Сменени са шефове в холдинг БДЖ

Владимир Владимиров

© Цветелина Белутова

Владимир ВладимировМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев смени шефове в ръководството на "Холдинг БДЖ", съобщи пресцентърът на ведомството.


Членът на борда и изпълнителен директор на холдинга Владимир Владимиров е освободен и на негово място е назначен Георги Друмев.


В съобщението Георги Друмев е представен като специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на "БДЖ Товарни превози" ЕООД.
Освободен е и генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев. На негово място е назначен Красимир Папукчийски.


Папукчийски е заемал ръководни позиции в поделение "Управление движение на влаковете и гаровата дейност". От 2012 г. е заместник-ръководител и впоследствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства, се казва в съобщението на ведомството."


Служебният министър вчера изиска БДЖ да разработи дългосрочен и краткосрочен план за решаване на проблемите си. Той отправи критики и към ръководството на "Пътнически превози".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK