Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Заради руското ембарго приходите на земеделските производители спадат с 300 млн.лв.

Десислава Танева

© Георги Кожухаров

Десислава ТаневаНамалението на приходите за производителите на земеделска продукция в България от руското ембарго са около 300 млн. лв., съобщи пред БНР земеделският министър Десислава Танева.


Тя уточни, че сумата е за периода август 2014 г. - януари 2016 г. 


По думите на министъра причина за това основно е резкият спад на цените заради затварянето на руския пазар за европейските производители. Около 20 млн. лв. са преките загуби заради спиране на износа за Русия. 


Интересът на България е по-възможно най-бърз начин да се възстановят традиционни отношения и пазари. България обаче сама извън обхвата на общността няма как да го направи да се случи или да ѝ повлияе, каза Танева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK