Собственикът на "Уолтопия" обвини в пълен провал "София Тех Парк"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Собственикът на "Уолтопия" обвини в пълен провал "София Тех Парк"

  Няма провал, парите надлежно се усвояват

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Важното е, че лентичките са отрязани, президентът и кметицата се похвалиха, а и Борда си е получавал редовно заплатите. Другото не им е проблем.
  На чиновниците...
  А защо собственикът на Уолтопия се е съгласил да отиде в парка и аз като него не разбирам.

 3. 3 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 730 Неутрално

  „София Тех Парк“ не е само първият в България и на Балканите научно-технологичен парк и първата иновационна екосистема. „София Тех Парк“ е кауза – каузата за една България на бъдещето. За България, която е водеща в региона и трасира пътя на младите хора напред, за да останат в родината си. Това е каузата за една България на иновациите и на високите технологии“. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев на церемонията за откриването на първия научно-технологичен парк в България „София Тех Парк“.
  * * *

  Президентът Росен Плевнелиев получава офис в "София Тех Парк" на бул."Цариградско шосе" в София. В него той ще приема граждани и ще осъществява обществена дейност след напускане на "Дондуков" 2.

  Това реши правителството, което даде съгласие да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване от президента Плевнелиев на офис, съобщи правителствената информационна служба.

  Помещението е 192 кв. м и се намира на бул. "Цариградско шосе" 111 ж, е посочено в прессъобщението= Информация- mediapool

  * * *

  Не че очаквам Дневник да припомни...

 4. 4 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 645 Неутрално

  В последните 2 години си мисля, че някой е проклел Булгаристан - ама много лошо, с най-тежката възможна клетва - всички да си заминат, а само по-тъмно-зелените, пенсионерите и малоумниците да останат.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 5. 5 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ех, Ивайло, ех, Пенчев...
  Инсталирал си "Уолтопия" в Утопия....

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Намеси ли се държавата "да помага" пиши го бегал проекта.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 718 Неутрално

  По принцип София Техпарк е място за приложна наука и стартиращи високотехнологични фирми, а не е бизнес-парк. Уолтопия няма място там.

 8. 8 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  Когато стане дума за сгради по-хитро е да се купуват вече построени, вместо да си късаш нервите с такива на хартия.

  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 9. 9 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Съжалявам много, но това е нагледен пример за разликите между държавното и частното.

  Pivoley
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  Мъка, мъкаа... Баси и високотехнологичното крадене...

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 11. 11 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Факта, че самото назначение на изпълнителен директор на техпарка, Иван Симеонов, е дело на Лукарски, прави нещата пределно ясни. Симеонов е някаква гладна партийна калинка по линия на СДС ( партията на Лукарски). Целта му е да сложи колкото може повече кинти в джоба, докато го изритат и сменят с друга гладна партийна калинка. Няма никакви екологични и технологични системи в случая, става дума за обикновена храносмилателна система. Ядене, пиене, и онуй, третото - това е кръгозора на подобни хора....

 12. 12 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1022 Весело

  ash cool soon, дет се вика... ного ми допада и стила и съдържанието на писмото... колкото по-често ги увикват и излагат пред публиката шибаните гьонсурати, толку по-шанс има да се пенсионират и на техно место да додат по-читави млади хора...

  п.с. не знаех че тоз човек с уолтопията е толку кул, дано падне сгода да се запозная с него...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Поредно доказателство, че държавата е най-лошия възможен стопанин. Поне в България.

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 627 Весело

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/05/01/2751324_tehen_park/

  "След като дълго време седя на здравословна дистанция и само подпомагаше развитието на парка, Министерството на икономиката (МИ) видя добър момент да го вземе изцяло под контрол. Ръководството беше сменено почти веднага след като първият му етап беше завършен и той беше отворен. Първо МИ назначи втори изпълнителен директор - Йолиан Иванов, а малко след това сложи и още един член на борда - Пламен Накев, бивш счетоводител на някогашната държавна авиокомпания "Балкан". Набързо в края на миналата година беше създаден съвет от чиновници на министерството, които да управляват лабораторния комплекс, а научните институти и експертите от академичните среди, които близо три години работят на доброволни начала за изграждането му, останаха асоциирани (неми) членове."

  Взимаш идна добра идея, набутваш парашутисти и партийни кадри и става така.. има ли изненадани? Лукарски?

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 15. 15 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Еми шефчето на тех-парка да се стяга...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 16. 16 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  На "Бая пари опука" спрях да чета. Ще ме прощава господина Пенчев, обаче тоя хашлашки стил на изказ може да върви пред неговите подчинени и евентуално във фейсбук, но на мен простотии не ми се четат.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 17. 17 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Звучи хубаво и правдиво. Твърдо вярвам на собственика че е прав. Всеки малко или много се е сблъсквал с администрацията и е на негова страна. Писмото му звучи малко голословно обаче. Да приложи някое и друго официално писмо получено в процеса на изграждането, някое споразумение за по-голяма тежест.
  Защото така както говори - "казахте", "обещахте", "отрекохте" не е сериозно.
  Винаги ще му кажата - "Не пич, не си ни разбрал".

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 18. 18 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Ееее, що сте цензурирали някои думички? Трябва да се знае!

 19. 19 Профил на Viper_c
  Viper_c
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Защо ли не съм учуден от изнесените факти?

  Комунист и на некролог да го видиш - пак му удари шамар!
 20. 20 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво Пенчев!

  Изнасяй се по-добре от там, в дългосрочен план ще ти излезе по-евтино.

 21. 21 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "София Тех Парк" е провален проект от доста години - откакто изгониха хората, които задвижиха проекта и бяха близки до Плевнелиев. Сегашното (както и предишните) ръководства са наистина некомпетентни, за това няма спор.

  От друга страна, Ивайло Пенчев бръщолеви големи глупости. В крайна сметка Уолтопия купи терен на доста ниска цена (1.6 милиона лева), като голяма част от нужната им инфраструктура беше покрита с публични европейски и български средства. В момента сградата им, в която уж трябваше да има иновации има главно офиси, както беше и очаквано. Не само на Walltopia (които наистина са една от по-разпознаваемите български компании), но и преодадени такива на трети компании. Ивайло Пенчев сам го казва: SAP, Software AG и Заедно в час преместиха офисите си там. Доста жалко писмо, написано с много правописни грешки и на прост език - жалко за иначе интересната компания Walltopia. Между другото, стилът им е такъв в много отношения, явно така разбират успеха Жалко за което, можеха да са още по-позитивен пример. Желая им успех, но се надявам да осъзнават, че са получили неправомерно държавна помощ, което е дразнещо. Дано писмото има ефект по-скоро да активира така нужната промяна в "София Тех Парк".

 22. 22 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ей така трябва да се говори с държавен чиновник! Не звучи красиво, но те по друг начин няма да го разберат правилно! Дневник не трябваше да спестява дори думичките с многоточия.

 23. 23 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Въпросният собственик на Уолтопия е един от най-големите простаци, които са се раждали!!!Нечувано нагъл, невъзпитан, некултурен и типичен представител на "български бизнесмен"!!!

 24. 24 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Предполагам, че човекът е подходил с наивната надежда, че ще се случи нещо различно тоя път. Е, не. Основното предназначение на българските държавни "тех-инвестиции" е да се пренасочат един общи пари в правилните джобове. Следващият път със сигурност ще строят на частния си парцел, и големите наематели пак ще дойдат. Истинските ИТ компании не искат да имат нищо общо с държавни чиновници.

 25. 25 Профил на Müller
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  БГ майна!
  ванката и илийката ще си го преместят...

 27. 27 Профил на agile
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на kalingeorgiev
  kalingeorgiev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Хахахахахаха....
  Аплодисменти!!!!! за стила и за съдържанието....

  Загниваща РУСИЯ: https://youtu.be/LslDx7X3gLE
 29. 29 Профил на uq
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#23] от "chinaski":

  Е на това му се казва "И най-майстора да си намери майстора"

 31. 31 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 491 Неутрално

  От писмото разбирам, че другарят вижда сгоден момент да разкара меринджеите на техпарка. Щото иначе трагедия няма. Неговата сграда стои, работи, пълна е. Е, нека му пожелаем успех в гонитбата. Ма не знам дали не рискува твърде много. Че не се знае следващия меринджей дали няма по-големи пакости да снесе.

 32. 32 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 366 Неутрално

  БРАВО ИВО, ИМАЛО И СМЕЛИ ХОРА КАТО ТЕБ В ТАЯ БГ КОЧИНА !

 33. 33 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Не успях да прочета повече от 20 реда. Като пишеш отворено писмо, поне дай на някого да го погледне преди да го изпратиш.

 34. 34 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#9:"pivoley"]Съжалявам много, но това е нагледен пример за разликите между държавното и частното. [/quote]

  Напротив - това писмо е пореден пример за сходството и еднаквостта на тези, които работят на държавни постове и онзи, който има собствен бизнес.Само от езика, от стила на въпросното писмо, би трябвало да е станало ясно на хората, какъв екземпляр е въпросният човек - ограничен и посредствен, липса на елементарно възпитание и култура, самоизтъкващ се наглец, лицемер и с една дума - гад!!!
  И не беше толкова отдавна, когато във Великобритания му наложиха солидна глоба, защото строителите там не работели според правилата и мерките за безопасност.Това е само пример за това как го прави и у нас, но тук с мялко пари дадени на правилните хора, всичко е възможно.И това той не го казва, защото не е в негов плюс.
  Та - ако същият този човек стане политик или държавен чиновник - ще работи точно, както и настоящите такива - далавери, лъжи и пари по масата, защото така работи и сега!

 35. 35 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да попитат Елица Панайотова, Росен Плевнелиев, Евгени Ангелов и Лукарски защо не проработи СТП и дали всъщност това не е просто проект за усвояване на недвижим имот, защото всъщност е именно така. Да попитат от Дневник, ако искат.

 36. 36 Профил на Boris Popov
  Boris Popov
  Рейтинг: 684 Весело

  Хахаааа...яко писмо...И поучително.Колеги от частния сектор-не се полъгвайте по държавни залъгалки.В дългосрочен план колкото по-далече от тия чиновници,по-добре.

 37. 37 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#29] от "uq":

  ЛУ-КАР-СКИ, ЛУ-КАР-СКИ ... нЕма да се измъкнете така нещастни тролчета. Кой? Кой набута калинки, некадърници и некомпетентни партийни кадри да управлява вече ГОТОВ проект.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3603 Неутрално

  [quote#21:"J.J."]купи терен на доста ниска цена[/quote]
  Има разлика между "купи земя" и "отстъпено право на строеж"

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 39. 39 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#28:"kalingeorgiev"]Хахахахахаха....
  Аплодисменти!!!!! за стила и за съдържанието....[/quote]

  Просташкото ти харесва и се превърна в стил, който ти адмирираш?!!!За жив жал си, ама след масовото чалгализиране - това се превръща в нормалното говорене, писане и подражание!

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Тоя проект беше едно още по-тъпо повторение на Бизнес Парка. Същото упражнение, ма с държавни пари, че е по-лесно.

  Още от самото начало беше ясно, че това ще е просто недвижими имоти, които ще се отдават под наем. Тъпотиите с иновационни фирми бяха само залъгалка за гербави.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#37] от "FvH":

  Аааа браво другарю! Брани ГЕРБа
  Какъв Лукарски бе.. лукарски си е Лукарски ама тоя проект си беше мъртво роден. Просто тези работи така не стават! Вече 25 год. ви пробутват "бизнес инкубатори" под една или друга форма, ама накрая яйцата все запъртъци излизат!
  Не се прави така бизнес, не се правят така иновативни компании!
  Имаше един руски виц.. все картечница се получава. Та и тука така.. все бизнес парк се получава и все строителите са на печалба от държавната пара

 42. 42 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#35] от "228":

  София Тех Парк" е типичен пример за преплитане на частни бизнес интереси с тези на общината и държавата. Зад гръмки и бомбастични фрази за високи технологии, кътинг-едж стаф и пр. прозират ясни интереси за освояване на едни държавни пари. Пак за пореден път с чужда пита помен се прави. Накрая данъколатциите пият една студена вода....

 43. 43 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1618 Весело

  начи, хубава работа, ама българска.....и от 2-те страни...


  едните нищо не правят и даже взимат заплати за да пречат, тоя (супер неприятен тип селски тарикат, ама от тия дето карат бентли с вълнени чорапи) тука реве като вдовица за да не казвам кво....

  били му обещали ???? А ти къде спа та не прочете договорите бе, аланкоглу, така могат да ти обещаят и НАСА да се премести до вас....

 44. 44 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#35] от "228":

  Дали не е ? Aз не знам колко трее да е тъп човек, за да не го види! Че и евро пара да дадеш на аверчетата -строители.. абе направо .... кво да ти кажа

 45. 45 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#38] от "bajhuj_2010":

  Има и разлика между пазарни цени и такива за познати лица

 46. 46 Профил на peterap
  peterap
  Рейтинг: 495 Весело

  Евала!

 47. 47 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#45] от "J.J.":

  С две думи казано, много боли като се наточи някой на готина мацка, а тя се окаже травестит и го такова него
  Така май е станала работата

 48. 48 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Господин Пенчев ако иска към писмата му да се отнасят сериозно, да не пише като седмокласник във фейсбук.

  Може и да е прав, сигурно е прав. Но не му прави чест.
  И показва, че са му слаби нервите.

  Ако има документи за всички обещания, да си търси правата чрез съда.
  Ако няма ... ами който му е казал, че е лесно да си мениджър, го е излъгал.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#41] от "uq":

  Бизнес инкубаторите в сегашната си реализация са същото нещо - офис сграда, пълна с магазинчета и фризьорски салони, две-три веднинг машини и няколко дребни фирми. Под наем. Недвижими имоти под наем.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  В Барселона, великият архитект Гайди бил нает да прави един парк. Не техно, а истински и в него да има и къщи за живеене. Направил го, ама никой не искал да си купи имот там и за това инвеститорът пратил Гайди да живее в една от къщите.

  Историята се повтаря с наш Плевньо!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#50] от "tribiri":

  Гайди?! Ама родопски ли тва?

 52. 52 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Открито писмо с подобен правопис си е направо престъпление. Така изобщо, ама изобщо, не мога да им съчувствам. Представям си как си водят счетоводството.

 53. 53 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  [quote#0:"др Пенчев"]Викам си – тия юнаци ще опукат сто милиона в тоя тех парк[/quote]

  И аз тъй четох - http://inews.bg/Бизнес/Хора-на-Плевнелиев-ще-лапнат-30-млн-лв-чрез-София-Тех-парк-_l.a_c.382_i.343548.html

 54. 54 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Абе аз се сетих е така да питам.. след бирата..
  Абе що никой не е поканил Владо Койлазов в тоя инотех, а тоя иновативен стенокатерач? Що никой не е поканил Телерик?
  Нали била целта иновативни да са!
  Де@ и дребните тарикати.. кажи си топия че си се надявал да нагушиш сграда с хубава инфраструктура на ниска цена! Клъвнал си и ти на "държавната лотария" па сега се сърдиш че няма 12 милиона, а само празно биУетче

 55. 55 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Пенчев, ама и те можеш да надскочиш провинциалния си манталитет...

  Колкото до София Тех парк, щом попадна в ръцете на Лукарски, провалът и прахосаните пари беше въпрос на време.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 56. 56 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тоя звучи като изключително прост цървул. Но за тех парк ръководството му вярвам 100 %.

 57. 57 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Браво момчета! С калинките само така! Право куме та....

 58. 58 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2589 Любопитно

  До коментар [#56] от "lol":

  Имаш ли идея кой е този „цървул“ ? Целият л@йнян мутренско-политически „елит“ не може да му стъпи на малкото пръстче.

 59. 59 Профил на cognitive
  cognitive
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#7] от "galapagas":

  И кои са стартиращите високотехнологични фирми в София тех парк?

 60. 60 Профил на Петър Петров
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  [quote#35:"228"]дали всъщност това не е просто проект за усвояване на недвижим имот, защото всъщност е именно така. [/quote]
  осребряване на скоро приключил мандат ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Мен пък писмото ме кефи.
  Държавните служители, такива, каквито са днес - не заслужават уважение.

  Сега очаквам Герджикив и който му е там икиномическия министър - да бият шута на ръководството на ТехНам-ко-си.
  И да се надяваме, че новите ще са по-свестни.
  Може пък и конкурс да обявят за ръководство 😊

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 63. 63 Профил на vaskoangelov
  vaskoangelov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  какъвто и да е Пенчев, добре им го е написал.

  нека не се взираме в изказа или правописните фрешки, а във същината на изложеното.

  Очаквам отговор от управата на ТехПарка.

 64. 64 Профил на detoxbg
  detoxbg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ивайло - ти си тотален турбо смешник. Всеки път като се покажеш по медиите плоеше по ЕС, ЕС програмите и държвата, правеше се на големия либертарианец, солташака на Хайек, Мизес и Айн Ранд, и впоследствие отиде в разработен и платен от правителството проект. Това нещо се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ, а ти не си нищо повече от една фурнаджийска лопата. Помпай служителките, които още ти се възхищават, лъскай Ламбото и като не ти харесва на Цариградско, марш в Младост 3 или където ти е кеф ....

 65. 65 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 519 Любопитно

  Тоя "тех парк" е "тех" само по име. Една поредна СТРОИТЕЛНА пирамидка. Плевнелиев, ти какво знаеш по въпроса? Питам просто.

 66. 66 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  “Само да ви кажа нещо: Уолтопия е единствения частен инвеститор в Тех Прка.”

  Още тогава е трябвало да му светне, че са му “намазали ските”!
  Цялата история е като разказа с предизвестен край!
  Ако не беше Лукарски, някой друг тулуп, независимо от коя партия щеше да свърши същото с незначителни разлики!

  I Want To Believe
 67. 67 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  уолтопия да направи стени за катерене със слънчеви панели

 68. 68 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  Написано в стил БОКО писмо, ама за такива читатели е предназначено. Колко пари и чудесии се предвиждат за директно усвояване от Тех.парк по Конкурентноспосбност , ум да ти зайде ) Фирмата е точна, ама къде се навира в технологичната Гордост на герп !?? Ако има вариант да си строи парцела в младост и така. Тех.парк има други функции,...ако въобще има функции. Там трябва да е върха на иновативната мисъл. Това е Минке ..положението.

 69. 69 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#2:"DJTrump"]А защо собственикът на Уолтопия се е съгласил да отиде в парка и аз като него не разбирам. [/quote]
  За мене - разчитал е на някаква далавера, не я е получил, и сега врещи ... иначе тези неща се правят с ДОГОВОРИ !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 70. 70 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#50] от "tribiri":

  Дали пък не се изсипват милиони туристи всяка година да го видят този пусти парк там?

  Гюел много ли е бил разочарован?

  Гайди, верно ли?

 71. 71 Профил на due07477623
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Jordan Kissjov
  Jordan Kissjov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Писано преди пръкването на парка!

  Здравейте колеги,
  Благодаря за протокола, има някои неточности в него но, по смисъл е ясен.
  Срещнахме се с девойката Панайотова, говорихме си и какво от това?
  Тя определено е симпатична, държа се добре и се справи блестящо с нашите въпроси от общ характер. Всъщност не можем да не признаем, че за един архитект, който се ориентира в непозната среда, тя определено постигна максимума. Използвам случая да и благодаря, че наистина имаше куража да се срещне с нас и на всичко отгоре да остави добро впечатление, без да "издаде" нищо конкретно.
  Сега по темата, която ме вълнува а предполагам, че и вие имате някакъв интерес (не в комерческия смисъл).
  Логично е, след като се планира такова нещо като "ХайТек Парк", което струва доста пари, все някой някъде нещо трябва да е написал.
  Попаднах на един памфлет писан в МИЕТ на тази тема, прочетох го и разбрах защо вероятно не се пуска за употреба от такива като нас.
  Първата част, която би трябвало да дефинира задачата беше на английски, копирана вероятно от някой учебник за бизнес администрация на икономически техникум някъде по света. Тази част няма да коментирам. Това, което най-много ме впечатли беше следващият раздел, който трябваше да опише в историческа ретроспекция постиженията на България в областта на електрониката/ компютърните и комуникационни технологии (това, което сега наричаме ИКТ). Това "славно минало", трябваше да е някаква обосновка за желанието ни сега да създадем "ХайТек Парк", всъщност логично. Това описание обаче, започващо от Джон Атанасов и първата ЕИМ в света,скачаше на ИМКО(Индивидуален Мико Компютър) -1/ИМКО 2 от там на Правец 16!!!Цитираха се и някои данни за производството на комбината в Правец например (не бяха верни) и т.н.

  Аз съм жив свидетел на цялото това развитие, така че четейки "историята" не можех да бъда равнодушен към нея. Спомням си много добре моя колега Кънчо Досев (т.н. "чичо Кънчо" който разработи и двата модела на ИМКО. Спомних си и за Иван Марангозов, чийто екип внедри Правец 16. И с двамата хем си помагахме хем понякога се конкурирахме, но бяхме истински колеги и приятели. Моята секция разработваше индустриланата/военна серия на Правец 16 (МИК 16-Модулен Индустриален Компютър). Направихме и първите локални мрежи внедрени в Правец, първите развойни системи -РИСК (Развойни и Индустриални Системи и Компютри) от там тръгва и името на фирмата ми.
  И двамата споменати колеги, за съжаление, вече не са между живите. Марангозов беше значително по-възрастен от нас с Кънчо и почина преди години, а за Кънчо научих от управителя на Датекс - Николай Илиев, който ни беше общ щеф по ония времена. Кънчо си отиде, преди няколко месеца в Канада, от тумор в мозъка.
  Като цяло описаното за постиженията на някогашната ИКТ индустрия беше непълно, невярно, преувеличено, фалшифицирано и срамно. Липсваха цели раздели като ЕС ЕИМ, ДЗУ, Роботика и мн. Др.
  Все пак историята си е история, хубаво е да е отразена вярно и да е такава, че поне да не се срамуваме от нея, да ама това "отразяване" трудно може да се приеме за подходяща агитация за ХайТек в бъдеще. Имаше и данни от нашето съвремие, от които се виждаше, че имаме висок процент обучаващи се студенти в чужбина, да но нямаше статистика, колко от тях след завършване се завръщат в България.
  Историята вярна или невярна, в случая е съществена до толкова до колкото е създала или не някакви предпоставки в посока ХайТек! Логично е да си зададем въпроса, какво остана от огромната инвестиция на Българската държава в тая област? Имайте в предвид, че в периода от втората половина на 60-те години, до променените от 1989г. бяха обучени много кадри (в цял свят), бяха открити много заводи, институти и т.н. Не мислете, че искам да правя реклама на социализма и да идеализирам миналото, но ще се съгласите с мен,
  че както при социализма, така и сега ИКТ са едни и същи. Къде е разликата в България? За наше съжаление в момента трябва да признаем,че в миналото имаше политика в сферата на ИКТ и тя беше експортно ориентирана и последователна за дълъг период от време. Тази политика беше, разбира се,с типичния нашенски привкус (балканска), но много хора намираха смисъла на живота си в това да работят в ИКТ сферата. Ние имахме прозорец към света, професията ни позволяваше да опознаваме бързо новостите и да ги усвояваме при нашите условия. Работехме денонощно и всеотдайно, не за пари (те нямаха особена стойност) а за да покажем, че можем да направим нещо значимо за да се чувстваме хора. Повечето от нас бяхме от категорията "политически неблагонадеждни", но в ИКТ имахме право на изява, на професионално израстване и живот, а това не беше малко.
  Промените от 1989г. дойдоха с много надежди, които няма да коментирам, но и със старт на разрухата в българската индустрия. Ние допуснахме да се случи нещо, което в нито една друга бивша соц. държава май не се случи. Няма да влизам в детайли защо и как, но факта си е факт. Много бързо рухнаха заводите, разформироваха се институтите (това бяха всъщност "Хайтек парковете” на миналото). Огромната армия от социалистически ИТ кадри остана без предмет на дейност, почти на улицата…
  Промените ме завариха на 39г.,ръководител на секция в ИТКР БАН, една година преди това се бях хабилитирал и това ми даде право да стана член на първото демократично избрано ОС на БАН. Аз бях от 12-те члена на ОС под 45г. възраст, всички други бяха по-възрастни професори, академици и т.н. Заедно с Николай Илиев и няколко други колеги, разработихме стратегия за преминаване от "данъкоядци към данъкоплатци", т.е.постепенно от институт към "ХайТек Парк". Идеята беше поетапно да преминем от една форма на живот в друга. Аз защитавах тая идея в Икономическата комисия на ОС на БАН. Борехме се яко, с много аргументи но... "академичната" мисъл в лицето на застаряващите професори
  ни обвини във всичко възможно, като се започне от това, че "вулгаризираме науката", че сме комунисти, печелбари и т.н. Така някъде към 1991/92г. беше вдигнат лозунга от трибуната на ОС на БАН, "комунистите да си ходят в ООД-тата" (Йордан Василев - председател на ОС на БАН по онова време). Спомням си само, че тогава ми причерня, теглих една нашенска и казах, че никога не съм бил комунист, но ще си ходя в ООД-то. След този случай БАН "абортира" няколко от най-силните секции на ИТКР под формата на ООД-та, други ни последваха по-късно. За да ни "помогнат" в бизнеса, тогава ни взеха сградата дето сами си бяхме построили и ни я дадоха под наем за 5,5$/м2 - шеметно висока цена за ония времена.
  Какво всъщност се случи? Пропадна първия и най-зрял опит за основаване на „Хай Тек Парк” в България. Защо мисля така? Към оная дата, високо квалифицираните кадри бяха много и се продаваха евтино. Само в ИТКР имаше около 2500 човека, като поне 1500 от тях бяха изключително кадърни инженери. В ИТКР имаше актуална скъпа апаратура, оборудване за милиони, т.е. сериозна материална база, складове за милиони (имахме опитно производство). Всичко това бързо се скапа, защото без хора нямаше как да влезе в употреба.
  Подобни бяха сценариите и в други "ковачници на кадри, в които останаха само чуковете", като ЦИИТ, ЗИТ и много други. Ние, най-железните глави, навлязохме "мащабно в бизнеса", като с цел оцеляване зарязахме развоя (нямаше на кой да се продадем) и започнахме да се занимаваме с неща, които смятахме че са под нашето ниво преди промените, но това беше нивото на пазара.
  Сега от дистанцията на времето, равносметката е че твърдите "картуни" мутирахме с цената на по-ниско ниво в работата и много усилия. Всеки от нас успя да спаси под някаква форма, няколко човека. Много колеги обаче изпаднаха в безтегловност, молеха се за работа, а такава нямаше. Повечето от тези хора напуснаха страната. Така "изведнъж" към 1995/6г. се указа, че ИТ специалистите в България не достигат. Така е и до днес.
  Около 10г. след промените (1999), се заговори отново за „ХайТек парк” (каквото и да значи това). Заинтересувах се, по понятни причини, вече бях преживял/надживял" един такъв.
  Стана ясно, че всъщност "има едни пари за харчене", темата е подходяща. Има и „едни сгради за приватизиране”, на територията на бившия институт по микроелектроника, ама реален ХайТек няма...Точно по онова време си бях счупил крака на ски, седях в къщи и "биех шпации" (нямаше какво да правя). Чух за Хай тека и написах становището на БАИТ. Не знам кой го е чел, но бях обявен за "най-яростен противник на Хайтека у нас". Аз всъщност написах, че искаме нещата да са истински, а за да разберем дали е така трябва да си отговорим на няколко въпроса-толкова.Явно някой фактор се е затруднил с отговорите и тази инициатива отпадна скоропостижно. По късно на среща с БАИТ, Иван Костов каза, че не трябва да се гордеем, че сме спрели тази инициатива. Всъщност не я спряхме ние, някой и без ХайТек намери начин да приватизира няколко халета (бивши чисти стаи) и сега там се правят сокове, пакетира се кафе и се складират чинии -яко високотехнологична дейност. Всъщност жалката истина беше друга, по онова време хора за ХайТек вече нямаше. Имаше административен натиск, включително и върху БАН, за промяна но беше късно. Никой нямаше вече реален интерес нещата да се случат в чистата им форма, те се случиха така както изискваше интереса. По ирония на съдбата от БАН ми благодариха, че съм ги отървал от тази идея!!
  По всичко изглежда, че оволацията на държавата на тема Хайтек идва на период от около 10г +/-10%. И сега сме в това състояние. Въпроса който вълнува всички нас е, ще има ли подходящо семе, за да заченем Хайтека отново, или ...?
  Нека анализираме ситуацията а тя е:
  1. Инвестицията от социализма под формата на заводи, проекти и др. е в историята, т.е. загубена.
  2. Нямаме достатъчно кадри за ИКТ, а имаме множество безпросветни безработни.
  3. На какво финансиране можем да разчитаме?
  4. Ако все пак нещо се получи и вземе та се роди някакъв Хайтекчо, какво ще го правим? Има ли индустрия, която да го използва и той да върне част от вложените средства?
  Знам, че е трудно да се отговори еднозначно и безусловно на тези въпроси. Ако все пак допуснем,че въпреки всичко решаваме да сложим "душа на мъка" на държавно ниво и да възродим Хайтек индустрията в България (каквото и да значи това), как да започнем?

  Отговора на този въпрос поне е лесен- ЗАПОЧВА СЕ ОТНОВО С ОБУЧАВАНЕТО НА КАДРИ.
  Към днешна дата в България се обучава масово по бизнес администрация, а има нужда от инженери, лекари и математици.
  Наместо да правим поредния селски ВУЗ в Перник, по-добре да имаме по-малко но по-качествени вузове.
  Говори се за инкубатори, о.к. но за тях трябва някой да снася яйца, както потентни квачки и петли. Такива в БАН вече няма.
  Във ВУЗ все още може и да приима, т.е. нужна е целенасочена политика за българското образование и наука,няма как иначе.
  Необходима е и последователна политика на държавно ниво относно ИКТ и българските продукти.
  Цинично е да говорим за Хайтек в България, за "славното" ИТ минало на нашето производство и това на държавно ниво при положение, че във всички Обществени Поръчки, почти без изключения, се изключват българските продукти по вход.
  Не е ли това геноцид към остатъка от родна ИТ (и не само) индустрия, направена на принципа "да не се изложим пред чужденците"?
  Знае ли г-н Плевнелиев, като носител на идеята за Хайтека, че неговото бивше министерство (МРРБ) например е флагман в ОП с дискриминационен привкус, като не допуска закупуването на произведени в България компютри?
  Знае ли, че дори ТУ София има принципно решение да купува само „маркови” компютри (каквото и да значи това), т.е. ТУ няма вяра на самия себе си (на собствената си продукция от инженери). Сещам се за един популярен лаф „като се знам какъв съм инженер и не смея да ида на доктор”. Знаят ли всички „стожери” на Хайтека, че всъщност всички ОП освен, че дискриминират българскоте продукти протичат 100% по корупционни схеми? Как при тази ситуация в държавата ще се пръкне Хайтек освен ако можем да дефинираме някакъв в областта на чалгата, силикона и инновативния стил „Мутробаракообама”!
  По някакво стечение на обстоятелствата, бях член на съвета „Джон Атанасов” по времето на президента – Първанов. През този период бяха дадени няколко награди „Джон Атанасов” на млади учени (до 35г.). Тъжното е, че нямам спомен да сме присъдили наградата на някой, който се е учил, утвърдил и работи в България. Всички бяха достойни момчета, но работеха предимно в САЩ, това е положението! Защо така? Лесно е да се досетим, няма достатъчно добри условия у нас за такива хора, това е факт!

  На края искам да ви уверя, че съм фен на всеки Хайтек. Иска ми се обаче нещата да са истински, не 3 в 1, както казах и на срещата. Нямам нищо против и т.н. Бизнес парковете, ако има кой да даде пари за тях и сметката излиза?
  За да възродим поне малко от загубените си позиции, трябва да създадем условия на хората от потенциалната Хайтек индустрия да работят нормално и да бъдат оценявани по обективни критерии. Това в съвременна България не е така. Ние старото поколение Хайтек- соц. Мутанти почти сме извървяли нашия път, станахме малко по-богати и много по-прости, това е ситуацията. Как ще се развива следващото поколение на нашите деца? Това е въпроса който ще реши съдбата на много проблеми в България, включително и на Хайтек индустрията.  opiten
 73. 73 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво за писмото и най-вече браво за цитираните имена на изнудвачите-тунеядци!
  Шефа на Уолтопия хич не го е страх и това ме радва.
  Съвсем различно е от "смелите" вайкания из телевизиите на набедени политици и случайни чиновници обидени от следващите.Съвсем различно от театралните изпълнения на светльо витков и артистичните напъни на марешки и смешни, студийни патр0иотари.
  Евала, за примера, че не е склонил глава от страх.

 74. 74 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  Гордостта на Плевнелиев, а?

 75. 75 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#60] от "Петър Петров":

  Я ги знам бе...Скакауец....

  Айтита, педер****. Едно време какви АйТита имаше, ехей...

  Пий една ракия и си лягай.

 76. 76 Профил на supebo
  supebo
  Рейтинг: 516 Гневно

  Знаете ли кое е грозното - голЕмите строители, на това технологично лай.о, все още не са си платили на подизпълнителите, нищо че без завършени проекти, си взеха парите още през 2015.12.29. Дори имаше наглеци, които обясниха на подизпълнителите си, да им направят 10% отстъпка (по Дянков), за да получат някакво заплащане въобще. Но за това не се говори, говори се, как един простак обижда, други простаци. От простаци, не очавайте повече, явно това ни е максимума.

  п.с.: Погледнете, кой построи това Техно нещо си, с какви пари знаете и се запитайте, как си взеха парите още края на 2015, при положение, че и до момента, това нещо не работи и на 10% функционалност, която беше обещана. За запълването и иновациите, които ще произведе, не ми се говори!

  Една любов, една страна, една България
 77. 77 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 619 Неутрално

  [quote#25:"Müller"]Жалко за Иво и "Уолтопия", че му се е вързал на празните приказки и обещанията! [/quote]
  Не го жалете. Не се е вързал на празните обещания, а на ниските цени и лапането на публичните европейски и български средства. Нагъл лицемер. И умело е овладял просташкия мутромилиционерски стил на сикаджията.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 78. 78 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Отначало доста се подразних от уличния език на писмото, но като стигнах края му, напълно разбирам защо толкова им е набрал на тези търтеи Ивайло Пенчев.
  Човек верно трябва да има железни нерви и яко дупе, за да прави бизнес в България!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 79. 79 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Корп данъци - 1,192
  Осигуровки - 564
  Заплати - 3,635
  Персонал 2014 - 366.
  Ср. възнаграждение - 10 к на служител годишно

  Това ли е голямата фирма, провеждаща световно известни конкурси с 370 екипа от 70 държави?

  Преди да се прави на интересен пред медиите, момъкът е можел да прочете малко отзиви от служители. Зер като пуснеш камък в някой Ивайло, ще пръска ...
  https://bgrabotodatel.com/company/159

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 80. 80 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Цялата история е типична и втрисаща. От двете страни.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Ивайло Пенчев явно не е любител на народопсихологията , иначе щеше да знае , че събереш ли се с вълци , трябва да виеш като вълк . Лаеш ли , ще те сдавят и разкъсат като куче . Много наивно за мастит инвеститор е да вярва на думи , които се казват и отлитат . Написаното в ДОГОВОР остава . И може да ти донесе неустойки , с които да си полекуваи скапаната нервна система .
  П П Можех да спомена и нещо за фукльото от Президентството , но достатъчно ярко е описан от колеги- форумци . Макар че е невъзможно да се опише в пълна степен нищожестото му , с извинение .

 82. 82 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Интересен литературен стил - леко ми напомня речите на Доналд
  Учудвам се на първоначалния ентусиазъм на лирическия герой - всеки, който е правил тук някакъв бизнес с държавата (от много време насам) е било единствено с ясната цел да стане някаква "далавера" или накратко да се открадне нещо... Това е малко като да паркираш във "Факултето" и на сутринта искрено да се учудиш, че ти няма гумите.

 83. 83 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело

  коментирате човека ама не казвате,прав ли е,не е ли прав за софия тех парт?
  усвоени са едни пари,какво имаме насреща,и борда на софия тех парк сигурно не взимат минималната,кой им плаща?

 84. 84 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1125 Любопитно

  Е КОЙ е виновен? Бойко? Росен? Корнелия? Радев? Май КОрнелия и Радев ще да са виновни! Няма КОЙ друг да е!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 85. 85 Профил на dnk171129136
  dnk171129136
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#60] от "Петър Петров":

  Такива като теб са ми най-смешни. Гледат прогресът в лицето и се чудят какво става, докато пият ракията и от време на време перват по дупето жената. Ако не е кротка - може и по лицето. Да си знае мястото и да не ги обвинят, че са "гейтаче". И щото тя жената си търси "силен мъж" и си го иска, иначе що да си отваря устата. Та, гледат прогреса те и се чудят какво става и защо светът се променя и ги оставя назад тях. И се радват на Русия.

  Еми, колега, имам решението за теб - марш в Русия. Хем няма гейове, хем може да тупаш жената. Всичко ще ти е наред. По живо, по здраво и да те няма от Европа, където да си хомосексуален не е престъпление.

 86. 86 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 950 Весело

  Понеже много се говори за държавата... Присетих се за добрия Швейк - "Нещата на фронта вървяха доста добре, бреди да се намеси генералният ни щаб" (цитирам по памет).

 87. 87 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 260 Весело

  Талантливите ни мозъци отдавна избягаха в Западна Европа и САЩ. Не знам защо се напъваме да създадем "суперлаборатории", когато единствено аграрния ни сектор е на световно ниво. На шега ще кажа, че заетостта на населението в България е 5% в земеделието, 40% по Кауфланди, Билли, Лидли, 40% на държавна служба и 15% в други сектори.

 88. 88 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Изобщо не ми пука за тоя простак.

 89. 89 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  А сега де! Че нали този "Тех-Парк", сбирщайн от офиси, беше чадото на най-любимия президент на тази медия? Нещо недоразбрах ли или наблюдаваме някакъв развод по италиански (пардон, по български)?

  Мърфи е оптимист!
 90. 90 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Абе, Дневник, нещо с плюсовете и минусите става, а?

 91. 91 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#58] от "hodounski":

  На стила, на правописа и културата, най-паче. Акп си на ниво, дръж се така.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 92. 92 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#21] от "J.J.":
  [quote#21:"J.J."]Не само на Walltopia (които наистина са една от по-разпознаваемите български компании),[/quote]
  Пък как не се посвени да напишеш всичко, което си написал, но най-вече това?!?! Моля те да ми посочиш една "по-разпознаваема българска компания", от ранг поне наполовина от тази на г-на Пенчева. Не те ли хвана поне малко срам от това, че човекът - единственият, който има право да говори и пише всяка една дума от тези, които е написал е получил плюнка в лицето от името на нас - останалите данъкоплатци...
  Надявам се чинно да входираш молби, с цялата символика на този акт.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 93. 93 Профил на oldschool
  oldschool
  Рейтинг: 287 Весело

  преди 1 година лятото ходих до там. в делничен ден в 10 часа сутринта освен 2 кучета и няколко разорани градинки и счупени плочки, друг нямаше.

 94. 94 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Впечатляващо писмо и много показателно за това как стават нещат В България

 95. 95 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#7] от "galapagas":

  а на практика?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 96. 96 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 725 Неутрално

  [quote#90:"Софианец2"]Абе, Дневник, нещо с плюсовете и минусите става, а? [/quote]
  Току-що ви сложих един минус, за да проверя - работи си...

 97. 97 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#58:"hodounski"]Имаш ли идея кой е този „цървул“ ? Целият л@йнян мутренско-политически „елит“ не може да му стъпи на малкото пръстче.[/quote]
  Като гледам са му стъпили на шията. Та КОЙ пък толкоз е ТОЙ ?!
  Трябва да не се отличаваш с голям интелект , щом такива те работят...

 98. 98 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Уан, ту, три ... фор !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 99. 99 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#97:"skomina"]Трябва да не се отличаваш с голям интелект , щом такива те работят... [/quote]
  М'чи дубреее

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 100. 100 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Този "тех парк" си беше недоразумение още от самото начало.
  Борисов отказа да строи истински модерен квартал по проект на световноизвестен архитект и даде терена на Плевнелиев да си се занимава с това от което уж разбира. Но от стари казарми, нов бард .... парк не става. След това Лукарски успя да се добере до далаверата, но само я досъсипа.
  А приятелчето на Плевнелиев и Прокопиев, тръгнало да пише писма.
  От много места съм чувал че има кофти характер и че е сприхав диктатор. Това прозира и в самото писмо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK