Заради липса на локомотиви БДЖ променя разписанието си

Заради липса на локомотиви БДЖ променя разписанието си

© Юлия ЛазароваБДЖ – Пътнически превози" ЕООД въвежда временни промени в разписанието на влаковете заради недостиг на локомотиви, съобщават от дружеството.


Те ще влязат в сила от 27 юли. "В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака по действащия график за движение", се казва в съобщението на превозвача.


Заради "сериозни всекидневни аварии" се затруднява и навременното осигуряване на годен железопътен състав. Това създавало неудобства за хиляди пътници по различни направления.
Пикът в авариите се дължи на напредналата експлоатационна възраст и интензивното натоварване на машините – средната възраст на локомотивите в състава на пътническите влакове на националния превозвач е около 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието, допълват от компанията.


Затова се стига до "непопулярната мярка" временно да се промени движението на някои композиции с малък брой пътници и да се осигурят алтернативни възможности за придвижване.


От 27 юли до 15 септември ще бъдат направени промени в разписанията на някои пътнически влакове и на транспортните схеми в следните участъци. Те могат да се видят на сайта на БДЖ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK