През първото тримесечие "БДЖ Товарни превози" свива загубата си

През първото тримесечие "БДЖ Товарни превози" свива загубата си

© Юлия ЛазароваПрез 2016 г. "БДЖ-Товарни превози" успя да подобри нетните си финансови резултати за първото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година, коментира Любомир Илиев, управител на "БДЖ-Товарни превози" ЕООД, цитиран от агенция "Фокус".


По данни, цитирани от него загубата на компанията от януари до март е 1.2 млн. лв. при 4 млн. лв. за същия период на предходната година.


"Така ясно се вижда добрият тренд на дружеството. Ако успеем да проведем всички мерки, които планираме – продажба на неоперативни активи, оптимизиране на различни основни процеси, въвеждане на информационни системи и др., смятам, че до края на годината дружеството може да постигне положителен финансов резултат", смята Илиев. Според него служителите няма от какво да се притесняват за своето бъдеще.
В отговор на въпрос за мерките, които са взети, за подобряване ситуацията на дружеството той обяснява, че те включват оптимизация на всички процеси по оперативната работа - маневрена дейност, ремонтната дейност, промяна на графика на движение и логистиката. Взети са мерки и срещу кражбите на гориво, измерване на трудовия коефициент на всеки от служителите и др.


"Можем да развием "БДЖ-товарни превози" ЕООД като конкурентно и печелившо предприятие", убеден е директорът. "Дружеството се развива много добре през последната година. Има нужда от още известни усилия, за да бъде изградено като конкурентно и печелившо предприятие, въпреки историческите факти, които трябва да бъдат оповестени на нашата общественост", обяснява Илиев.


Признава обаче, че през последните години има видим ръст на превозите на товари не чрез железници, а чрез автомобилен транспорт въпреки увеличения брой лицензирани жп превозвачи, които вече са десет. Делът на държавната компания в тези превози през 2007 г. е бил 92%, докато през 2015 г. е спаднал на 58%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK