Герджиков ще уреди среща на ГЕРБ с министъра на земеделието след изборите

Премиерът Огнян Герджиков (вдясно) писа лично до предшественика си и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

© Георги Кожухаров

Премиерът Огнян Герджиков (вдясно) писа лично до предшественика си и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.Министър-председателят Огнян Герджиков ще съдейства за среща между земеделските експерти на ГЕРБ и сегашния ресорен министър Христо Бозуков, но след изборите на 26 март, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.


В писмо до Герджиков кандидат - депутатът от ГЕРБ и доскорошен министър Десислава Танева и нейният екип се оплакаха,че сегашният министър Христо Бозуков не ги е приел да обсъдят еврофинансирането по две от мерките на Програмата за развитие на селските райони, които според сегашното ръководство са пред провал.


Днес в отговор до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Герджиков е уверил, че следи внимателно развитието в сектор "Земеделие". "Обръщам се към Вас, за да Ви уверя, че правителството и аз лично следим с подчертано внимание развитието на сектор "Земеделие". Вземам повод от изпратеното до мен писмо на г-жа Танева, г-н Грудев и г-н Димитров, в което те изразяват притеснение във връзка с плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители. Оценявам тяхната загриженост българското земеделие да се развива в спокойна среда и да се възползва от всички възможности на европейското ни членство", посочва Герджиков в писмото до Борисов.


Той припомня, е отговорил на всяко искане в рамките на мандата на служебното правителство за лична среща с представители на различни земеделски производства. "Следя отблизо, внимателно и непрестанно действията на Министерството на земеделието чрез фонд "Земеделие" и останалите секторни програми в отговор на исканията и проблемите, заявени на тези мои срещи. Ангажиран съм безусловно с гарантирането на плащанията за земеделските производители, както и с изпълнението на всички технически и процедурни изисквания за тяхното осъществяване", посочва министър-председателят.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK