ТВ7 остана без лиценз

Сградата на ТВ7 и фалиралата КТБ с надписи за отдаване на офиси под наем, снимана през август 2015 г.

© Анелия Николова

Сградата на ТВ7 и фалиралата КТБ с надписи за отдаване на офиси под наем, снимана през август 2015 г.Съветът за електронни медии днес реши да отнеме лиценза на телевизиите ТВ7, Нюз 7 и детския канал "Супер 7". За това гласуваха четирима от общо петима членове на медийния регулатор, съобщи "Медиапул".


Председателят на съвета Мария Стоянова мотивира решението с това, че трите канала нарушават конкуренцията като продават рекламно време на много ниски цени, докато програмата е изцяло от стари предавания.


"Имаме един играч, който играе с реклами, които са нови, за сметка на съдържание, което пък е старо", коментира Стоянова, цитирана от "Медиапул".


През май Софийският градски съд обяви в неплатежоспособност и свръхзадлъжнялост компанията "ТВ Седем" ЕАД - която е собственик на телевизията. За дата на несъстоятелността беше определен 31 декември 2015 г. Според лиценза на телевизията тя трябва да излъчва новини и актуални предавания, сутрешен блок, детски и развлекателни програми, но това не се случва от преди съдебното решение.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK