С какви средства ще се плати Дипломатическият клуб, питат депутати

Мартин Димитров (на снимката) и Петър Славов от Реформаторския блок и колегата им от ГЕРБ Методи Андреев преди дни попитаха и защо в бордовете на държавни енергийни дружества остават министри от времето на Тройната коалиция. Днес въпросните бивши министри бяха сменени.

© Георги Кожухаров

Мартин Димитров (на снимката) и Петър Славов от Реформаторския блок и колегата им от ГЕРБ Методи Андреев преди дни попитаха и защо в бордовете на държавни енергийни дружества остават министри от времето на Тройната коалиция. Днес въпросните бивши министри бяха сменени.Проверен ли е произходът на средствата за покупката на Дипломатическия клуб "Бояна". Това питат депутатите Методи Андреев (ГЕРБ), Мартин Димитров и Петър Славов (Реформаторски блок). Въпросите са зададени днес към вицепремиера, наблюдаващ икономиката, Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов, се вижда от сайта на Народното събрание.


Вчера Надзорният съвет на Агенцията за приватизация одобрил сделката за продажба на дипломатическия клуб, който е част от забраненото за раздържавяване държавно дружество "Адис". Тримата депутати вече питаха Дончев дали това не е нарушение. В края на септември той им отговори, че от правна гледна точка процедурата е чиста, защото имотът не е включен в приложение, което се отнася към обособените части, които могат или не могат да бъдат продадени. Допусна обаче, че законът трябва да бъде прецизиран.


Проблемът с тази сделка, и според вицепремиера, и според тримата депутати е, че купувач е старозагорското "Ексклузив уеб дизайн", което е почти без дейност, а декларира, че ще плати 8.5 млн. лв. Агенцията даде за проверка на Националната агенция за приходите документите, които показват как кандидат купувачът планира да плати. В АП не е получено възражение от НАП, затова те са придвижили сделката. Купувачът има срок от шест дни, считано от уведомяването му, за да плати.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK