Основателите на "Телерик" се посвещават само на академията си

От старта й досега, над 11 300 човека са се обучавали присъствено в "Академията на Телерик", 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси,като онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5 милиона гледания.

© Красимир Юскеселиев

От старта й досега, над 11 300 човека са се обучавали присъствено в "Академията на Телерик", 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси,като онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5 милиона гледания.Основателите на "Телерик" Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев поемат ръководството на "Академията на Телерик", се казва в прессъобщение от "Прогрес" (Progress) - компанията, която купи "Телерик" за 263 млн. долара преди две години.


По информация на "Дневник" четиримата напускат "Прогрес" и ще се посветят изцяло на академията.


"Академия "Телерик", която е една от водещите образователни инициативи в България, ще бъде отделена от компанията като независима организация под прякото ръководство на четиримата българи. "Когато те ни представиха тяхната визия да развиват "Академията на Телерик" извън компанията, ние приехме без никакви резерви, знаейки, че това е правилната стъпка. През годините Академията се развива с изключителни темпове и

възможностите пред нея като независима организация са огромни," каза Йогеш Гупта, изпълнителен директор на "Прогрес". "Вярваме, че бъдещият успех на Академията е именно в ръцете на нейните създатели - Светозар, Бойко, Васил и Христо," допълни той.


Екипът на "Академията на Телерик" продължава да изпълнява същите роли без промени. Текущите сезони на "Софтуерната академия", "Училищната академия" и "Детската академия", включително и програмата с CoderDojo, и през 2017 г. ще изпълняват обученията си в същия формат, без прекъсване. Както досега, всички срещи ще се случват в настоящия обучителен център в Младост 1А в София, както и в останалите 11 града в страната.

"Имаме много и големи амбиции за бъдещето на Академията и с тази крачка поставяме основата на следващия етап от развитието й," е цитиран да казва Бойко Яръмов. "Нуждата от отлично подготвен, високопродуктивен и адаптивен талант остава на дневен ред и с радост ще си партнираме с останалите инициативи и компании в нашата екосистема, за да можем заедно да подпомогнем ръста на ИТ индустрията посредством качествено технологично образование в България," допълни той.
Създадена през 2009 г. от Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев, "Академията на Телерик" е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега, над 11 300 човека са се обучавали присъствено в "Академията на Телерик", 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси,
като онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5 милиона гледания. За последните 7 години "Академията на Телерик" е пионер във въвеждането на нови курсове и програми, като само през 2016 г. стартира заедно с Google първия в България безплатен цялостен курс по дигитален маркетинг, обявява първия в България безплатен курс по Angular 2, въвежда безплатно обучение по програмиране за деца от 1-ви до 3-ти клас в партньорство с CoderDojo и обучава рекорден брой ученици в "Детската академия на Телерик" – близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България.

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kozhouharov
  kozhouharov
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Чудесна новина! Браво!

 2. 2 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1110 Весело

  Супер! Въпреки че е лекинко пресилено да викаш на курсове по кодене "Академия".

  Евроатлантида
 3. 3 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Аз съм запознат само с продукта NativeScript на Телерик. Известно време беше проспериращ и иновативен играч сред мобилните платформи, но сега навлизат гиганти ( освен досегашните като Adobe) като Facebook, Alibaba и не знам дали няма бързо да ги смажат.

 4. 4 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Академията е създадена от Светлин Наков, с финансиране от Телерик.
  По интересното в случая е, че Прогрес очевидно вече нямат нужда от основателите на Телерик.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 5. 5 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#4] от "Краси":

  зависи дали плановете на компанията не включват да стане поредната аутсорсинг месомелачка като някои други две гоУеми

  Евроатлантида
 6. 6 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Да им имам и школата на тези...

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Доста благороден житейски избор! Много успехи, за да се окаже траен!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 8. 8 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#4] от "Краси":

  Или основателите на Телерик вече нямат нужда от Прогрес : )

 9. 9 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 894 Весело

  Превод в ефир:

  Американският господар - пичуе, дайте ефтини роби да кодят! Ше има чакалък, хехехе
  Чилирикчаните - ЙЕССЪРРРР!!!
  Нейно Превъзходителство Усмихнатата Зъбата Реалнос влиза с правата лопата...

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 10. 10 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 652 Неутрално

  "Бра'о момчета", продадохте си собствената компания изградена с много труд и пот на отвъдокеанските манафи и сега ще им обучавате още кадри. Добре, добре, еваларка!

 11. 11 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 741 Весело

  До коментар [#6] от "Герд Мюлер":

  Ти разбира се, като човек основал университетите в Оксфорд, Кеймбридж и още дузина други, имаш пълното основание да пишеш солидно подплатени с аргументи тъпизми ... 😂😂

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 12. 12 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#10] от "blaf":

  дали те са я продали или са я продали венчърите. Така и не излязоха данни колко процента са държали венчърите. Но ако всичко е като повечето фирми, то основателните на фирмите си тръгват с около 12-18% от собствеността. Всичко останало не е тяхно. А продажбата се подтиква от венчърите. В даден момент венчърите имат повече от 50% и си правят каквото желаят. Най-общо казано гледат да кешират.
  Така че грешката често е тази, че основателите си продават душата твърде рано за пари и губят контрола на създаденото. Раундите вървят, собствеността намалява и друг управлява.
  В договорите за продажба често основателите трябва да останат на ново място известно време. Ако пък се отива на публично предлагане нямат право да продават акции примерно 6 месеца.
  В крайна сметка основателите са си осигурили живота, а това не е маловажно. С изкараните пари могат да започнат нещо ново (Мъск не се задоволява с вдигането на една фирма). Опитът им може да им е много полезен при ново начинание.
  А иначе академията на Телерик могат да я развият в международна. Имат ноу-хау, просто им трябват видеа на английски. Това е ниша, която не е толкова разработена и може би точно това ще се опитат да направят.

 13. 13 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#6] от "Герд Мюлер":

  Може ли да се поясните с аргументи? Така звучи или като завист или като махаленско заяждане.

 14. 14 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 807 Неутрално

  [quote#4:"Краси"]По интересното в случая е, че Прогрес очевидно вече нямат нужда от основателите на Телерик.[/quote]

  Обратното е - тези момчета нямат нужда от Прогрес.

  При такива придобивания на компании е обичайна практика предишните собственици, ако са действащи ръководители в компанията, да се задължат (чрез клаузи в договора за продажба на компанията) да останат на работа в компанията за 1-2-3 години, за да не се наруши рязко работата на компанията. Сега просто е изтекъл този договорен срок и тези хора са свободни да си тръгнат. Ако зависеше от тях, те биха си тръгнали веднага след продажбата на компанията, но тогава нямаше да има продажба.

 15. 15 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 751 Неутрално

  С две думи на Прогрес не им се дават пари за академията, излишен разход и я пускат по пързалката да се самоиздържа.

 16. 16 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 894 Весело

  До коментар [#14] от "Smoke":

  "Обратното е - тези момчета нямат нужда от Прогрес"

  Веерно?

  Сигурно в щатския дневник има статия за благодетелите Чилирик дето подпомагат своите по-малки братчеди Прогрес карайки ги да им търсят заблудени американски деца да бачкат квалифициран световноконвертируем труд за африкански заплати

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 17. 17 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#12:"alabalko"]В крайна сметка основателите са си осигурили живота[/quote]

  това е важното. сега могат да правят каквото си поискат - кеф им да се 'пенсионират', кеф им да се отдадат на благотворителност, кеф им да похарчат всичко за коли, жени и т.н. - получили са правото на избор и да разполагат с времето си.

  reddit.com/r/The_Donald/
 18. 18 Профил на id
  id
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#4] от "Краси":

  До коментар [#8] от "koalarevolution":

  Тука има няколко момчета, които са забелязали истинската новина - Прогрес са освободили фаундърите на Телерик.
  Обяснявайте си го както си искате но това си е факт.
  Ааа да, и на тръгване си вземете академията, защото не ни трябва.

 19. 19 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Прекрасен пример за това как и кога се става Учител - тогава, когато си постигнал нещо значително в живота и има на какво да научиш следващите поколения!

  Поздравления и за четиримата, за всичко направено досега !

 20. 20 Профил на Hans
  Hans
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Прогресс са уволнили 4-мата красавци от Телерик, това ви го казвам от вътрешна информация. Тия 4-мата без Телерик не могат да дишат и живеят, а парите, които са взели ХИЧ не са много, около 50% е отишло за Съмит, още доста проценти при мерге-а с АртОфТест, раздали са по 1-2 процента на сестри, кумове, познати и прочие и имат нещо от сорта на 10-20 милиона всеки. Което не е малко, но реално толкова спокойно (и повече) е печалбана на Телерик всяка година.

  Сега са в унизителната позиция да плащат от собствения си джоб и да обучават безплатно кадри за Прогресс. И да са инвеститори в Доместина - фирма за домашни помощнички.

  Да си прост не иска много мозък.

  Hola!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 22. 22 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "majormajormajor":
  е толкова, след година-две и от академията че ги изгонят.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 23. 23 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Все пак има една много хубава българска поговорка - който плаща, той поръчва музиката. Когато си продаваха компанията едва ли са очаквали, че след време новодошлите мениджъри ще им покажат вратата. Но дори и Стив Джобс беше изгонен навремето от Ейпъл.

 24. 24 Профил на yeah, well... whatever
  yeah, well... whatever
  Рейтинг: 233 Гневно

  Виждал съм офертата на Наков към HR отдела във фирмата ни.
  Доста гнусно четиво, срещу определена годишна такса, човека предлага еди си колко джуниър програмисти, еди си колко средно ниво, еди си колко синиър.
  Малко като на животински пазар. Даже не малко.
  А иначе сме велики, всичко е за всеобщото благо...

  Beware the man of one book. ~ St Thomas Aquinas
 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  [quote#18:"id"]Тука има няколко момчета, които са забелязали истинската новина - Прогрес са освободили фаундърите на Телерик.
  [/quote]

  За добро или лошо - това е типичния път на предприемачите основали свои компании: В един момент компанията им се продава на друга, по-голяма, която има нужда да попълни дупка в своята стратегия. Това е успешен "изход" за инвеститорите, а и за основателите. Обикновенно последните се задължават да останат на работа (например, 2 години) за да осигурят успешното интегриране на екипа си в новата компания, след което получават остатъка от средстватата от продажбата. След това, ако имат желание, основават нови компании (без да имат право да се конкурират с бившия си работодател известно време).

  Има разбира се и "изходи", при които акциите на компанията започват да се търгуват на някоя фондова борса, и основателите им продължават да ги управляват. Това обаче е по-редкия случай.

 26. 26 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  [quote#23:"_dan_"]Когато си продаваха компанията едва ли са очаквали, че след време новодошлите мениджъри ще им покажат вратата[/quote]

  Защо да не са очаквали? Това е по-често срещания сценарий в тези ситуации. За основателите остава удовлетворението, че на празно място са създали компания, която е оценена добре... а също и паричната компенсация за добре свършената работа.

 27. 27 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  [quote#24:".murphy"]Доста гнусно четиво, срещу определена годишна такса, човека предлага еди си колко джуниър програмисти, еди си колко средно ниво, еди си колко синиър.[/quote]

  Не разбирам защо да е гнусно? Фирмата предлага услуги. Нима менюто в ресторанта (което представлява друг вид услуги) Ви се вижда гнусно? Друг е въпроса дали продавайки "човеко-час" фирмата може да спечели добре, а и да осигури достойна компенсация на служителите си. Ако няма никаква добавена интелектуална собственост, състезанието за "човеко-час" най-често се свежда до това кой ще предложи по-ниска цена. Това не е добър бизнес-модел за която и да е фирма.

 28. 28 Профил на Hans
  Hans
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Абе, момчета, не четете бе. Прогресс си "промотира" СЕО-то в пенсия, беше Пийд, който направи сделката с Телерик, сега е някакъв индиец Гупта или нещо подобно, който реже наред - и явно са рязали и в Телерик и или са ги уволнили (по-вероятно, щото тия с такова его не знам къде другаде ще могат да го показват) или са ги принудили да си ходят.

  Няма изход тука, директно си ги преебаха - е взеха некви пари в процеса - но прочетете ми в поста отгоре колко точно. Там съм забравил да сложа и данъци и консултации при продажбата, които хич не са малко.

  Hola!
 29. 29 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2520 Весело

  [quote#20:"majormajormajor"]имат нещо от сорта на 10-20 милиона всеки.[/quote]

  Дай Боже всекиму Съвсем разумно инвестирани (7-8% годишен доход), тези средства могат да наредят основателите на Телерик сред 1% от американците с най-висок доход (прагът за което през 2014 г. бе $465.626). Да добавя - не вярвам те да са готови да се пенсионират толкова рано. И друго - това са достойно спечелени средства - с много труд и ум, с полза не само за тях, но и за инвеститорите и служителите на Телерик; прекрасен пример за всеки един младеж в България (а и не само).

 30. 30 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#24] от ".murphy":

  Кое точно му е гнусното, като всички печелят. Едните си намират работа, другите работници а хората които са обучили работниците си получават възнаграждението.
  Никой не губи.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 31. 31 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#20] от "majormajormajor":

  Абе, брат, ти в живота си ще успееш ли да продадеш нещо повече от Голф 4-ка, че така с лека ръка пишеш тия простотии за хора, които са създали и продали нещо за 200+ млн в зеУено?
  Или докат почиваме от писането на java (примерно) драскаме тука?

 32. 32 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#28] от "majormajormajor":

  Взеха "некви" пари от процеса?

  Цитат на коментар [20] от "majormajormajor":
  имат нещо от сорта на 10-20 милиона всеки.

  Наистина си мисля, че има нещо много объркано в теб. Пожелавам ти не "10-20", 1-2 млн дори, пък тогава давай оценки и категории. Ама едва ли...

 33. 33 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 899 Неутрално

  То и ИТ съпорта на Хюлиът Пакърд в Бизнес парка вероломно го продадоха на друга компания - Компютър Сайнс Корпоратион. А онези имат огромно поделение в Индия и май там ще отидат работните места от Бизнес парка. Глобализация ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 34. 34 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#32] от "Georgi Stoyanov":

  Пич, 10-20 милиона на калпак щеше да им е годишната печалба ако не бяха продавали Телерик. Сега ги вземат еднократно и толкова. Дано поне да основат нови стартъпи и да подпомагат други.

 35. 35 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#33] от "vxa15365434":

  Не е само до глобализация, а до управление, което е толкова фокусирано върху намаляване на разходите, че сваля качеството на услугата под необходимото за оцеляването на фирмата ниво

  Истината е висша ценност
 36. 36 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#34] от "blaf":

  Ако не я бяха продали още на ниво стартъп, вероятно сега щяха да имат опушен офис за инсталации на пиратски вин, да правят уърдпрес сайтове и т.н.

  Винаги съм се кефел, когато се дават "ценни" съвети на преуспели хора.

 37. 37 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#36] от "Georgi Stoyanov":

  Продали на ниво стартъп? Май въобще не си наясно с историята на Телерик. Компанията е основана 2002-ра, а продадена на Прогрес 2014-та...

 38. 38 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 336 Весело

  Не мога да повярвам как хора нищо не постигнали в живота, могат да злобеят по създателите на Телерик! Това е смешно и жалко.

  Иначе, имам предположение какво смятат всъщност да правят...разбира се, желая им успех. Сигурен съм че ще успеят!

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 39. 39 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#37] от "blaf":

  А венчъри, фондове и ангели не е имало? Те така от нищото скочиха и хоп милионери.

 40. 40 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#38] от ".NET":

  Нали? А най-любими са ми тия от сорта "ако бях аз..."...

 41. 41 Профил на Hans
  Hans
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#38] от ".NET":

  А ти откъде знаеш, с кой говориш? Откъде знам, че Съмит имат 50%, АртОфТест поне 5% и дори имаше един индиец - шефа на Инстолшиелд с малко? Откъде знам, че има десетина човека - сестрата и кума на единия от тия - с по 2%?

  Мм? Случаен ли съм? Естествено че се остаха, уволниха ги от собствената им фирма, отказаха им да плащат за Академията, и сега те ще си я плащат от собствения джоб да произвежда безплатно кадри за тия, дето са ги уволнили. Сградите са буквално на 2 метра една от друга на Ал. Малинов.

  Мисли малко.

  Hola!
 42. 42 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Мамааа, колко злоба лъха от някои коментари...и завоалирана под формата на непоискани съвети и акъли. Да се смееш ли, да плачеш ли...Хора, които са създали сами, без политически, или мафиотски протекции фирма от 0-та, с акъла си, която не се занимава с алъш-вериш, концесийки и търговия с горива и тютюн (или наркотични вещества), нито са "приватизирали" чрез прословутите фондове някое заводче, а после нарязали и продали за скраб...уверявам ви, не ги мислете! Шило в торба не стои- бъдете сигурни! Пожалете се, не пръскайте толкоз негативизъм, който ще ви се отрази нездравословно първо на вас ! И успех...в придобиването на 10-20 милиончета, само от акъла си!

 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  секи 4ти км

  Имат пари да си купят.
  Просто трябва да почнат да учат английски?

  До коментар [#12] от "alabalko":
  А иначе академията на Телерик могат да я развият в международна.

  Имат ноу-хау, просто им трябват видеа на английски.

 44. 44 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#26:"plamen_b"]Защо да не са очаквали? Това е по-често срещания сценарий в тези ситуации. За основателите остава удовлетворението, че на празно място са създали компания, която е оценена добре... а също и паричната компенсация за добре свършената работа. [/quote]
  +++
  Просто този, на когото отговаряш, никога няма да е "основател" на нещо различно от форумни злобарчета

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 45. 45 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#34:"blaf"]Пич, 10-20 милиона на калпак щеше да им е годишната печалба ако не бяха продавали[/quote]
  Готин, ти що гледаш в чуждото канче ?
  Що не си направиш една компания и да си печелиш "годишно" от нея, и да не я продаваш, вместо да ръсиш алибали по форумите ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 46. 46 Профил на Erzsebet
  Erzsebet
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#33] от "vxa15365434":

  CSC е бившият EDS. HP отцепи една част, наречена HPE, която сега се слива със SCS преди да пъдат трансформирани в нова компания.
  Останалото са фантасмагории. И не се чете "ХюлиЪт"

 47. 47 Профил на Erzsebet
  Erzsebet
  Рейтинг: 233 Неутрално

  *CSC, ne SCS, извинявам се за печатната грешка

 48. 48 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#46] от "Erzsebet"


  [quote#46:"Erzsebet"]CSC е бившият EDS. [/quote]
  Работил съм години (2) с колеги от бившия EDS в Рюселсхайм. Накрая извървях пеша разстоянието от Майнц до Рюселсхайм да се 'поклоня" на изчислителния център и зданието. Никога не съм чувал EDS да има поделения в Индия. А в момента подръжката на някои клиенти от Германия е преминала в Индия. С цената на погубени бази данни.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 49. 49 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#46] от "Erzsebet":


  [quote#46:"Erzsebet"]CSC е бившият EDS. [/quote]

  недей да си толкова самонадеян! Нямат нищо общо!

  Computer Sciences Corporation (CSC) is an American multinational corporation that provides information technology (IT) services and professional services.[2] Its headquarters are located in Falls Church, Virginia. CSC has 56,000 employees in over 60 countries.[3] Its clients include commercial enterprises and the U.S. federal government, as well as state, local and non-U.S. government agencies.[4]

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 50. 50 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#37] от "blaf":

  за да се расте неорганично трябват кинти. Кинтите идват от ангели и венчъри. Раунди след раунди се продава собственост за пари. Парите отиват във фирмата за да може да расте неорганично. В някой момент повече от половината собственост вече не е при създателите. Имаше някъде статистика, че създателите си тръгват при окончателната печалба (т.нар. екзит) най-често с около 12% собственост. Въпросът е, че могат да си тръгнат така след 10 години с 12% от стотици милиони и след 10 години да имат 100% от милион-два. Всеки си прави сам сметката. Но който си вкара венчъри във фирмата, той няма вече свободата да я управлява както иска. И венчърите работят на принципа, че една от 10 фирми ще успее и ще избие загубите на другите. Само че основателите на фирмите нямат 10 живота, а биват изстисквани да бачкат да хипер-макс. Това е човекомелачка.

 51. 51 Профил на mgmst
  mgmst
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Академията е излишна за корпоративната структура, заедно с основателите. Успех!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK