Ще създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Ще създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция

© Okol Lake ParkИнтервю с инж. Валентин Каназирев – председател на Съвета на директорите на "Маркан Холдинг" АД, за новия проект на компанията


"Маркан Холдинг" АД притежава дългогодишен опит в управлението на различни дружества. Споделете повече за портфолиото ви и реализираните от вас проекти.


"Маркан Холдинг" АД е българска компания, която управлява инвестиционен портфейл от участия в 19 дружества от различни сектори на икономиката. Най-крупните ни инвестиции са в областта на строителството, недвижимите имоти и хотелиерството. В нашите структури работят над 500 човека и на консолидирана база притежаваме активи на стойност над 120 млн. лева. Ключово звено в нашите структури е "Маркан" ЕООД – един от лидерите в строителния бранш у нас. Компанията е предпочитан партньор при изпълнението на най-мащабните и сложни строителни проекти в България, които изискват високотехнологични решения и иновативен подход – именно в това е силата на нашия екип. Холдингът е и едноличен собственик на хотел "Новотел София" и на престижното интернационално училище Американо-английска академия.
Ще създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция

© Okol Lake Park


Управлявате доста сериозен инвестиционен портфейл, какво ви предстои в близко бъдеще?


В момента работим активно по най-новия ни проект, който развиваме от 10 години. Той се нарича Okol Lake Park и представлява комплекс от типа Golf & Residential Community с международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Избрали сме изключителна локация – в района на язовир Искър, само на 30 км от София в землището на Горни Окол, община Самоков.


Зад Okol Lake Park стои не само сериозна инвестиция, но и идея, която е свързана с промяна на начина на живот. Кои бяха мотивите ви да инвестирате в подобен проект?


Проектът действително е свързан с идеята за промяна в начина на живот. Искаме да създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция. Okol Lake Park е вдъхновен от стремежа за живот близо до природата, в бавно темпо и с повече време за общуване между хората.
Водещите ни мотиви да инвестираме в подобен проект не са икономически. Нашата цел е да създадем една качествено нова среда на обитаване, която ще се отличава с хармонични пространства, свобода и свързаност.


Комплексът действително е нов като идея за нашия пазар, какви практики и консултанти ползвахте?


Избрахме за наши партньори няколко водещи международни компании с много опит в развитието на подобни проекти. Възложихме изработването на мастър плана, управлението на хотела, концептуалната архитектура, проектирането и управлението на голф игрището на чуждестранни компании – съответно Egis Group, Accor, Selin Manner Architects, EGD и IMG.


Ще създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция

© Okol Lake Park


Каква е инвестицията в Okol Lake Parк към момента, как се развива проектът и прогнозирате ли подобни начинания в бъдеще?


Досега сме инвестирали около 6 млн. лева в Okol Lake Park. В момента протича интензивен процес на проектиране и планираме начало на строителството през пролетта на 2020 г. Засега не планираме подобни начинания в близко бъдеще и сме изцяло посветени на развитието на този проект.


Кога Okol Lake Park ще бъде готов и защо да го очакваме с нетърпение?


Първата фаза на строителство ще завърши през 2022 г. Тогава ще бъдат въведени в експлоатация голф игрището, хотелът, линейния парк и първите жилища. Проектът ще се развива дългосрочно, но още при изпълнението на първа фаза ще има усещане за завършеност. Ще бъде страхотно място за отдих и активен начин на живот сред природата – с невероятен простор и красиви панорами към язовира и околните планини.


Ще създадем място, което носи уюта на дома и емоцията по време на ваканция

© Okol Lake Park

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK