Лукарски също имал забележки към шефа на "София Тех Парк"

Божидар Лукарски

© Георги Кожухаров

Божидар ЛукарскиИ предишният министър на икономиката Божидар Лукарски също е имал забележки към работата на изпълнителния директор на "София Тех Парк" Иван Симеонов, особено в последните дни от управлението на кабинета "Борисов". Това съобщи самият Лукарски в интервю за Би Ти Ви.


"Аз също в края имах критики към изпълнителния директор, имаше забавяне на инвестиционни проекти в последните дни, но оставих на следващия министър да го смени", каза Лукарски, който назначи Симеонов на ръководния пост.


Сегашният министър Теодор Седларски смени всички членове на борда на технологичния парк след като съоснователят на компанията "Уолтопия" Ивайло Пенчев разкритикува остро бездействиетто им. Според Лукарски обаче става дума за частноправен спор и Пенчев може да търси правата си в съда. За неблагополучията на проекта на "Уолтопия" според Лукарски била виновна и кметът на район "Младост" Десислава Иванчева, която забавила издаването на разрешително за строеж въпреки "голямата си компетентност", иронизира Лукарски.


В същото време той изказа съмнение, че "младите момчета без административен и управленскиопит студенти на Седларски", назначени в новия борд, ще се справят с тежките задачи на управлението на техпарка.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK