Борисов: Където построихме магистрали, не достига работна ръка

Борисов: Където построихме магистрали, не достига работна ръка

© ГБИТКТам, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред ръководителите на над 100 компании, членуващи в Германско-българската индустриално-търговска камара, съобщиха от сдружението. Той е бил гост на общото събрание на организацията.


Премиерът е подчертал, че полага усилия за развитие на Северозападна България, за да могат да се увеличат инвестициите в региона.


Борисов е насочил вниманието към факта, че въпреки сложната ситуация България има своите успехи и предимства: ниски данъци, растеж от 3%, новоприетият закон за съдебната власт .
Премиерът е подчертал, че България използва средствата от Европейския съюз по възможно най-рационалния начин. "И вие самите се възползвате всеки ден от тях", обърнал се е премиерът към участниците в общото събрание. Според него европейските фондове в България са от полза за германските инвеститори, от една страна – чрез пряко участие на самите тях в обществените поръчки, а от друга – непряко чрез производството и спедицията.


Борисов е заявил, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с Десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране". В изказването си премиерът е коментирал проблемите пред страната, между които бежанската криза и засега оставането извън Шенгенското пространство. По отношение на отстояването на позициите на България пред Европейския съюз Борисов е подчертал: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK