Българинът търси варианти за допълнителни доходи, за да живее добре и след пенсионна възраст

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Българинът търси варианти за допълнителни доходи, за да живее добре и след пенсионна възраст


Финансовата култура на българина през последните години се променя и все по-често се търсят възможности за подсигуряване на допълнителни доходи за годините след пенсионирането. Според данни на НСИ относно бюджетите на българските домакинства през второто тримесечие на 2019 г., въпреки повишаването на доходите, разходите продължават да се увеличават с по-голямо темпо. Много хора имат желание да спестяват и могат да заделят не големи суми, за да компенсират намаления доход след пенсионна възраст. Търсят се алтернативни програми и комбинации на финансови услуги, които да гарантират сигурност и ликвидност, едни от най-важните елементи за бългapинa, ĸoгaтo той взима инвестиционни решения.


За да отговори на потребителските нужди, ДЗИ създаде програма "ЕвроБъдеще", с включена застраховка "Живот", която е свързана с инвестиционни фондове от отворен тип. Програмата позволява регулярното заделяне на малки суми, съобразени изцяло с личния доход на ползвателя, с цел натрупване на по-голяма сума и постигане на допълнителна доходност в бъдещ период от време. Както при традиционната застраховка "Живот", могат да бъдат включени и допълнителни застрахователни покрития при злополука, временна неработоспособност и особено тежки заболявания.


"ЕвроБъдеще" предоставя възможност за инвестиция във фондове от семейството на SIVEK - едни от най-успешно и стабилно представящите се фондове на KBC Asset Management. Програмата позволява частичен достъп до сумата при нужда, както и опция за активиране на "премийна ваканция", която позволява пропускане на до 6-месечни премии, в случай на необходимост, след втората година.


Сумите и обезщетенията са гарантирани от Обезпечителния фонд в размер до 196 000 лева за всеки потребител, съгласно чл. 565 на Кодекса за застраховането.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK