Заместник на Порожанов оглави фонд "Земеделие"

Живко Живков

© Министерство на земеделието и храните

Живко ЖивковДосегашният зам.-директор на фонд "Земеделие" Живко Живков е назначен за изпълнителен директор днес. Той заема мястото на Румен Порожанов, който подаде оставка след като тя му беше поискана от служебния министър Христо Бозуков.


Живков поема поста с решение на управителния съвет на фонда.

В разпространената от Министерството на земеделието биографична справка за новия директор се разбира, че той е роден на 11 януари 1979 г. Магистър е по право от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и по агрономство от Лесотехническия университет в София. Владее английски и руски език. От 2003 г. до 2005 г. е експерт в областната дирекция на Министерството на земеделието и храните във Велико Търново. От 2009 г. до 2014 г. е директор на областната дирекция на фонд "Земеделие" във Велико Търново. От 1 септември 2014 г. е заместник изпълнителен директор на фонда с ресор "Директни плащания на площ" и "Информационни технологии".

Още от Компании

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK