Испанската Cocoon Medical планира разрастване на дъщерното си дружество в България

Екипът в София ще се разширява, компанията ще търси и хора с опит, и младежи с желание за развитие

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Най-ценният актив са хората. Всяка компания е толкова успешна, колкото е успешен екипът й. Това е философията на испанската компания Cocoon Medical ("Какуун Медикъл"), специализирана в разработването, производството и продажбата на апаратура за естетична медицина.


Основна цел на базираната в Барселона Cocoon Medical е не само да удовлетворява потребностите и на най-взискателните си клиенти, но и да инвестира в потенциала на своите служители и да ги подкрепя в професионалното им развитие, защото вярва, че мотивираният екип от професионалисти е двигател за дългосрочния и устойчив растеж на бизнеса.


Със собствена развойна дейност
Началото на дейността на Cocoon Medical е през 2010 г., като още при старта си компанията разполага с Център за изследване и развитие (R&D). Развойната дейност не случайно е на фокус – тя позволява във фирмените продукти да се влагат най-новите, качествени и безопасни технологии в областта на естетичната медицина, именно тя гарантира и пазарната конкурентоспособност на Cocoon Medical.
Освен R&D в Испания са базирани дейностите по продажби, маркетинг, логистика, обслужване на клиенти. В Барселона се намира и сервизният център на дружеството.


Клиенти в повече от 60 държави


Дъщерното дружество на испанската компания - регистрираната в България Cocoon Medical International, произвежда медицински апарати от среден и висок клас, които са предназначени за използване в клиники, естетични студиа, салони за красота. Продуктите притежават международно признати сертификати за качество, издадени от IMQ (сертифицираща организация в областта на естетичната медицина), които гарантират предоставянето на най-добрите услуги в сектора.


Компанията има клиенти в повече от 60 държави. Търговския й отдел познава добре спецификата на всеки пазар, на който фирмата оперира, което осигурява отлично продуктово и ценово позициониране в световен мащаб.


В София – асемблиране и експорт


Испанската Cocoon Medical планира разрастване на дъщерното си дружество в България


Компанията развива дейност в България от края на 2016 г. Регистрираното в страната ни дружество е първото дъщерно на Cocoon Medical.


В София предприятието стартира с тестово производство на апликатори (накрайници) към апаратите, а от 2018 година тук се извършва и асемблирането на самите машини (медицински апарати в сферата на естетичната медицина). Най-продавани и съответно най-произвеждани са апаратите за лазерна епилация (при които се използват диодни лазери, подходящи за трайно обезкосмяване на всякакъв тип/цвят кожа) и тези за редукция на телесна маса (отслабващи процедури на принципа на "криолиполиза" - неинвазивен метод, алтернатива на липосукцията).


Екип от съмишленици


Испанската Cocoon Medical планира разрастване на дъщерното си дружество в България


Екипът на Cocoon Medical International в България включва висококвалифицирани и опитни професионалисти - инженери, специализирани в областта на електрониката, информатиката, механиката, електротехниката, инженеринга. Всички звена на компанията работят в синхрон, защото според фирмената философия само обединяването на усилията може да гарантира и максимално качество за клиентите, и добри финансови резултати.


Заетите в българското дружество са 60, сред които опитни мениджъри и експерти, но и млади и амбициозни хора с хъс и желание за развитие.


По-голяма част от работещите (40) са в отдел "Производство". Служителите в този отдел заемат разнообразни позиции: оператор асемблиране, тест оператор (верификатор), тийм-лидер производство, координатор производство, организатор производствено планиране, инженер процеси, инженер техническа поддръжка, техник ремонт и поддръжка, мениджър производство.
Освен "Производство" в компанията има отдели "Логистика" , "Качество" , "Закупуване", "Финанси" и "Човешки ресурси".


В Cocoon Medical International са наясно, че общите цели за просперитет се постигат по-лесно, ако служителите имат възможност да се развиват професионално, ако всеки работи със съмишленици и изповядва фирмената философия. Доброто заплащане и допълнителните придобивки са стандарт, а не изключение за компанията. По-важната цел на дружеството е да осигури комфорт на работа и екип, в който всеки се чувства приет, оценен и на правилното място.


Планове за растеж


В бизнес плана си за следващите три години Cocoon Medical International залага увеличение на производствения капацитет и изграждане на собствен производствен и логистичен център в София. В бъдещата нова производствено-логистична база ще се реализират на практика проектите, разработени в Центъра за изследване и развитие в Барселона. В по-дългосрочен аспект съществуват планове за прехвърляне на функциите "Обслужване на клиенти" в България, където ще се обслужват клиентите на компанията при нужда от техническа поддръжка, сервиз и ремонт.


Предстоящата инвестиция, която е в процес на преговори, ще позволи разкриване на нови позиции за работа в българското дружество и разрастване на екипа. Разширението в София ще предложи възможности за кариера в Cocoon Medical International в различни области. Компанията отново ще търси както доказани професионалисти с опит, така и млади хора с желание да придобиват знания и трудови умения в една изпълнена с предизвикателства индустрия. Постигнатите добри резултати, иновативността и стремежа за придобиване на нови знания, опит и лично усъвършенстване са гаранция за израстване във фирмата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK