Възстановено е движението по Северната скоростна тангента

Възстановено е движението по Северната скоростна тангента

© Агенция пътна инфраструктураДнес в 16 ч. се възстановява движението по Северната скоростна тангента, спряно в началото на седмицата заради необходимостта тя да бъде свързана със Западната дага на Околовръстното шосе, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".


До цялостното приключване на участък 2 от Западната дъга остава за доизграждане осветлението на пътен възел "Северна скоростна тангента", полагане на пътната маркировка, знаци и ограничителни системи, подчерта ръководителят на екипа за управление на проекта в АПИ Валентин Илиев. Предвижда се обектът да бъде въведен в експлоатация на 14 септември.


Изграждането на участък 2 се финансира от програма "Транспорт" 2007-2013 г. и от бюджета. Отсечката е с дължина 5.5 км. и включва три пътни възела, естакада, надлез и нова гара във Волуяк. Изпълнител е консорциум чежду "Джи Пи Груп" ООД, "Автомагистрали – Черно море" АД и "Пътстройинженеринг" АД. Стойността на договора е 101 999 866.66 лв. с ДДС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK