Пеевски придоби дяловете на майка си в 4 компании

Пеевски придоби дяловете на майка си в 4 компании

© Юлия ЛазароваДепутатът от ДПС Делян Пеевски е декларирал, че вече е собственик на дяловете на майка си Ирена Кръстева в четири компании. На практика с това той става едноличен собственик на Балканска медийна компания", "Био Уотър" и "Био Уотър Инвестмънт" и "НСН Инвестмънт".


Декларациите Пеевски е подал пред парламентарната комисия за конфликт на интереси, съобщава "Капитал".


Само преди месец премиерът Бойко Борисов обяви, че Пеевски "си отива, напуска страната".
В декларацията си депутатът не уточнява дали става дума за покупка или дарение.


"Балканска медийна компания" е собственик на редица имоти и издател на вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Борба", "Меридиан Мач" чрез дружеството "Нова Българска Медийна Група Холдинг".


През "НСН Инвестмънт" Пеевски беше собственик в "Булгартабак холдинг" , фабриката "Юрий Гагарин", контролен дял в "Техномаркет", както и сградата на Би Ти Ви в "Манастирски ливади".


За дейността на другите две компании, които депутатът от ДПС вече притежава на 100% - "Био Уотър" и "Био Уотър Инвестмънт", няма публична информация.


Сделките още не са отразени в Търговския регистър.


В края на април депутатът обяви, че се е разделил с три офшорни компании - Richi International Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd.


Депутатът от ДПС не е ходил на работа се е появявал в парламента от февруари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK