Комисията за конкуренция глоби с 50 хил. лв. "Обзор бийч ресорт" ООД

Скрийншот от страницата на дружеството в интернет.

Скрийншот от страницата на дружеството в интернет.Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 50 хил. лева на "Обзор бийч ресорт" ООД, Варна.


От антимонополното ведомство съобщават, че от кореспонденция на дружеството за периода октомври 2014 – януари 2015 г. със собственици на апартаменти в хотелския комплекс "Обзор бийч ресорт" и туроператори се вижда, че то обявява, че е поело управлението на комплекса в цялост. Не се уточнява обаче същественото обстоятелство, че дружеството не притежава удостоверение за категоризация на обекта на свое име.


В производството на комисията е установено, че към същия момент е налице валидно удостоверение за категоризация за същия комплекс на името на конкурентното дружество "Обзор бийч резорт вакейшън" ЕООД.
Затова комисията приема, че кореспонденцията съдържа неверни сведения за съществени свойства на предлаганата туристическа услуга, а именно заблуда за наличието на всички необходими за законосъобразното й осъществяване документи.


При определяне на санкцията комисията е взела предвид, че става дума за грубо нарушение на правилата на лоялната и честна конкуренция, както и обстоятелството, че изложените от дружеството твърдения оказват дългосрочно негативно влияние върху дейността на конкурент за целия сезон 2015 г.

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Това не е ли работа на "Комисията за защита на потребителите"?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Бивши 'наши хора' мътят водата на настоящи 'наши хора' и КЗК разчиства терена! Много мило...

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 3. 3 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 663 Неутрално

  "В производството на комисията е установено, че към същия момент е налице валидно удостоверение за категоризация за същия комплекс на името на конкурентното дружество "Обзор бийч резорт вакейшън" ЕООД."
  Интересно какво мисли "конкурентното" дружество?

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 4. 4 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Това не беше ли на Бацата?

 5. 5 Профил на Allistra
  Allistra
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Решението на КЗК е публикувано. Дружеството е санкционирано по сигнал именно на Обзор Бийч Ресорт Вакейшън ЕООД. Запознатите със случващото се през 2015 г. там знаят, че и 50 000 лв глоба са малко, а и дружеството нарушител вече няма активи, управителят е вече сменен и дяловете продадени на социално слабо лице с вероятен ромски произход, за да не носят виновните отговорност... Иначе съставите на нелоялна конкуренция се разглеждат от КЗК, не от КЗП. Комплексът е почти изцяло собственост на датски физически и юридически лица. Т. нар. "Бацата" е свързан със съседен комплекс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK