Какво купи днес Пеевски

Какво купи днес Пеевски

© ДневникВ декларация до Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че е купил търговско дружество.


В сканирания документ, публикуван на сайта на парламента, изписаното на ръка име на компанията е нечетливо. Вижда се, че депутатът е собственик на 100% от компанията. Името е написано на латиница, което пък подсказва, че не е регистрирана в България. Търсене в Търговския регистър на израза "Proof Method Marketing", който наподобява изписаното от депутата, не даде резултат. Няма и нови записи по името на Пеевски.


Декларацията е подадена днес, 14 юни - три години след избора му за председател на ДАНС. Тя идва на фона на преструктуриране на неговия бизнес, започнало през тази година след като той обяви, че няма да развива нови проекти в България, а премиерът Бойко Борисов направо заяви, че си е отишъл от България. Междувременно Пеевски придоби пълен контрол върху веригата "Техномаркет", а майка му му прехвърли изцяло медийния бизнес.
Депутатът не е ходил на основната си работа в Народното събрание от 19 февруари, но за всичките си отсъствия е представил уважителна причина.


"Къде е Пеевски" четете тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK