Гръцката "Интралот" купува 49% от "Евробет"

Гръцката "Интралот" купува 49% от "Евробет"

© ИнтралотГръцката компания за залагания "Интралот" (INTRALOT) обяви днес, че ще засили и разшири присъствието си на хазартния пазар в Източна Европа като придобие стратегически дял от българската компания "Евробет".


Такова намерение гръцкият оператор беше заявил още през 2007 г.


Тя ще купи 49 на сто от българския оператор чрез своето българско поделение "Билот" (BILOT), се посочва в прессъобщение на компанията.
"Евробет" е основана през 1996 г. и има над 1100 точки на продажба в страната. Тя предлага различни игри, сред които и скреч карти.


"Интралот" е вече представена на българския пазар - тя държи 49% в оператора за спортни залагания "Еврофутбол".


Гръцката компания не разкрива повече детайли по сделката, а само, че се очаква да приключи през юни. Сделакта подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.


Изпълнителният директор на "Интралот" Антониос Керастарис коментира, че чрез сделката компанията ще заздрави позициите си на българския пазар.


Милен Стаматов, изпълнителен директор на "Евробет" коментира предстоящата сделка като позитивна за българската комапния, която явно е в състояние да предизвика интереса на чуждите инвеститори.


"Евробет" е мажоритарна собственост на Васил Божков (52%) през други две фирми, припомня "Капитал". Останалите дялове са разпределени приблизително поравно (по 10%) между пет дружества. Едното - "Ерина", е регистрирано на "Московска" 43, където е централата на Божков. Притежател на второто – "Сигуро", е "Еврогруп инженеринг" - изцяло на Мирослав Илиев, който е член на борда на директорите на "Нове холдинг". Третото - "Мелиора", е на Борис Бекяров (мажоритарно) и Евгения Атанасова, като Борис Бекяров излиза в управата на няколко други дружества заедно с Божков и Александър Тумпаров. Той директно е собственик на четвъртия държател на дялове в "Евробет" - "Глобус травел". Последното - "АСМ 99", е на Румен Йорданов (в орбитата на "Нове").


Според официалната справка "Интралот" е публична компания, създадена през 1992 г. и е представена в 57 страни. Оборотът й е 1.91 млрд. евро и има 5100 служители.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK