"Русатом сервис" започва оценка на оборудването на втори контур в V блок на "Козлодуй"

"Русатом сервис" започва оценка на оборудването на втори контур в V блок на "Козлодуй"

© Анелия НиколоваРуската компания "Русатом Сервис", част от държавната корпорация "Росатом", ще извърши оценка на конструкциите, системите и компонентите на оборудването на втори контур на Пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй", се казва в прессъобщение на руската компания, която осигурява извън Русия услуги при поддръжката на реактори тип ВВЕР, каквито са българските.


Договорът за това между българската централа и руското дружество е бил подписан днес. Той е отделна част от втория етап на основния проект за удължаване на срока на експлоатация на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй"1 се казва в прессъобщението.


"Русатом" ще оцени и програмите за контрол на състоянието на метала. Обединението "НПО ЦКТИ" (град Санкт Петербург) пък ще направи анализ на безопасността, изчисленията и количествената оценка на остатъчния ресурс на конструкциите, системите и компонентите, важни за безопасността и производството на електроенергия.


На среща в централата експерти на двете страни са набелязали план за основните дейности и подготовката за плановия ремонт през тази година. По време на ремонта ще бъде оценено състоянието на турбините.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK