Сотир Цацаров и до Мартина Стронг, шарже д'афер в посолството на САЩ.
В писмото се говори за непрозрачни действия на синдика, нарушение на българското законодателство и на съдебна заповед. Министър-председателят е призован да се намеси, за да спре дейността на "тази група".


Това съобщиха от правителствената пресслужба, след като снощи в предаването "Просто Диков" случаят беше разказан. От писмото се разбира, че на Аронов като кандидат да придобие "Химко" му е поискан подкуп съвместно от синдика на компанията и от съветник на премиера Бойко Борисов. От съобщението на правителствената пресслужба се разбира, че в писмото за име на съветника е посочено Богданов. Оттам посочват, че Борисов нито е имал, нито в момента има такъв съветник.


Шефът на компанията Ян Аронов пише, че представители на компанията са се срещали няколко пъти със синдика на предприятието Росица Томова да съгласуват проект за договор за придобиване на предприятието, но това все се отлагало.


Пред Диков Томова казва, че не знае за оплакването на инвеститора, а замълчава в отговор на въпроса взела ли е въпросните 15 хил. евро. Пред "Дневник" Томова посочи, че не е удобно в момента да разговаря и прекъсна разговора.


В отговор на въпрос на "Дневник" за писмото от посолството на САЩ посочиха, че до излъчването на материала в предаването на Диков са били в неведение по случая. Заемащата длъжността шарже д'афер пък не е получавала писмо. Що се отнася до обвиненията в корупция, призоваваме правителството на България да провери случая, посочват оттам.


2 по 500 хил. евро


Представящият се за "американски инвеститор" Ян Аронов разказва в писмото си, че на синдика на "Химко" Росица Томова са били платени 15 хил. евро, и то в присъствието на свидетели.


След това е имало среща между инвеститора и представилия се за съветник на премиера. Това станало в един от ресторантите "Виктория". Не се посочва кога са се състояли тези разговори. Пред "Дневник" настоящият адвокат на Аронов - Васко Тодоров, посочи, че по време на тези събития все още не се е занимавал със случая, но може да каже, че той е от лятото. Това е и причината той да не може да каже защо сигналът до премиера и прокуратурата идва чак сега през януари - няколко дни след като се разбра, че депутатът Делян Пеевски е единственият кандидат да купи торовия завод.


Представилият се за съветник на премиера по твърдение на кандидат-инвеститора поискал 500 хил. евро, за да бъде подписан договорът, и още толкова от печалбата на предприятието. Това било станало пред шестима свидетели, които се готвели да дадат показания в случай на разследване.

 
В писмото си американският бизнесмен твърди още, че около "Химко" има криминална група за изнудване, която се е опитвала да вземе от него голяма сума пари, без да прехвърли собствеността на дружеството.


Държавата няма нищо общо


"Химко" АД (н) е търговско дружество, в чийто капитал няма държавно участие, се посочва днес в съобщението от Министерски съвет. Допълва се, че то е обявено в несъстоятелност, с постановено осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността и разпределение на осребреното имущество за удовлетворяване на кредиторите. Осребряването се извършва от назначения от Съда по несъстоятелност синдик – Росица Томова от гр. София, която представлява и управлява дружеството. Продажбата на активите на длъжника "Химко" АД (н) се извършва по строго определен в Търговския закон ред, който синдикът следва да спазва.


От Министерския съвет посочват, че след като държавата няма никаква собственост в "Химко", а в България има разделение на властите, евентуална намеса на премиера по случая би нарушила това разделение. "Въпросите, които г-н Аронов поставя, следва да бъдат адресирани към правораздавателните органи, синдика и компетентния съд по несъстоятелността", се допълва в съобщението и се припомня, че премиерът нееднократно защитавал нуждата от съдебна реформа.


Почти час след като съобщението от Министерския съвет бе получено от медиите, от "Дондуков" 1 бе изпратено второ. В него се казва, че министър-председателят Бойко Борисов сезира прокуратурата и Държавната агенция "Национална сигурност" по твърденията, изложени в писмо до него, от президента на ANJ Group Corp Ян Аронов.  Премиерът настоява за ефективно разследване, което да доведе до разкриване на цялата истина по случая.


Връзката с държавата в момента е в това, че "Булгаргаз", НЕК и Националната агенция за приходите са сред най-големите кредитори на дружеството. Те имат да получават общо 80 млн. лв. По този повод кандидат-инвеститорът заедно с настоящия си адвокат е провел среща в "Булгаргаз", за която не се знае много освен това, че от държавното дружество поискали данни за финансовото състояние на компанията. Адвокатът се учуди от този непрофесионален подход, тъй като клиентът му има банкова референция на "Чейз Манхатън" - една от най-големите банки в САЩ. А те пък изобщо нямали практика да дават документи, в които да описват размера на авоарите на клиентите си.


Институциите започнаха проверки


В края на работния ден и след като правителствената пресслужба оповести писмото от Ян Аронов, компетентните институции също разпространиха съобщения за свършеното от тях. Върховната касационна прокуратура съобщи, че след получаването на сигнал до Сотир Цацаров на 20 януари 2016 г. е разпоредено извършването на проверка от окръжната прокуратура във Враца. Заради твърденията за поискан подкуп Софийската градска прокуратура също е започнала проверка.


В сагата се намеси и Министерството на правосъдието. От съобщение на ведомството се разбира, че през ноември миналата година собственикът на ANJ Group Corp е оспорил определените от синдика на "Химко" АД условия за преговорите по прякото договаряне за осребряването на имуществото на предприятието. В становището си до ведомството от 19 ноември Ян Аронов е поискал да бъде извършена проверка по случая.


"Месец по-късно – на 28.12.2015 г., след като министър Екатерина Захариева се запознава със случая, разпорежда на Инспектората на Министерството на правосъдието да извърши проверка на Росица Томова в качеството й на синдик", се посочва в съобщението на ведомството. От там допълват, че след приключването на проверката информацията ще бъде публично оповестена, предвид големия медиен интерес.


Инвеститорът от Ню Джърси


Ян Аронов е с гражданство от САЩ, а компанията му е регистрирана в Ню Джърси, САЩ. По думите на адвоката му той имал инвестиционна програма за 151 млн. евро за "Химко" и отделно над 40 млн. евро предвиждал за оздравяване на предприятието. Поканил италиански специалисти, които заключили, че само около 5% от оборудването може да остане в настоящия му вид, а с останалата част трябва да се обнови, защото е морално остаряло.     


По думите на адвоката става дума за "голяма група", която има бизнес в Индия, скандинавските страни и други дестинации, като принципът е да се купуват предприятия, които в рамките на 4-5 години се оздравяват и в общия случай после се продават.


В плана за "Химко" влизала и сметката да се използва по-евтин газ от "Газпром", осигурен на базата на личните контакти на Аронов.


Една такава сага...


Като сага определя адвокатът случая с Аронов и "Химко". На въпрос защо, като са искали да купят предприятието, от ANJ Group Corp. не са подали оферта, той няма конкретен отговор. "Явно са имали информация, че нещата не са такива, каквито е трябвало да бъдат. Аз лично дадох мнение, че трябва да участват в търга", допълни той. Оценката му е, че търгът (вторият опит на синдика да продаде активите на "Химко" е от лятото на 2015 г. - бел. ред.) не е проведен по нормални правила и някои от изискванията за участие в него са странни. Пример за това е изискваният от кандидатите "задатък" от 1 млн. лв. Било отказано сумата да бъде предоставена чрез банкова гаранция или акредитив, което е нормалната практика, посочва адвокатът. Освен това от кандидатите се искало да подпишат декларация, че се отказва от правото си да обжалват действията на синдика по тази процедура.


13 години по-късно


"Химко" за последно е произвеждал торове през 2002 г., а фалира през 2012 г., припомня "Капитал". За пръв път активите бяха предложени за продажба през март 2014 г. при начална цена 28.6 млн. лв., но кандидати нямаше. Тогава имаше и план те да бъдат купени от държавно дружество. През миналата година синдикът отново предложи земята, сградите и съоръженията за 22.8 млн. лв. До сегашната продажба, където ниската цена е привлякла интерес за оглед от трима кандидати. Те са направили оглед, но депозит от 1 млн. лв. и оферта е била внесена само от "НСН инвестмънт".

Ключови думи към статията:

Коментари (243)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 726 Гневно

  Дайте му го на Пеевски да го нареже бе!
  Дайте му го бе!

 2. 2 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 541 Весело

  Амчи тези американци много късно се появиха бе.Прасчо откога точи лиги...

 3. 3 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1013 Весело

  Само да седне отгоре Пеевски и е готово за скрап

 4. 4 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Енергийният експерт и бивш посланик в Москва Илиян Василев коментира във Фейкбук, че е бил ”непосредствен свидетел на подобна схема в случая с Виваком, на която Бойко Борисов зае същата поза на " страничен наблюдател", тъй като работата била извън неговите компетенции”.

  ”Питам как така държавата, към която дружеството "Химко" Враца е задлъжняло над 100 милиона лева и която единствено разчита на максимално висока цена от продажбата на активи от масата на несъстоятелността, няма материален интерес от разчистването на пречките пред участието на външни инвеститори. Защо не си събирате парите?", пита Василев.

  "И .... о, изненада този актив попада за жълти стотинки след поредица от намаления на цената при никаква конкуренция и активът остава в печелившия Пеевски. Същата схема като Виваком - едно към едно. Лека размяна на местата. При това положение преднамереното бездействие на премиера не е ли форма на съучастие? Много се събраха проблемите, господин Борисов . Не става само с пиар", коментира още той.

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Гневно

  Споменаха по радиото някакъв синдик с малко име росица! че тя била продала, но имало оплавания! Ми съдебната система е НЕ ЗА ВИ СИ МА! Щото €С така искаше, за да ни приеме! Демокрацията иска жертвии! Но когато жертвите на корупцията и на НЕЗАВИСИМАТА съдебна система са частни интереси-вой до небесата! Когато се приемат НОВИ привилегии за ВЕИ-та, си траем! Когато корупцията ощетява държавата с т.нар. "американски" ТЕЦ Марица 1 и 3-имало договори, които трябвало да се спазват, колкото и да са корупционни и неизгодни!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Пеевски стои над тези дребнотемия,той просто купува.

 7. 7 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#00:"Отворено писмо на чуждестранните инвеститори в България"]Долуподписаните камари изразяват загриженост от последните развития, свързани с осъществяването на дългоочакваната реформа на съдебната система и засилващото се впечатление, както в страната, така и сред международните инвеститорски среди, че в България има недостиг на върховенство на закона. Нашето мнение е, че натрупаните и нерешени проблеми в правосъдието са системни и изискват също такъв подход за тяхното елиминиране, подход, който да е основан на принципа на справедливостта и върховенството на закона и на стратегията за реформи, одобрена от Народното Събрание.

  Създаденото усещане, че реформата не се случва, води до неувереност от страна на инвеститорите и действащите в страната икономически субекти. Понижава се желанието за инвестиции в България в полза на други държави. Има ли инвестиции, ще има динамична и развиваща се икономика. Това е ключът към развитието на България и успешното осъществяване на нужните реформи в останалите сектори, като здравеопазване, образование, околна среда, инфраструктура и т.н. Без икономика и без добавена стойност, постигната чрез законни средства и инвестиции, положително и устойчиво развитие в страната не може да се очаква. А от това страда и ще продължи да страда цялото общество. В крайна сметка, изчерпва се един от най-ценните негови ресурси — доверието.

  Търговските камари вярват, че в правосъдната система има качествени професионалисти, отличаващи се с безупречен морал и почтеност, хора, познаващи проблемите и имащи воля за промяна, експерти, които работят за ефективно и справедливо правораздаване и защитават правото и доброто име и репутация на българската съдебна система. Търговските камари изразяват своята съпричастност с усилията за реални промени отвътре в правосъдната система, които осигуряват необходимата независимост на съдиите и магистратите. Камарите вярват, че тези хора знаят как и могат да осъществят така нужните реформи.
  В заключение долуподписаните камари биха искали да подчертаят, че нито една реформа на правосъдната система не би била възможна без политическа воля за прилагане на закона. Реформа не означава само законодателстване, но и изпълнение и прилагане на законовите норми – това ще повиши доверието на българското общество и бизнеса в правосъдната система.

  С уважение,

  Американска търговска камара, Красимира Чемишанска, Президент на УС
  Бизнес клуб Белгия-България-Люксембург, Франк Янсен, Президент
  Британско-българска бизнес асоциация, Дейвид Хампсън, Председател на УС
  Българо-швейцарска търговска камара, Бони Бонев, Председател на УС
  Германо-българска индустриалнo-търговска камара, Митко Василев, Главен Управител
  Италианска търговска камара в България, Марко Монтеки, Президент на УС
  Камара на испанската промишленост и търговия в България, Алберт Марко Гомез, Председател
  Конфиндустрия България, Роберто Маскали, Директор
  Френско-българска търговска и индустриална камара, Стефан Дюлае, Председател на УС
  Холандска търговска камара в България, Кос Схаутен, Председател [/quote]

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#1] от "гарата": [quote#1:"гарата"]Дайте му го на Пеевски да го нареже бе!
  Дайте му го бе! [/quote] Какво се гмевиш срещу млад, красив, умен и преуспял човек бе! Той е ПОДСТАВЕНО лице! ВИновна е СИСТЕМАТА! Обалгодетелстваща единствено наши и чужди ИЗМАМНИЦИ, подлеци! Другите не изтърпяват да останат тук!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Неутрално
 10. 10 Профил на achkoal
  achkoal
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ето това е причината поради която хората от Враца и дори от цяла България трябва да излязат на улицата. А не само когато им вдигат сметките за ток. Защото тези корупционни схеми на управляващите са истинската причина да сме бедни. Прост народ, слаба държава.

 11. 11 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Брях, тия наглеци искат да издърпат килимчето под краката на Шиши!
  Мамин златен гол и бос ще го оставят да ходи милия!
  Плача!

 12. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Алооо ДжърЗиииии тука е така. И това е преди да го купите, като го купите, майка Ви жална. Бойко казА ХАУ.

 13. 13 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 486 Весело

  А сега, уважаемият премиер би могъл да каже, че не може да чете, например. Сиреч, да го потърсят за нещо по-интересно

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#6] от "chicago514": Пеевски, които седял ... се угои в бизнес смисъл, по време на управлението на ББ, от €НП, приятеля на Меркел, на Камерън, на Юнкер, и приет в Белия дом! И от 3-ма папи гален по главата! Защото ББ нативаше държавните пари в КТБ, банката на Делян П и Цветан Василев

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Ако някой случайно не знае какво и как "работят" синдиците в БГ, да знае ... това работят, и ТАКА го работят ... и са все "правилни" хора !!!
  А действията им се обжалват пред съда, който ги е назначил, "избирайки" ги от един списък ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Не ми се вярва. На Делянчо мама му, никога няма да му позволи да играе нечестно, а и проказатурата също.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Питам се,как така И.Костов беше /докато управляваше/ и още е виновен за всичко,което се случва в тази държава, а Бойко Борисов,действаш премиер,не отговаря за нищо пред никого.Единствената му работа е да пъчи гърди и да ръси глупости.

 19. 19 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  "...Оценката му е, че търгът (вторият опит на синдика да продаде активите на "Химко" е от лятото на 2015 г. - бел. ред.) не е проведен по нормални правила и някои от изискванията за участие в него са странни. Пример за това е изискваният от кандидатите "задатък" от 1 млн. лв. Било отказано сумата да бъде предоставена чрез банкова гаранция или акредитив, което е нормалната практика, посочва адвокатът. Освен това от кандидатите се искало да подпишат декларация, че се отказва от правото си да обжалват действията на синдика по тази процедура."

  Гарантирано от ГЕРБ и Пееф

 20. 20 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Постановка на "Театъра до банята"!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 21. 21 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1681 Весело

  "От Министерски съвет посочват, че след като държавата няма никаква собственост в "Химко", а в България има разделение на властите, евентуална намеса на премиера по случая би нарушила това разделение."
  Това трябва да е в предозиране!

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 22. 22 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 686 Неутрално

  "Пример за това е изискваният от кандидатите "задатък" от 1 млн. лв. Било отказано сумата да бъде предоставена чрез банкова гаранция или акредитив, което е нормалната практика, посочва адвокатът. Освен това от кандидатите се искало да подпишат декларация, че се отказва от правото си да обжалват действията на синдика по тази процедура."

  Ако това наистина е така, наистина се нареждаме до някои от -стан държавите с местни (Нур)султани...

 23. 23 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 381 Весело

  Всичко за този/тази от САЩ е лъжа.

  ANJ Group е Индонезийска фирма занимаваща се с култивация на различни видове растения.

  151 млн. евро за Химко има само по партенките из медиите.

 24. 24 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Добре де, мен цялата тази работа много съмнителна ми идва.

  "Писмото е с дата 15 януари и е с копие до главния прокурор Сотир Цацаров и до Мартина Стронг, шарже д'афер в посолството на САЩ."

  "В отговор на въпрос на "Дневник" за писмото от посолството на САЩ посочиха, че до излъчването на материала в предаването на Диков са били в неведение по случая. Заемащата длъжността шарже д'афер пък не е получавала писмо."

  Оставям настрана, т.нар съветник, какъвто в МС няма. Затова е добре, че " министър-председателят Бойко Борисов сезира прокуратурата и Държавната агенция "Национална сигурност" по твърденията, изложени в писмо до него, от президента на ANJ Group Corp Ян Аронов. Премиерът настоява за ефективно разследване, което да доведе до разкриване на цялата истина по случая."

 25. 25 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Предаването:
  http://www.bitelevision.com/sled-razkritiyata-na-sasho-dikov-po-bi-aj-ti-borisov-sezira-prokuraturata-i-dans-zaradi-himko/

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 26. 26 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  За това няма инвеститори в България нито наши, нито чужди, защото корупцията започва от премиера на страната. Химко има задължения към държавни фирми, така че ББ не може да се прави на незаинтересован.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 27. 27 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В интерес на истината, ако цитираното има на компанията е вярно, става въпрос за фирма от Индонезия, в чиито ръководен екип липсва човек на има Аронов. Историята нещо намирисва.

 28. 28 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Перем без накисване.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 29. 29 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Не е трябвало да броят на каката 15 бона на ръка.
  Това не е окей.
  Като ти искат рушвет - не давай, а си иди от където си дошъл!

 30. 30 Профил на casinoto
  casinoto
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Не се пуска кокала ей! Чужд инвеститор няма право да взима нищо. Всичко трябва да мине през наши хора. Това е огромна пречка пред развитието на България!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 31. 31 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Химко произвеждаше карбамид. В себестойноста на карбамида 60-70% е природния газ.Евтин газ- ниска себестойност.
  Остават два въпроса-доколко е паднала цената на карбамида и каква е прогнозата ,2- доколко е възможно възобновяване на производството.Според скромното ми мнение е немислимо.

 32. 32 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "....след като държавата няма никаква собственост в "Химко", а в България има разделение на властите, евентуална намеса на премиера по случая би нарушила това разделение".

  Преди малко се разбра, че лично Боко бил сезирал прокуратурата.

 33. 33 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 808 Неутрално

  трябва прокуратурата да го разследва, ама ние не знам какво имаме вместо този орган

  Cogito ergo sum :)
 34. 34 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Мафиотските издънки на герб, следват една след друга! „Тази група” е подготвяла сделката за боковия приятел пеевски! Но явно се е появил нов изненадващ купувач! Сега е ред на прокуратурата... Ааа, да! Прокуратура няма.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 35. 35 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Държавата няма нищо общо

  "Химко" АД (н) е търговско дружество, в чийто капитал няма държавно участие, се посочва днес в съобщението от Министерски съвет.
  --------------------------------------------

  НААААААААГЛОСТ, поредна.
  На първо четене само:
  1.Та нима Държавата(да не се лъжем, Държавата това е Борисов), не се намеси в частният завод на Валентин Захариев да спасява заплатни и бизнес ?!?!
  2.Та нима Държавата(знаете кой) не се намеси да спасява Локомотив Пловдив като прати Марешки за собственик.
  3. Та нвима Държавата)Борисов) не се намесва пряко в в работата и на съда и на прокуратура, като обвинява, препоръчва менторски и полузаплашително, какщво смята че редно и кой смята че е за затвора ?!?

  п.п.Я ме подсетет и за други случии когато Държавата(Борисов) се намесва най-безцеремонно без да му е работа.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 36. 36 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Абе айде стига вече с тия чужди компании, дето фамилиите им все на -ов завършват, и са с лични контакти в Газпром.
  КГБ, ФСБ, ДС...
  Аман!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 37. 37 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1161 Любопитно

  До коментар [#28] от "ПАВЛА":
  [quote#28:"ПАВЛА"]Перем без накисване.[/quote]

  До вкисване...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 38. 38 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Цялата работа мирише нетърпимо на поредната постановка на КОЙ...
  Аматьорска партенка, неиздържаща дори елементарна проверка, но омирисваща всичко наоколо.
  Каква ли игра се играе пак?

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 39. 39 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#3] от "napitbratmu":

  Само да седне отгоре Пеевски и е готово за скрап

  Ако ти си го измислил това, си измислил лафа на месеца!Поздравления!

 40. 40 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#38:"The Shadow"]Цялата работа мирише нетърпимо на поредната постановка на КОЙ...
  Аматьорска партенка, неиздържаща дори елементарна проверка, но омирисваща всичко наоколо.
  Каква ли игра се играе пак?[/quote]


  Същата, която не е спирала.

 41. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  [quote#35:"нуцо"]п.п.Я ме подсетет и за други случии когато Държавата(Борисов) се намесва най-безцеремонно без да му е работа. [/quote]

  Берое, Овъргаз..... Леефски

 42. 42 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Този Аронов е явно някое подставено лице на наши мафиоти, а може би даже и несъществуващ персонаж. Не ме очудват мръсотиите, които съпътстват приватизационните сделки, това тук е рутина. Очудвам се, че е останало нещо за крадене в тази разграбена и опоскана държава.

 43. 43 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Американците лъжат. Опитват се да дестабилизират правителството, а с тези нападки към боче и футболното първенство искат да зарият!!!

 44. 44 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Велика снимка. Има ли го кадъра без да е отрязана планината?

 45. 45 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#31] от "jelev_jelqzko":

  Ето как се развила цената на карбамида в последните 10 год. : http://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=urea&months=120

 46. 46 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#36] от "Athanatos":

  Мда.

  "В плана за "Химко" влизала и сметката да се използва по-евтин газ от "Газпром", осигурен на базата на личните контакти на Аронов."

  А от посолството на САЩ не знаят за какво иде реч, въпреки че уж са "сезирани".

 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  „От Министерския съвет посочват, че след като държавата няма никаква собственост в "Химко", а в България има разделение на властите, евентуална намеса на премиера по случая би нарушила това разделение...”


  Това „разделение” го видяхме само преди няколко дни в случая с СМС-а на „премиера”! Корупцията около герб е навсякъде...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#18] от "Роси":
  Елементарно.
  Защото продажбата на държавните активи по време на Костов се извършваше от собственика - държавата. Начело на която стоеше др. Костов. И която "продажба?" - разбирай, подарявана на наши хора, ДС - агент, бивша номенклатура и и обикновени измамници срещу пачки под масата. Вкл.ми саамото Химко. Вкл. и най големия удар срещу държавата - продажбата на ТЕЦ 1 и построяването на ТЕЦ3, които бяха благословени с подписа на Костов.
  А Химко се продава не от държавата и нейните органи, а съгласно ТЗ - като частно предприятие

 49. 49 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 257 Неутрално
 50. 50 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#43:"m_todorov"]Американците лъжат. [/quote]

  Ми не, не лъжат. От посолството казват, че са в неведение и никакво писмо не са получавали.

 51. 51 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Пееф ще го нареже за скрап, а после ще го прехвърли на безработен мангал, които ще трябва да плаща 80млн. задължения към държавата.

 52. 52 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#21] от "zuk_trombon":
  Това е поредната наглост на поредното правителство с поредната далавера на гърба на данъкоплатеца - пълно съзвучие и "нищо не знам" между синдици,"независима" съдебна система и правителство.....

 53. 53 Профил на mofo
  mofo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Този Ян Аронов много заблуден Да се оплаква на тези, които са му искали подкупа ...хахахахахаха . Сикаджийската мутра дето се води премиер & Пеевски и слугата Цацар ...хахахаха .Ееее много заблудени хамериканци.

 54. 54 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  До коментар [#43] от "m_todorov":
  „Американците лъжат...”


  Както англичаните от ВВС, които хванаха бандита Иван Славков по бели гащи в един асансьор...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 55. 55 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 603 Весело

  ".... и се припомня, че премиерът нееднократно защитавал нуждата от съдебна реформа."

  Пропуснали са, че нееднократно успешно е защитавал нуждата от съдебна реформа. Затова си и стои нуждата от реформа....

 56. 56 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 434 Неутрално
 57. 57 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  До коментар [#48] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  "Ако "Химко"-Враца беше печелившо и имаше перспектива за развитие, то нямаше да се намира в такова състояние. Нямаше да се налага и на НЕК да иска обявяването му в несъстоятелност през 2002 г.
  Малко предистория. От 1996 г., до 2006 г. цените на внасяния от Русия природен газ се повишават тройно. В същото време електрическата енергия поскъпва с 50%. А "Химко" използва ел. енергия за задвижване на въздушните и газови компресори в производствения цикъл. За същата цел другите заводи за торове ползват природен газ.
  В началото на XXI век "Химко" вече има задължения за 160 млн. лв. към държавата.
  От Търговския регистър в видно, че когато дружеството е обявено за първи път в несъстоятелност през 2004 г., то дължи 108 млн. лв., на "Булгаргаз", 42 млн. лв. на НЕК и близо 10 млн. лв. данъци и осигуровки на Агенцията за държавни вземания.
  Във фалита на предприятието няма нищо учудващо, то просто не успява да издържи на силната конкуренция на производителите на торове от Централна Европа, докато постепенно губи пазари в Източна Европа и Русия."
  Сигурно тази информация я знаете много добре,но защо да пропуснете възможността да оплюете Костов.

 59. 59 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Поредните глупости на фльонги и търкальонги. "В плана за "Химко" влизала и сметката да се използва по-евтин газ от "Газпром", осигурен на базата на личните контакти на Аронов."
  Един типичен американец от Ню Джърси, с украинска фамилия и връзки с Газпром.
  Айде няма нужда.

  Доброто е заразно
 60. 60 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Каква "корупция"?-"Химко" вече купен(с активите и пасивите).
  Отваря нова книга, а не страница.

 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  [quote#43:"m_todorov"]
  Американците лъжат.[/quote] Къде съзря пукнат американец в цялата история? Трагедията е, че докато синовете на Остап Бендерл шетат насам-натам, "Химко" реално никой не го ще, за да го направи работещо предприятие (което е невъзможно).

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#58] от "Роси":
  А ей това кой го написа:

  "Питам се,как така И.Костов беше /докато управляваше/ и още е виновен за всичко,което се случва в тази държава, а Бойко Борисов,действаш премиер,не отговаря за нищо пред никого."
  Вие, нали?

  А аз просто Ви давам отговора на Вашия въпрос. И не плюя по Костов. Кое от написаното не е верно?
  И не става въпрос защо е фалирал Химко... Нали?

 63. 63 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ятуй филмче различно ама по същия сценарий с известните главни герои

 64. 64 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Дневник", че вие и вашият шеф се "обичате" с Пеевски не от вчера е ясно. Каква е целта на тази статия обаче? Да се внуши, че Пеевски е бил предпочетен пред един "сериозен инвеститор" ли? Ами че справка в Гугъл показва, че компания/корпорация ANJ Group Corp със собственик Jan Aronov НЯМА. На това име отговаря индонезийска компания за земеделие. И лице Jan Aronov НЯМА, както е траснлитерирано в английската новина на "Стандарт". Търсене с ключови думи "Jan Aronov" (в кавички) дава едва... 31 резултата към сегашен момент. Значи, появил се някакъв очевиден мошеник, анонимен, неизвестен, и следва внушението, че КОЙ бил препънал голям и сериозен инвеститор.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 65. 65 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1202 Весело

  [quote#59:"dogwoman"]Един типичен американец от Ню Джърси, с украинска фамилия и връзки с Газпром.
  Айде няма нужда. [/quote]
  Ха-ха! От цялата работа излиза, че Доган пазарува за Газпром, а Газпром се оплаква от премиера. Поредният обречен мини "пуч", който показва, че в "бостана" кьорава диня не е останала. От призрачните доноси на Аронов, се прехвърляме на писмото, подписано от "Американската търговска камара в България" (създадена по времената на съюза между Костов и Доган), което настоява пък за "върховенство на закона"... Вълкът днес на няколко пъти сменя кожи. Овчи.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 66. 66 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#64:"Репей"] Значи, появил се някакъв очевиден мошеник, анонимен, неизвестен, и следва внушението, че КОЙ бил препънал голям и сериозен инвеститор.[/quote]

  Точно това се питам и аз - ху дъ фък ис мистър Аронов? Абе как все такива "инвеститори" ни спохождат дето не инвестират в един сайт най-напред?

  Бас ловя, че тва е неква офшорка, зад която стои пак наше момче.

 67. 67 Профил на Iliya Panchev
  Iliya Panchev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ей на това се вика кризисен пиар. Хвърли на пресата и прокоратурата една измислица и вече никой не се сеща за теб. Прислужници-колкото искаш: Сашо Диков, Илиана Беновска, Валя Ахчиева и много други знайни и незнайни герои.

 68. 68 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално
 69. 69 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 656 Неутрално

  баце е милиардер в зелено (виж Тони Филипов, д-р). За някакви си смешни 500 хилки евраци няма да си разваля "репутацията", я.

 70. 70 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 766 Неутрално

  [quote#51:"Дундурук"]Пееф ще го нареже за скрап, а после ще го прехвърли на безработен мангал, които ще трябва да плаща 80млн. задължения към държавата.[/quote]

  Няма нужда. Това, което е продал синдика е чисто от всякакви задължения, вкл. и към държавата.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Гневно

  [quote#2:"бАрни"]Прасчо откога точи лиги...[/quote]
  Дано се задави от лиги!
  Дано!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Весело

  [quote#64:"Репей"]Значи, появил се някакъв очевиден мошеник, анонимен, неизвестен, и следва внушението, че КОЙ бил препънал голям и сериозен инвеститор.[/quote]
  Ян Аронов е братовчед на Гад Зееви... Казал му е брачедът как може да изкрънка едни пари от един балъци...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 73. 73 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#51:"Дундурук"]Пееф ще го нареже за скрап, а после ще го прехвърли на безработен мангал, [/quote]

  Любимият ни "Капитал" преди 20 дни твърдеше, че Химко не е останало нищо за предаване на скрап:

  ..Евентуален апетит към машините на площадката във Враца като скрап също може да се окаже обречен, ако е вярно това, което от години се говори в града – че голяма част от оборудването е изнесено и вероятно нарязано. Все пак някой инвеститор с въображение може и да види бъдеще в предприятието, поне при сегашната цена. Винаги съществува и вариантът активите да бъдат продадени на части, но това решение е в ръцете на кредиторите.

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/01/05/2680244_himko_pak_se_prodava/

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 74. 74 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Няма никакво значение дали фирмата е американска или от Патагония, важното е искан ли е подкуп или не?

 75. 75 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#68] от "bathsheba":

  Кънев утре може да поиска и външно разследване и за падналата плоча от естакадата на Хемус. А в другиден да поиска външно разследване за това, че миналата седмица падна половин метър сняг.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Любопитно

  [quote#62:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А аз просто Ви давам отговора на Вашия въпрос. И не плюя по Костов. Кое от написаното не е верно? [/quote]
  Като не плюеш по Костов, от какъв зор го включваш в темата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1013 Весело

  [quote#39:"Maradona"]Ако ти си го измислил това, си измислил лафа на месеца!Поздравления[/quote]
  Благодаря! Аз го измислих

 78. 78 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Сагата "Химко" стигна до премиера...
  Сагата Химко стигна до гражданите чак сега. А до Борисов още на 15 януари, когато е заведено писмото в деловодството на МС. Така действа Баце - на пожар като на пожар. Ако не беше Диков да разкрие съдържанието на писмото едва ли щяхме да чуем за поредния корупционен скандал.

 79. 79 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#74:"stenli1"]Няма никакво значение дали фирмата е американска или от Патагония, важното е искан ли е подкуп или не? [/quote]

  Само дето фирмата я няма.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 80. 80 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#66:"vat69"]Точно това се питам и аз - ху дъ фък ис мистър Аронов?[/quote] А всъщност не е твоя или моя работа да се питаме ху дъ фък ис намсикой, това е работа на редакторите на "Просто Дик". От махленското състояние на журналистиката ни се стига до тези простотии, тип "ЕС забранява кръщаването на бебета".
  Как си представяш "Ню Йорк таймс" да излезе със заглавие "Индонезийски бизнесмен: съветник на Обама ми поиска 500 милиона долара подкуп", без да е провел няколкомесечно разследване на всичко в историята?
  Само че в Щатите си имат Нешънъл енкуайърър, които имат лиценз за писане на всякакви щуротии, но "не по-високо от обувките". А в любезното Отечество Нешънъл енкуайърър си е висок стандарт за обективна журналистика...

  Доброто е заразно
 81. 81 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 766 Неутрално

  [quote#64:"Репей"]справка в Гугъл [/quote]

  Това сериозно ли? То в Гугъл няма и strahil musev, а човекът си е жив и здрав. Но явно е мошеник.

  (аз не съм, има ме)

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 82. 82 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#32:"comtec"]Преди малко се разбра, че лично Боко бил сезирал прокуратурата. [/quote]

  Лееекинко се е престарал. Писмото е пратено и до Цацаров, така че прокуратурата вече е била сезирана. Ама гузен негонен бяга... и крадеца сезира прокуратурата за крадеца.

 83. 83 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Развесели ме съобщението.... голямо шоу тези "американски" инвеститори, които не ходят в Агенцията по приватизацията, не участват в търгове, а ходят по ресторантите в София да си хортуват с разни Богдановци... слава богу че в кабинета няма Богданов, че голямо шоу щеше да стане.....

  Добре е направил ББ, сега ДАНС да не се мотае, а да види кой кум, кой сват, кой на булката брат...... и то бързо......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 84. 84 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Е-е, това вече е твърде смешно, тук: "..осигурен на базата на личните контакти на Аронов.". Що не кажете, че Русия е инвеститорът, ами пускате димките Ню Джърси, САЩ, Чейз Манхатън и др. такива.

 85. 85 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#65] от "Напаст":

  Подозирам, че този маладьож е виждал и Газпром само на снимка. Поредното активно мероприятие тип "композиторът Петрофф". Само че този път търсим лицето Богданов (учудвам се, че не е с име на птица, за да се спазят традициите в жанра)

  Доброто е заразно
 86. 86 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#81:"bgkurshum"]Това сериозно ли? То в Гугъл няма и strahil musev, а човекът си е жив и здрав. Но явно е мошеник. [/quote]

  Ако "Страхил Мусев" предлага "инвестиционна програма за 151 млн. евро за "Химко" и отделно над 40 млн. евро за оздравяване на предприятието", мислиш ли, че няма да има следа от него в гугъл? Съвсем оглупяхте с тоя ваш КОЙ...

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 87. 87 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#81] от "bgkurshum":

  Страхил може да си е жив и здрав, но сериозните компании имат един стандарт, наречен "онлайн присъствие".

  Доброто е заразно
 88. 88 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#83:"boby1945"]Развесели ме съобщението.... голямо шоу тези "американски" инвеститори, които не ходят в Агенцията по приватизацията, не участват в търгове, а ходят по ресторантите в София да си хортуват с разни Богдановци... слава богу че в кабинета няма Богданов, че голямо шоу щеше да стане.....

  Добре е направил ББ, сега ДАНС да не се мотае, а да види кой кум, кой сват, кой на булката брат...... и то бързо......[/quote]

  +++++++++++++++++++++++++++++++


 89. 89 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#74:"stenli1"]Няма никакво значение дали фирмата е американска или от Патагония, важното е искан ли е подкуп или не? [/quote]
  Ми то е важно и дали е даден подкуп (говори се в статията за едни 15 х. евро дадени авансово). А може да излезе, че подкупът е предложен?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 90. 90 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Дневник не е обективен, взима страна. Бойко е почти оневинен, американският инвеститор почти обвинен... Държавата нямала нищо общо с Химко? Е как да няма като Химко има дългове към БДЖ, Булгаргаз, НЕК. Това частни компании ли са или държавни?

 91. 91 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ха познайте дали Боко ще разследва. Горките хора на Запад си мислят, че имаме работеща демокрация. Те дори не могат да си представят колко идиотски са у нас нещата: една напомпана мутра с що-годе номално дар слово и селско-тарикатска харизма държи статуквото на бившето ДС, а матриала ръкопляска, щото мутрата печелила избори....уелкъм то боков булгаристан

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 92. 92 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#14] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":

  Да бе, Меркел е виновна за ДС олигарсите у нас. И Юнкер, май. Не, не виновен "матряла", че чак до 1997 г. гласуваше с червено предимно и с турско синьо. А след 2001 с "жълто". На крив.... му пречи.

 93. 93 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#66:"vat69"]Точно това се питам и аз - ху дъ фък ис мистър Аронов? Абе как все такива "инвеститори" ни спохождат дето не инвестират в един сайт най-напред? [/quote]

  Друго си е наш Делянчо, баш мамин инвеститор. А дали провери дали фирмата на Прасеевски, придобила Химко има сайт? Или викаш ние си го знаем корпулентното момче, гениален инвеститор - един опел имаше преди година, а сега Химко, Булгартабак, Юрий Гагарин, вестници, сграда на БТВ и т.н. явни и скрити инвестиции.

 94. 94 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#90:"abygale"]Дневник не е обективен, взима страна.[/quote]


  Напротив, в тази статия, Дневник са напълно обективни, чест им прави.

 95. 95 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#68] от "bathsheba":

  Това е истински "кризисен" ПР, та чак смешен ... "независимо разследване с международно участие" ... какво ли има предвид "адвокат" Кънев ?
  Не проверил дори елементарни факти, но вече "громи" врага ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 96. 96 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  В тая поредна сага перфектно личи почерка на българската олигархична мафия. Ако си чужд инвеститор те рекетират за огромни суми. Ако не се поддадеш, изритват те от сделката и я дават на свои, вътрешни хора. Така беше с Булгартабак, приватизиран по времето на Борисов - изхвърлиха читави инвеститори, международни компании известни в цял свят, с измислени и неизпълними приватизационни изисквания. Елиминираха ги, а после си делнаха компанията - Боко, Делянчо и Доганчо.

 97. 97 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Аааа, ше умра от смях! В клубЗ са пуснали факсимиле на писмото - написано е на развален български, по безумен начин, с правописни грешки и адрес на този крупен инвеститор в gmail.
  Е няма такава държава.
  Нищо чудно, че от американското посолство не признават да са го получавали.

  Доброто е заразно
 98. 98 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#94] от "bathsheba":

  Поклони в посока Банкя правят, нищо повече. Не разбирам точно защо, но то ще лъсне. Чест им правело викаш - та вие герберите от чест разбирате ли въобще?

 99. 99 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  [quote#96:"abygale"]В тая поредна сага перфектно личи почерка на българската олигархична мафия.[/quote] Вярно? Егати некадърната мафия, значи.

  Доброто е заразно
 100. 100 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Бе няма ли кой да пита Сашо Диков, КОЙ е тоя "Аронов", и КОЙ му го е довел ?
  Цялата работа все по-смешна става ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK