От "Литекс" поискали несъстоятелност заради втори иск на КТБ

Илия Терзиев при откриването на завода за автомобили на "Литекс" през 2012 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Илия Терзиев при откриването на завода за автомобили на "Литекс" през 2012 г.Дружеството "Литекс моторс" е подало заявка за започване на процедура по несъстоятелност заради иск на обявената във фалит КТБ. Това се разбира от писмо на изпълнителния директор на дружеството Илия Терзиев, разпространено до медиите.


По-рано днес се разбра, че компанията е поискала започване на процедура през февруари.


На 17 февруари синдиците на КТБ са подали втори иск към дружеството, което й е длъжник, на стойност 57 032 821.60 лева, пише в писмото на директора.
Той обяснява и че за да се запазят интересите на дружеството и интересите на други негови кредитори, и по препоръка на юридическия екип на на 24.02 се е наложило подаването на молба за откриване на производство по несъстоятелност.


"Искът е нормална защитна реакция и срещана практика при инвеститорите клас А.
Делото не е в ход и производството не е стартирало, а "Литекс Моторс" АД е нормално функционираща компания", пише още Терзиев.

Още от Компании

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK