Над 200 компании ще си разпределят близо 114 млн. лв. по европрограма

Министър Божидар Лукарски връчи договорите на представителите на компаниите.

© Министерство на икономиката

Министър Божидар Лукарски връчи договорите на представителите на компаниите.Над 200 компании ще си разпределят 113.7 млн. лв. по програмата  "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 (ОПИК), за да подобрят производствения си капацитет. Договорите бяха подписани днес, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.


Най-активни са компаниите от Южен централен регион, с които са сключени 70 договора. На второ място е най-изостаналият икономически район - Северозападна България, където ще се реализират 42 проекта.  "Радвам се, че едно от политическите ни послания, което Реформаторският блок пое още преди изборите за подпомагане на Северозападния регион на практика се реализира", коментира икономическият министър Божидар Лукарски. 


Предприятията, които ще получат финансиране, се занимават с производство на химични продукти, лекарствени вещества и продукти, компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти, електрически съоръжения, машини и оборудване, автомобили, ремаркета. От тях 104 са малки, 72 - средни, а 42 - микропредприятия. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK