GORA в сърцето на София

Иновативна концепция за многофункционален комплекс с цялата синергия на модерното градоустройство, която максимално се вписва в заобикалящата го паркова среда

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .GORA (Green Offices and Residential Area) е всъщност латинска абревиатура с английско значение, която кореспондира най-точно до нашето, българско значение на тази дума, до най-голямото предимство за един многомилионен град, а именно гората до него. Планините са продължението на града ни, това е връзката ни с природата, която е на няколко километра от урбанизацията, задръстванията и забързания градски живот. Може ли всъщност да има истинска GORA в сърцето на София? Да, ако живеете и работите в многофункционален комплекс 24/7 с цялата синергия на модерното градоустройство, с отличаваща се архитектура, която максимално се вписва в заобикалящата го паркова среда. Разположен на входа на парк "Лозенец" и граничещ на запад с река "Драгалевска" в непосредствена близост до централната градска част, това е комплекс от затворен тип без аналог.


GORA в сърцето на София


GORA се намира в най-динамично развиващия се район на град София – "Хладилника". За първи път Столична община експериментира с предварително планиране на транспортната, вело- и пешеходна инфраструктура, като се опитва да изпревари инвестиционните намерения. Осъществяването на този план ще превърне заобикалящата среда в прекрасен вторичен многофункционален център, благодарение на съществуващото метро, болници, големия търговски комплекс, училищата, детските градини, зоопарка и не на последно място жилищните, и офис площи.
GORA в сърцето на София


GORA е разположен там, където слънцето грее целодневно, а сянката не е от множество жилищни сгради, които го заобикалят, а от зеленината в самия комплекс и граничещия парк. Зеленият клин върху който се намира комплекса, заедно с парковите и залесени дървета, както и реката, предоставят свеж въздух и прохлада. От север булевард "Филип Кутев", който е изцяло ремонтиран до комплекса, а през следващата година предстои обновяването и разширяването му да продължи до бул. "Симеоновско шосе", свързва обитателите с няколко основни булеварда и пътни артерии, които ги отвеждат за броени минути до самия градски център или далеч извън него.


GORA в сърцето на София


Жилищната и офис част са два изцяло отделени, но напълно допълващи се архитектурно елемента. Офис сградата е естествена преграда с булеварда от север, която служи като шумо- и прахоизолираща бариера към изцяло самостоятелния жилищен комплекс, разположен на 13 хил. кв.м. с над 10 хил. кв.м. паркова среда. Паркирането е изцяло подземно, както и обслужването на битовия и рециклируем отпадък, отделени в специално помещение. Офис сградата е 15 хил. кв.м. офис площи клас "А", сертифицирана със сертификат за устойчиво развитие "LEED". Наличието на 140 подземни, както и над 25 надземни паркоместа плюс 26 станции за зареждане на електрически автомобили, които като брой нямат аналог в страната, се намира на 500 метра от метростанция "Витоша".


GORA е иновативна концепция за многофункционален комплекс, където хората могат да живеят до работата си, за да пътуват по-малко и осигурят устойчив микс в един бързоразвиващ се район на София. Инфраструктурата, местоположението и изграждането с мисъл да се запази естествената екосистема от парк и река, близостта до сърцето на града и любовта към детайла, създадоха проект от ново поколение, очакващ своята оценка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK