"Информационно обслужване" отчете повече приходи от е-подписи при по-ниски цени

"Информационно обслужване" отчете повече приходи от е-подписи при по-ниски цени

© Надежда Чипева, КапиталИнформационно обслужване" АД отчита за 2016 г. приходи в размер на 20.1 млн. лв. и печалба за годината от 1.45 млн. лв., съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта и информационните технологии, което е принципал на компанията.


Печалбата е с 8% по-висока от бизнес плана за 2016 г., разходите са свити с 2%.


В съобщението се подчертава, че компанията е намалила цената на електронния подпис, но приходите от продажби на услугата нарастват. Цената на електронен подпис за физически лица StampIt е само 12.00 лева с ДДС. Приходи от продажби на е-подписи на компанията за 2016 г. се увеличават с 13% спрямо предходната. Броят на издадените и подновени електронни подписи през 2016 г. нараства с 11% спрямо 2015 г., а в сравнение с 2014 г. – с 29%.
Дружеството е свило разходите за горива и поддръжка на автомобилния парк с 15%, разходите за консумативи с 26%, разходите за топло и електроенергия с над 15% и за комуникационни услуги с 16% спрямо 2015 г. Част от спестените средства са реинвестирани за модернизиране на работната среда и социални придобивки.


Сред новите договори за 2016 г., които компанията спечели, са тези за системна интеграция на ИТ услугите на Министерство на финансите за период от 3 г., за компютърна обработка на данните от изборите за президент и вицепрезидент и от националния референдум, за поддръжка и развитие на интегрираната система ИНТРАСТАТ на НАП, за поддържане и експлоатация на националната база данни за населението на ГРАО за период от 3 г., за модернизация на интернет портала на МВР, за поддръжка на сървърна техника, прилежащо оборудване и информационни системи за МОН за период от 3 г., инвентаризация и анализ на състоянието на информационната и комуникационна инфраструктура, информационни системи, услуги и регистри в сектор "Правосъдие" за Министерство на правосъдието и други договори за предоставяне на консултантски услуги в областта на одит и управление на ИКТ проекти.


През 2016 г. "Информационно обслужване" АД стана сертифициран партньор на един от световните гиганти в софтуерната индустрия и основен производител на ERP системи SAP.

Още от Компании

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK