Кандидатите на ГЕРБ, фронта, БСП, ДПС, СДС и Ковачки бяха избрани за новата КЗК

Новите членове на КЗК полагат клетва

© Надежда Чипева, Капитал

Новите членове на КЗК полагат клетваКандидатите на ГЕРБ, Патриотичния фронт, СДС, БСП, ДПС и част от Българския демократичен център получиха необходимото мнозинство гласове подкрепа за новия състав на Комисията за защита на конкуренцията.


Отпаднаха кандидатите, издигнати от гражданския съвет на Реформаторския блок, от депутати от Българския демократичен център, от АБВ и от независими депутати. "Атака" не участва в номинирането.


За председател на антимонополния регулатор очаквано беше избрана Юлия Ненкова, предложена от ГЕРБ. Сега тя е зам.-кмет на София, а неин син е депутатът от същата партия Александър Ненков.
Неин заместник ще е издигнатият от Патриотичния фронт зам.-министър на отбраната Димитър Кюмюрджиев. Той беше член на КЗК между 1997 и 2003 г. Завършил е право в Софийския университет.


За членове Народното събрание избра номинирания от ДПС професор по конституционно право Пламен Киров, бившия зам.-министър на икономиката в кабинета "Станишев" Анна Янева (БСП), досегашния шеф на правната дирекция в Министерството на отбраната Георгица Стоянова (ГЕРБ), адвоката от Ямбол Красимир Зафиров, предложен от членове на партията на Христо Ковачки. В КЗК влезе и кандидатът на СДС Красимир Витанов. Той получи критики от гражданския съвет на Реформаторския блок, заради това, че беше председател на надзора на "Булгартрансгаз" при кабинета "Орешарски", но беше избран.


По-малко от половината от гласовете на присъстващите, необходими за избора според процедурните правила, получи номинираният от друга част от Реформаторския блок икономист Георги Ганев. Програмният директор на Центъра за либерални стратегии е предложен от четири неправителствени организации - Българската стопанска камара, Института за пазарна икономика, Центъра за изследване на демокрацията и Центъра за либерални стратегии. 27 депутати гласуваха за, 24 се обявиха против, а 106 се въздържаха.


Отпаднаха също Кирил Дойчинов (предложен от независимия Муса Палев), Стамен Гърбелов (предложени от другата част на БДЦ) и Николай Илчев (АБВ).


Процедурата предвиждаше разисквания, но се изказаха единствено депутатите от гражданския съвет на Реформаторите Петър Славов и Мартин Димитров. Те се изказаха в подкрепа на кандидата си Георги Ганев като подчертаха, че той е отлично подготвен икономист, който би бил от полза на комисията при установяването на картелни споразумения, а също и че е независима личност, която не се поддава на външни влияния и няма да се замесва в нелицеприятни практики.


Четин Казак от ДПС изрази съмнения, че човек, издигнат от неправителствения сектор, може да бъде независим, защото "напротив, когато една неправителствена организация (НПО) стои зад дадена личност, първият въпрос, който трябва да си зададем, е кой стои зад тази организация, кой финансира нейната дейност, за да преценим дали тази НПО е независима, или не и дали кандидатурата на тази организация е независима, или не".


Раманадан Аталай от движението репликира, че и останалите кандидати са независими, защото сред тях нямало никой изявен представител на политическа сила или лидер на партия. Той оспори и необходимостта от икономист в антимонополния регулатор с думите: "Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?"


"Ако не го изберете, сигналът е, че не вярвате на авторитетни организации, каквито са стопанската камара, Институтът за пазарна икономика, Центърът за либерални стратегии и Центърът за изследване на демокрацията. Няма значение кой го е предложил. Част от българския парламент се притеснява именно от това, че Ганев сам ще взима решения на база на резултатите. Не е добре силните експертни фигури да носят притеснение", защити кандидата си Мартин Димитров, но не успя да убеди мнозинството присъстващи.


В кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов беше питан от журналисти защо е подкрепен човек на Орешарски (издигнатия от СДС Красимир Витанов) пред номинирания от друга част на Реформаторите Ганев.


Цветанов отговори, че изборът е станал според предварително приетите процедурни правила, а изслушването на кандидатите в икономическата комисия е било публично. Той коментира, че ГЕРБ не е участвала в дебатите в пленарната зала, защото те могат да бъдат чисто политически, но не и съобразяваййки се с професионалните качества на кандидатите". На заседание на парламентарната група вчера колегите от ресорната комисия запознават останалите с положението и как трябва да се гласува, и се взима политическо решение, разясни Цветанов. "В тази посока всичките кандидати, които бяха разглеждани, бяха разглеждани на професионален принцип, а не на принцип дали са представители на дадена политическа сила. Залата е тази, която решава и всички парламентарни групи, които са упражнили днес това право", завърши той.

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Разстроено

  Честито на печелившите!

  Комисия за защита ОТ конкуренцията!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Весело

  За председател на антимонополния регулатор очаквано беше избрана Юлия Ненкова, предложена от ГЕРБ. Сега тя е зам.-кмет на София, а неин син е депутатът от същата партия Александър Ненков."Семейно във властта.Да запазите някакво място и за внуците.

 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Ненкова не беше ли в АП, когато се продаде БТ?
  Можеше и по-кратичко заглавие. Кандидатите на партиите от задкулисието, бяха избрани.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Весело

  Ама как са го написали! Не са писали РБ,ами "СДС" ....

 5. 5 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 782 Весело

  Синчето депутат, татето конституционен съдия...

  Очакваме продължение.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 6. 6 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 450 Неутрално

  предсмъртни писъци на Раданкъневците

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 953 Неутрално

  По-малко от половината от гласовете на присъстващите получи номинираният от друга част от Реформаторския блок икономист Георги Ганев.
  -------------------------------
  Да, правилно.
  27 гласа от 157 присъстващи е по-малко от половината.
  Всъщност е по-малко и от 1/5 , но няма да придиряме толкоз.
  Приемаме внушението на Дневник, че тежка битка е паднала...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Весело

  "За председател на антимонополния регулатор очаквано беше избрана Юлия Ненкова, предложена от ГЕРБ. Сега тя е зам.-кмет на София, а неин син е депутатът от същата партия Александър Ненков."
  Герборджии!!!

 9. 9 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 738 Любопитно

  Ми като не са се договорили с Цвъки,Ганев отпада...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Да бе, да. Георги Ганев. Още един Христо Иванов да им мъти водата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  др. Ненкова чака инструкции!

 12. 12 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?"
  ......................

  УЖАС! Какви малоумници ни управляват не е истина! Тотално непознаване на икономическата наука и на икономическия анализ в правото на конкуренцията, който се прилага от западните регулатори от поне 30–на години насам. Толкова сме изостанали, че просто не ми се говори... Отчайващо!

  После не се чудете защо докладите на ЕК са такива и защо (почти) никой не ни иска в ЕС. Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 13. 13 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Стабилитет! С такъв състав комисията професионално, силно и обосновано ще се оправдава защо нищо не е свършила!

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Неутрално

  [quote#6:"mtmvb"]предсмъртни писъци на Раданкъневците[/quote]
  На държавата,на държавата.

 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 898 Неутрално

  обединените мафиоти срещу реформаторите ,нищо ново ,никаква новина

 16. 16 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  И после защо нямало достойни хора във властта. Ето ви го отговора: защото недостойните правят всичко възможно, за да не ги допуснат.
  От тия всичките калинки само Ганев има нещо (и то доста) между ушите.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 17. 17 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?"
  При сегашното обаразователно ниво този критерий не е задължителен г-н Алтай. Особено сред вашия електорат с по-тъмен цвят

 18. 18 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 341 Неутрално

  съвсем по роднински се развиват нещата в тази държава.

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  'Четин Казак от ДПС изрази съмнения, че човек, издигнат от неправителствения сектор, може да бъде независим, защото "напротив, когато една неправителствена организация (НПО) стои зад дадена личност, първият въпрос, който трябва да си зададем, е кой стои зад тази организация, кой финансира нейната дейност, за да преценим дали тази НПО е независима, или не и дали кандидатурата на тази организация е независима, или не".'

  жестоко... само искам да знам, защо още не сме избесили смотаните измекяри из нивите край силистар?

 20. 20 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Ако не го изберете, сигналът е, че не вярвате на авторитетни организации, каквито са стопанската камара, Институтът за пазарна икономика, Центърът за либерални стратегии и Центърът за изследване на демокрацията." - Ами че той ли им вярва? Само те си вярват! Авторитетни били... По-скоро са смешни.

 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Къде са герберските тролове да ни обяснят, че не ГЕРБ а РБ работят съгласувано с БСП/ДПС/АБВ?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 994 Гневно

  "Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?" ---- абе вие нормални ли сте????

  Каква е биографията на тая? Има ли елементарна представа що е това конкуренция????

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 23. 23 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 558 Неутрално

  "Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?"

  Знаем бе другарю Аталай ,че всички доносници на ДС са "професионалисти" и на всяко място лягат като дялани камъни!

 24. 24 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Посредствеността в този Парламент възтържествува. Очаквано ГЕРБ и сие си избраха новия кръг "ЮЗУ "Неофит Рилски" в стремежа си да измести библиотекарския кръг.И за да е пълна картинката единствения кадър завършил право от СУ "Кл.Охридски" бе "отзован" от ПОСРЕДСТВЕНИЦИТЕ в това народно събрание.
  ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!!!!!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  [quote#13:"penchoo"]Стабилитет! С такъв състав комисията професионално, силно и обосновано ще се оправдава защо нищо не е свършила![/quote]
  Стабилност на статуквото, изградено от БСП/ДПС/АБВ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 231 Неутрално

  КЗК да се чете К@р За Комисията.

 27. 27 Профил на Gungana
  Gungana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А синчето на шефката колко кадърно. За нула време до къде е стигнал...

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_Ненков

  Be too brave to lie, be too generous to cheat.
 28. 28 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#15:"Stewie"]обединените мафиоти срещу реформаторите[/quote]
  Срещу всеки, който се опитва да внесе професионализъм и нормалност в бг кочината. Комунизъм в действие.

 29. 29 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Като гледам избраните - става и К@р За Конкуренцията.

 30. 30 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  [quote#1:"c.b.o."]
  Честито на печелившите!

  Комисия за защита ОТ конкуренцията![/quote]
  За председател на антимонополния регулатор очаквано беше избрана Юлия Ненкова, предложена от ГЕРБ. Сега тя е зам.-кмет на София, а неин син е депутатът от същата партия Александър Ненков.

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Смешното е, че единствения кандидатствал икономист в комисия като КЗК (Комисия за защита на конкуренцията) е отрязан, за да бъдат оставени къде, къде "по-компетентните" в областта на работа на тази комисия прависти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  От избора, който са направили се виждат 2 неща: тежък конфликт на интереси и некомпетентност.

  Някой може ли да ми отговори на въпроса, как един човек, който първо е бил в министерството на отбраната сега става тесен специалист по отношение на конкуренцията.

  Хора, плаче ми се Гнус ме е! Срам ме е, най-вече от мен. За това, че нищо не правя по въпроса. Превърнахме се в едни статисти, коментатори на факти и прости анализатори на вече отминали събития!

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Юлия Ненкова - “Няма никакъв конфликт на интереси. Прочетете закона и ще видите, че няма законова пречка. Ние не сме в йерархична зависимост”
  .....
  Разбира се, че в закона не представлява пречка. Нали вие си ги създавате законите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 534 Неутрално

  "Четин Казак от ДПС изрази съмнения, че човек, издигнат от неправителствения сектор, може да бъде независим"

  Това казва всичко за начина на мислене на тези $%[email protected]^#... Що за $%^&* и да го кажа на езика на г-н Казак ГЬОНСУРАТ трябва да си, за да ги говориш тези?!?!
  НПО-тата били зависими... А тия дето работят от баба до внуче на държавна службица 100 години, минали са през 10 партии и участвали в по 100 далавери всеки СА НЕЗАИВИСМИ така ли?!

  Потрес! Ако бяхме народ, а не мърша такива никога нямаше да бъдат допуснати до постовете, които заемат!

 35. 35 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Любопитно

  [quote#16:"Dexx"]От тия всичките калинки само Ганев има нещо (и то доста) между ушите. [/quote]
  А ти откъде знаеш това ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 36. 36 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Интересно как хората на БСП и ДПС събраха нужните гласове за да бъдат избрани?

 37. 37 Профил на Miroslav Vladimirov
  Miroslav Vladimirov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Имайки в предвид квалификацията на новите членове на КЗК и естеството и на работа отсъства единство треньор по футбол с лиценз ПРО от НСА.

  Мирослав Владимиров
 38. 38 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2013 Весело

  "Кандидатите на ГЕРБ, Патриотичния фронт, СДС, БСП, ДПС и част от Българския демократичен център получиха необходимото мнозинство гласове подкрепа за новия състав на Комисията за защита на конкуренцията"

  Оставихме вълците да пазят агнетата

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 39. 39 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Неутрално

  Някой да е очаквал друго, освен да спечелят местата си само представители на управляващата в момента многопартийна коалиция, водена от ГЕРБ ?
  Добре са сложили печата за разделяне на баницата

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Неутрално

  А, да, в изискванията за заемане на длъжността няма други изисквания, освен да слушат, каквото им каже задкулисието

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Маската на "статуквото" - ГЕРБ, ДПС-то, Лукарски и останалите падна след като Георги Ганев - номинираният от другата част от Реформаторския блок не е избран. Чудно е само защо ДБГ няма кандидат. Станимир и Вълчев май не са се разбрали кой да бъде.

 42. 42 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 236 Неутрално

  аз вече спрях да се учудвам
  дори няма смисъл да се пишат и коментари, кой ги чете - не и който трябва...четем се ги ние дето горе долу мислим в една посока
  излизам често в чужбина и ми е гнусно като си помисля защо 27 години ги ручахме жабетата като единственото, което направихме е пълен кръг - от свобода (привидна или не) се върнахме отново в тоталитарен режим, магазините ни приличат на бакалници в малки провинциални градчета в Италия, медиите се дъражт от един човек, контролните органи също. Въобще какво точно се промени за 27 години, някой дали може да ми каже.

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#21] от "Храбър":

  мани, заети са да обясняват как всеки припарил до ДСБ и гражд. блок ще бъде изритан независимо от качествата си ... понеже оней не слушкале... олигофренийка на квадрат

 44. 44 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Рейтингът на ГЕРБ изглежда да е бетониран.Народът плаща 2.0лв за бензин и мучи!!!Който не иска да чете ,за да разбере няма лошо и да заквичи!!!!

 45. 45 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Неутрално

  това е много показателен избор кой в същност е в опозиция в БГ.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 46. 46 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Всички т.н. комисии в БГ ( и не само те) са създадени за да не вършат работа. Така че тия ще оправят конкуренцията толкова колкото ония другите оправят монополите, или пък защитават потребителите. В БГ няма среда която да осигурява ефективност в разбиването на монополи, нелоялни конкуренции и т.н. защото всички във властта и гравитиращите около нея са обвързани. Няма измъкване от мафиотско -мутренската власт на политическата мафия ,която от долу до горе е завладяла всички важни ресурси и обществото ни ,до колкото го има, е заложник на тия престъпници.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 47. 47 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  [quote#0:"статия"]По-малко от половината от гласовете на присъстващите, необходими за избора според процедурните правила, получи номинираният от друга част от Реформаторския блок икономист Георги Ганев. Програмният директор на Центъра за либерални стратегии е предложен от четири неправителствени организации - Българската стопанска камара, Института за пазарна икономика, Центъра за изследване на демокрацията и Центъра за либерални стратегии. 27 депутати гласуваха за, 24 се обявиха против, а 106 се въздържаха.[/quote]
  Срам, чист "парламентарен" срам.

 48. 48 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  До коментар [#6] от "mtmvb":

  "Той [Раманадан Аталай] оспори и необходимостта от икономист в антимонополния регулатор с думите: "Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?"

  Ето с такива простаци гласувахте вие, герберастите. Абсолютно еднакви сте. Да не пропускаме факта, че този е от ДПС. А това няма нужда да се коментира.
  Много гръмки думи за "руското влияние", ама като дойде време да действате, сваляте гащите, само за да сте на власт. Като Партията-майка.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 49. 49 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#48] от "deutschwagen":

  нищо че сме еднакви имаме 35 % на избори, а вие 3...
  Живи и здрави

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 50. 50 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#32] от "mtzvetkov":

  За Кюмюрджиев въобще не си прав. Той работи много отдавна по въпросите на конкуренцията, изкара един мандат като ялен на КЗК, има и публикации.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 51. 51 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 211 Неутрално

  Калинка, роднина, милиционер и все така до края.

 52. 52 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Две неща правят впечатление:
  Мнението на Казак, което е много точно и обективно, защото предотвратява един скандален конфликт на интереси:
  "Четин Казак от ДПС изрази съмнения, че човек, издигнат от неправителствения сектор, може да бъде независим, защото "напротив, когато една неправителствена организация (НПО) стои зад дадена личност, първият въпрос, който трябва да си зададем, е кой стои зад тази организация, кой финансира нейната дейност, за да преценим дали тази НПО е независима, или не и дали кандидатурата на тази организация е независима, или не".
  И второ - заглавието не съответства на чàст от текста. Защото в текста се казва че, "...В КЗК влезе и кандидатът на СДС Красимир Витанов. Той получи критики от гражданския съвет на Реформаторския блок, заради това, че беше председател на надзора на "Булгартрансгаз" при кабинета "Орешарски", но беше избран" - т.е заглавието е неверно и лъжливо.

 53. 53 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Комуноидо-герпъво нашествие. Жална ни майка!

 54. 54 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 395 Весело

  Ама и Мартин Димитров направо му е забил ножа в гърба на тоя Ганев! Как може да приказва пред дупетатите неща като тия:
  "... а също и че е независима личност, която не се поддава на външни влияния и няма да се замесва в нелицеприятни практики." ?!?
  Че кой ще го избере такъв? И защо да го избира?

 55. 55 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#38] от "zuk_trombon":

  Явно не сте чели статията. Защото в нея има избран и човек от Реформаторския блок

 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#5] от "Brickleberry":
  Очакваме и внуците,Ненкови... Тогава идилията ще е пълна.

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Какъв е тоя цър..вул рамадан аталай, че да дава оценки какво правят иколномистите и как смятат.
  Дали може да каже какво е сезонно изгладени данни или доверителен интервал? Дали може да състави една Парето-диаграма?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 58. 58 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Тази сбирщина, в това народно събрание ,, за нищо не става ..Ясно е ..
  КРИМИНАЛНИТЕ от ДПС, БСП, ГЕРБ - се окопават , чрез този Парламент !!

  НОВИ избори, защото МАФИЯТА се окопава и все по- трудно ще става !!!

  BIG AL
 59. 59 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Онази мутра - може и АЕЦ-а пак да ни докара, и разни южни потоци !!!
  Милиарди , пак на гърба на хората, гражданите ...
  Само НОВИ избори и това трябва да искат всички нормални граждани !!
  С тази мутра , с ДПС и гоце - ще потъваме още повече !!!

  BIG AL
 60. 60 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Ами... да ни е честито драги колеги
  Партиите отново победиха гражданите.
  Що за глупост? Едва ли не икономистите не разбират от конкуренция.....

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 61. 61 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  До коментар [#55] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Това пък какво общо има?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 62. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Една елементарна мутра - Боко , е предоставила на друга елементарна МУТРА- Цв. ,
  да преценява КОЙ да бъде в тази комисия !!??
  Капацитетът - Цв. !!??
  Кримито, съдено и ."оправдано":)

  Един от Вифа - от 7- мо на ДС - син на шофьорче от МВР - кратунковец,
  решава държавни комисии!!??

  BIG AL
 63. 63 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В Република България , едно недоучило недоразумение ,
  наречено Цв., ,
  управлява едно стадо в Парламента -
  и ние, нормалните граждани,
  трябвало да търпим ,този нефелник, да прави каквото си иска в ..България !!
  Тази кратуна , празна- овластена' от една банда - неграмотна , на власт !!???
  Сякаш сме 1980 година , а не 2016 година !!??

  BIG AL
 64. 64 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  До коментар [#49] от "mtmvb":

  Заедно с БСП и ДПС имате към 90%

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 65. 65 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Законност, координация и контрол. А? А? Някакви въпроси. Вижте за кой ресор е отговаряла в СО и после пак кажете, че е некомпетентна.

 66. 66 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  [quote#37:"Miroslav Vladimirov"]Имайки в предвид квалификацията на новите членове на КЗК и естеството и на работа отсъства единство треньор по футбол с лиценз ПРО от НСА. [/quote]
  Изглежда, визираш себе си ?
  Г-жа Ненкова е завършила право в СУ, след това в САЩ, и е над 20 години шеф на Правен отдел в СО.
  Митко Кюмюрджиев е преподавател в ЮФ, има 6 г. в КЗК, и е работил в международни правни структури.
  Пламен Киров е професор в ЮФ, и т.н. ...
  Апропо, ти какъв си ?
  Форумен специалист по всичко ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 67. 67 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Има да си чакаме "Лукойл" да сдаде монопола...

  А когато феновете на ГЕРБ си плащат на колонките, добре е да си припомнят мъдростите на идола им:
  "...Цветанов отговори, че изборът е станал според предварително приетите процедурни правила, а изслушването на кандидатите в икономическата комисия е било публично. Той коментира, че ГЕРБ не е участвала в дебатите в пленарната зала, защото те могат да бъдат чисто политически, но не и съобразяваййки се с професионалните качества на кандидатите...
  В тази посока всичките кандидати, които бяха разглеждани, бяха разглеждани на професионален принцип, а не на принцип дали са представители на дадена политическа сила. Залата е тази, която решава и всички парламентарни групи, които са упражнили днес това право", завърши той."

 68. 68 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#61] от "zuk_trombon":
  Общото е - съществена разлика между заглавието и съдържанието на статията

 69. 69 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#66] от "роджър":  Имайки в предвид квалификацията на новите членове на КЗК и естеството и на работа отсъства единство треньор по футбол с лиценз ПРО от НСА. - цитат на коментар #37 от “Miroslav Vladimirov”

  Изглежда, визираш себе си ?
  Г-жа Ненкова е завършила право в СУ, след това в САЩ, и е над 20 години шеф на Правен отдел в СО.
  Митко Кюмюрджиев е преподавател в ЮФ, има 6 г. в КЗК, и е работил в международни правни структури.
  Пламен Киров е професор в ЮФ, и т.н. ...

  Значи юристконсулт на СО - чиновник от всякъде не му пука как ще свътши делото - с една дума некадърен да излезе на свободния пазар
  То сега от професори асистенти почти не можеш да срещнеш в университета . Тези професорите дали познавт реалния живот

 70. 70 Профил на Бела
  Бела
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Само ще кажа, че това е супер комбинация за кражбалък...и ще замълча.

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  "Единствено партийната договорка и партийната лоялност имат някакво значение при назначаване на висок пост в България. Това е ужасяващ сигнал към всеки български гражданин.

  Оттук нататък, ГЕРБ, БСП и ДПС, както и премиерът Борисов, носят пълната политическа отговорност за проблемите в сферата на обществените поръчки и борбата с монополите. И всеки въпрос, свързан с абсурдните цени на горивата у нас следва да се насочва пряко към Борисов, представителя му в "Лукойл" Овчаров и подкрепящите ги Доган и Ковачки..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Ай да се поправите авторите, Витанов е кандидат на РБ, а Ганев на Гражданския съвет към РБ, койот междувпрочем е с изтекъл мандат. Така вашата версия за РБ си я запазете за вас и.. Радан, ок?

 73. 73 Профил на g_nett
  g_nett
  Рейтинг: 506 Весело

  Само за протокола да питам: Ненкова едновременно ще е шеф на КЗК и на Агенцията за приватизация ли? Не виждам да са избрали нов човек за другото интересно учреждение .... А, и зам.кмет също, 3 в 1

 74. 74 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Процедурата предвиждаше разисквания, но се изказаха единствено депутатите от гражданския съвет на Реформаторите Петър Славов и Мартин Димитров."

  Тия двамцата чии търсят в НС , щом са от Гражданския съвет . На всичко отгоре и най- спокойно се авишираткато такива. Народните представители са избранници на политически партии , за да правят определени политики за управлението на държавата . И като такива са действащи политици. А с политика , според Конституцията имат право да се занимават САМО политически партии. Не и някакви граждански обединения , НПО- та , профсъюзи , клубове , спортни организации и так далее. Нямат право да се занимават с политика , камо ли ДА ИМАТ народни представители . Но кой ти бакари Конституцията , отдавна вече е превърната в обикновен бакалски тефтер. Ясно е ,че гражданите МОГАТ да предлагат на партиите граждани , ползващи се с авторитет и качества за депутати , но само ако партиите ИСКАТ , ще ги включат в листите си. Но тогава те са депутати от Х партия , но не и на някакъв си граждански съвет. Всичко друго е от лукаваго . И Господ ще ги накаже , защото е заповядал - Не лъжете . А заблуждаването си е чиста лъжа. Да де , ама атеистите не са плашат от някакъв си господ. И продължават да заблуждават. Себе си .

 75. 75 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#4] от "yanne":

  Ако не си разбрал, че СДС отдавна е дъщерна партия на ГЕРБ - няма какво да коментираш подобни новини, които не разбираш!И дори елементарна логока пак ще те доведе до заключението, че ГЕРБ казва какво да прави СДС, само като се сетиш, че Лукарски стана министър на икономиката, въпреки, че не става и за чеп на буре.

 76. 76 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Единствено той можел да събира две и две четири. Другите не са ли завършили поне 8 клас, не могат ли да събират данни и да правят анализи?"

  Що бе , Рамадане се дърпаш? Че в днешното време демократично ,с европейски ценности , къде мож намери човек да събира безпогрешно до десет, в смисъл без да се преминава десетицата ? Че не видиш фли резултатите от матурите ? Ами че това е резултат от вашата работа като ръководство на държавата. Ама вие сте като самия господ бе. Създадохте по свое образ и подобие вече второ поколение което напълно ви наподобява - неграмотни , безсловесни , безидейни ... Че как може върба да роди грозде ?. Дотам я докалахте , че който събере две и две без да сгреши , да е достоен водач на стадото от грешници , твърдо вярващи че отговора е пет . Ами затова и конкуренцията ще е като картел - всички канчета - до ръба . С малка разлика в мръвката .

 77. 77 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#59:"BIG AL"]Само НОВИ избори и това трябва да искат всички нормални граждани !! [/quote]

  Че стига си повтарял нови , та нови избори . С каква цел ? Кой ще осъществи тази цел ? Има ли инструменти за тази цел ? Айде изплюй камъчето , та да видим светлото бъдеще. През твоите очи , разбира се . А иначе това , което казваш , седем милиона и кусур го казват - А бе не знам как е , ама и така не е .

 78. 78 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#4:"yanne"]Ама как са го написали! Не са писали РБ,ами "СДС" ....[/quote]
  Че срамно ли е да си от СДС?

 79. 79 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 420 Неутрално

  добре де...всичко е ясно, но...не ви ли е срам вас, всички които живеете в бг от всичко което се случва при вас...? честно ви питам...това е дъното бе хораааааа....щастлив съм, че живея в австрия от 30 години...и не ми разправяйте, колко е хубаво в бг...какви планини и морета има в бг, като чета как ви ограбват вас и труда на вашите бащи и майки..жалки хора, живеещите в бг...!!!!

 80. 80 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Раданчо плачка щото не е успял да пробутас поредната "грантаджийка" на държавна служба. Еми сори

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Рамадан Аталай кърти отвсякъде. За разлика от всички други, Ганев е доказал с работа независимостта си. И точно това вкарва в ступор и ГЕРБ и ДПС.
  А за това, че в КЗК няма нужда от икономист!?!?!?!?
  Защото за там бил достатъчен втори клас по математика - нямам думи.....

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 83. 83 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Когато избраните се събраха да се преброят, чу ли се едно "Еса цифките че им пръснеме ън теа 7 милиона педерунгели. Еса г почнАхме, мамата сме им е*али ъпрао!"

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 84. 84 Профил на LEONBG
  LEONBG
  Рейтинг: 229 Неутрално

  И др. ЯНЕВА също. Аман от пенсии.До коментар [#11] от "balkantourist":

  LEONBG
 85. 85 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#81] от "v3b4da":

  kъш ма десебарке Тоя никога не е имал истинска работа. Типична "грантаджийка". Стоя си зад думите 1000000%.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 86. 86 Профил на v3b4da
  v3b4da
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#85:"bad_owl"]1000000[/quote]

  Кнут тотатио да ти са намирга?

  https://www.mailinator.com/inbox2.jsp?public_to=86532149586584
 87. 87 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 265 Весело

  До коментар [#86] от "v3b4da":

  Аре бегайте да роните сълзи за радановата калинка Въпреки че ми разведрявате вечерта де. И други шегаджии има не си само ти. Ей един под тебе пише че е вършил някога работа?!? Да подадеш дупе и да усвоиш грантче не ми се види на мен работа.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 88. 88 Профил на v3b4da
  v3b4da
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#85] от "bad_owl":

  https://www.youtube.com/watch?v=bXlm3fS0VNs

  https://www.mailinator.com/inbox2.jsp?public_to=86532149586584
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на LEONBG
  LEONBG
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Мама, тати и аз - всички уредени с постове (завчас)...До този момент, най-скандалното роднинско участие във властта беше на "батко и братко". Но от двамата братя само единият беше на държавен пост, а другият - не. Сега вече имаме тримца. Има и други гербери с роднински назначения. Например съпругата на Цветан Цветанов работи в ДАНС. Но не на висок пост. Дъщерята на Веско Маринов е уредена в "Ръководство въздушно движение". Но отново това е типично връзкарство за добра заплата, без да се заема висш пост.
  В случая и тримата от сем.Ненкови са на постове с реална власт. С това може да се каже, че са най-овластеното семейство, като такова, в България."

  http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/453-2016-06-29-09-54-47

  LEONBG
 91. 91 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#88] от "v3b4da":

  Бла-бла-бла. Раданчовата задруга се сте едни такива дълбокомислени......... Де да можехте и нещо полезно да вършите.
  Скоро сичките калинки ще миете некъде чинии и ще рецитирате поезия от Ницше ^_^. Тъкмо пак ще да минавате за интелегенция.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#92] от "v3b4da":

  https://www.youtube.com/watch?v=Kg7i7lJv5cQ

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 94. 94 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  До коментар [#66] от "роджър":

  Да, Ненкова , според официалната и биография е юрисконсулт в общината от времето на другаря Петър Междуречки, а на 43 г. изкарала специализация в нечувания Тюленски юридически у-т САЩ.

 95. 95 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Интересите на мафиотското статукво отново бяха гарантирани от няколкото червени клана.

 96. 96 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  [quote#69:"naskom44"] некадърен да излезе на свободния пазар
  То сега от професори асистенти почти не можеш да срещнеш в университета . Тези професорите дали познавт реалния живот [/quote]
  Георги Ганев /който ми е симпатичен/ е главен асистент в СУ, и никога не е бил на "свободния пазар" ... к'ъф ти е случая ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 97. 97 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  [quote#94:"antonio_vivaldi"]нечувания Тюленски юридически у-т САЩ. [/quote]
  Тулейнския университет /Луизиана/ е "нечуван" за умници като тебе само
  Този ти "коментар" ясно показва к'во ви е нивото в лабораторията ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 98. 98 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#82:"Gopeто"]Рамадан Аталай кърти отвсякъде. За разлика от всички други, Ганев се е доказал с работа и независимостта си. И точно това вкарва в ступор и ГЕРБ и ДПС.
  А за това, че в КЗК няма нужда от икономист!?!?!?!?
  Защото за там бил достатъчен втори клас по математика - нямам думи.....! [/quote]
  Възможно е понякога един мъдрец да каже и някоя глупост, но "глупак" мъдрост, никога?!!!!

 99. 99 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Любопитно

  [quote#97:"роджър"]Тулейнския университет /Луизиана/ е "нечуван" за умници като тебе само[/quote]

  Правното училище на Tulane University се води "регионално" в САЩ. В момента е класирано във втората половина на топ–100.

  http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools/top-law-schools/law-rankings/page+3

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 100. 100 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#99] от "c.b.o.":

  Даже в известен смисъл в първите 50

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK