Светлото бъдеще на дигиталните портфейли

Какви са конкурентните предимства на iCard - един от лидерите на пазара на безкешови разплащания в България

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Светлото бъдеще на дигиталните портфейли


През последните годините тенденциите в сферата на разплащанията се промениха драстично. Първата стъпка на все по-безкешовото общество, която светът вече смело извървява, бе използването на карта за разплащания вместо банкноти. Днес, когато се намираме в следващ етап от развитието на сектора и потребителите са в търсене на нови решения за по-бързи и по-удобни разплащания, банковата карта постепенно ще бъде заменена от още по-достъпни алтернативи. На този етап бъдещето изглежда не само безкешово, но и безкартово. На пазара вече има услуги, които превръщат смартфона в своебразна банкова карта, която може да се използва за плащания на различни места – от физически супермаркети до онлайн магазини. Дигиталните портфейли имат редица функционалности, а лидерите на пазара продължават да работят в посока увеличаване конкурентните предимства на своите продукти. Същевременно иновациите, които улесняват разплащанията и работата на бизнеса и потребителите, са все по-достъпни и достигат все по-бързо и до българския пазар. Компанията за електронни пари iCard e един от двигателите на промяната на пазара за дигитални плащания в България. Основаното през 2007 г. дружество се стреми да подпомага както бизнес, така и частни клиенти, като предлага нови начини за управление на паричните потоци и плащанията.


Все повече възможности


Предложенията на iCard са достъпни за потребителите в два различни плана, като смяната на единия с другия е напълно безплатна. Стартовият пакет дава възможност за използване на повечето от услугите на iCard с общ лимит на трансакции от 500 лв. Чрез него потребителите могат да извършват безплатни парични трансфери помежду си в реално време, да захранват дигиталния си портфейл със свързана дебитна или кредитна карта, да плащат безконтактно с телефон, както и да изпратят една e-GiftCard, която може да се използва за сигурни онлайн покупки и абонаменти. Сред допълнителните предимства е и безплатната iCard Visa, чрез която могат да се извършват онлайн покупки и да се теглят пари в брой, независимо от локацията на потребителите. При стартовия план на iCard няма месечни такси или изисквания за минимален баланс, а при достигане на трансакционния лимит ъпдгрейдът до план "Стандарт" освен безплатен е и лесно изпълним.
Вторият план на iCard дава достъп до всички предимства на дигиталния портфейл, а лимитът за трансакции е 100 хил. лева на месец. Сред допълнителните функционалности са възможността за създаването на до 20 виртуални Mastercard и Visa карти за сигурно онлайн пазаруване, както и тази за поръчката на до 5 iCard Visa дебитни карти за плащания на ПОС терминали, онлайн покупки и теглене в брой. План "Стандарт" дава възможност и за захранване на дигиталния портфейл с банков превод, както и позволява изпращането и получаването на SEPA и SWIFT банкови преводи. Приложението работи и при двете популярни операционни системи за мобилни телефони, като може да се инсталира и използва за преводи и от потребители (но не и за плащане на ПОС), които нямат NFC на смартфона си.


Много скоро предстои пускане на трети план, който ще отговори на нуждите на потребители, търсещи само нефинансовите услуги и възможности на портфейла. Новият план ще дава възможност за използване на криптиран чат в приложението, съхранение на дигитални копия на карти за отстъпки и активацията и ползване на виртуални и физически карти GiftCard.


От началото на декември клиентите на iCard ще могат да извършват бързи, удобни и сигурни мобилни плащания и през своите iPhone мобилни телефони, тъй като българската компания ще им даде възможността да ползват услугата Apple Pay.


Светлото бъдеще на дигиталните портфейли

При iCard


няма такса за поддръжка,


а зареждането на средствата със свързана дебитна или кредитна карта се таксува с 0.5%. Захранването с банков превод без значение от размера на сумата и на АТМ до 100.00 лв, е безплатно. Трансграничните преводи в рамките на Европейския съюз са срещу фиксирана такса от 1 евро. За сравнение - ако се използва банков превод, тази такса е значително по-висока. Същевременно интересът към iCard не спира да расте - от създаването на приложението през 2017 г. то има 500 хил. изтегляния, а за цялата предходна година компанията е обработила 47 млн. трансакции за над 1.7 млрд. евро.


Конкуретните предимства на iCard не се ограничават единствено до традиционните услуги, предлагани и от другите компании за дигитални разплащания. iCard e единственият дигитален портфейл в България, който предлага на клиентите си


захранване на сметки в брой


посредством верига от собствени банкомати, разположени в моловете в големите градове в страната, както и на каса в партньорските мрежи на OMV и FastPay. Българското платежно решение предлага и възможността за плащане с NFC аксесоари, както и създаването на виртуални GiftCard и мигновеното им изпращане директно в мобилния портфейл на получателя . Това са карти за подарък с персонализиран дизайн, които са заредени със сума по избор и могат да бъдат изразходвани при всеки онлайн търговец. Предлагайки тази услуга iCard показва ангажимента си да поставя удобството на клиентите си на челно място. Тя може да се използва в редица ежедневни ситуации и да бъде подходящо решение, когато например искаме да направим подарък на приятел, който се намира в чужбина или в случаите, когато просто не сме имали време да купим такъв.


Сред останалите възможности са и дигитализирането на стандартни карти за лоялност, което става чрез сканиране на баркода на съответната карта с приложението iCard. По този начин потребителите ще могат да съхраняват във виртуален вид на телефона си всичките си карти – платежни или за лоялност.


Сред останалите възможности са и дигитализирането на стандартни карти за лоялност, което става чрез сканиране на баркода на съответната карта с приложението iCard. По този начин потребителите ще могат да съхраняват във виртуален вид на телефона си всичките си карти – платежни или за лоялност.


В допълнение към дигиталния си портфейл компанията разработва и услуга за изпращане на съобщения - iCard Месинджър. Потребителите в нея могат да изпращат криптирани съобщения в реално време, както и да получават и изпращат безплатни парични преводи и гифт карти, докато си пишат. Услугата е удобно решение за случаите, в които е необходимо бързо да се изпратят пари – например, когато близък в чужбина има нужда от пари.


Българската компания предлага и решение за своите бизнес клиенти. iCard for Business e алтернатива на традиционните банки, която е създадена с цел да улесни начина, по който компаниите и фрийлансърите се разплащат със своите контрагенти и да предложи конкуренти цени за националните и международни парични преводи. Сред основните предимства на решението са бързината, с която се създава бизнес акаунта, възможността за репортинг в реално време, лесният и ефективен финансов мениджмънт, безплатните парични трансфери до други ползватели на решението, както и фиксираните месечни такси, които за българските компании започват от 5.99 лева. iCard for Business е подходящо както за фрийлансъри, дигитални номади и независими специалисти, така и за стартъпи и вече утвърдени компании в различни индустрии. Сред уникалните функционалности на бизнес акаунта е и възможността за създаване на IBAN сметки в над 10 различни валути без такси за откриването и поддържането им и издаването, отново без такса, на неограничен брой бизнес карти към фирмените сметки.


Светлото бъдеще на дигиталните портфейли

Отвъд дигиталния портфейл


Освен дигиталния порфейл iCard предлага на потребителите си и още няколко продукта – българската компания издава карти, обработва трансакции, предлага цялостни платежни решения за бизнеси от различни индустрии и кредитни карти от ново поколение. Един от брандовете на компанията, iCard Direct, се стреми да отговори на нуждите от платежни услуги и инструменти за управление на финансовите потоци на големите търговци, като конкурентнните предимства на продукта са във възможността за персонализация на продукта спрямо специфичните особености на различните бизнеси. iCard Direct предлага виртуални ПОС терминали, физически ПОС устройства, портфейли за електронни пари, програми по издаване на ко-брандирани платежни карти и други специализирани решения за корпоративни клиенти.


С фокус върху сигурността


Когато става въпрос за дигитални плащания сигурността е едно от основните притеснения на потребителите. Мобилният портфейл на iCard e снабден с всички необходими защити. При всяко влизане в приложението клиентите трябва да се идентифицират с уникален персонален код или пръстов отпечатък и допълнително ръчно да верифицират изпълнението на финансови операции с еднократен уникален код, който получават в реално време от iCard. С помощта на приложението потребителите могат да наблюдават трансакциите, които се извършват в реално време. На телефона бива получавано известие за всяко движение по сметката. Това гарантира безпрецедентна сигурност и контрол над сметките на потребителите. Средствата, с които потребителите захранват дигиталния си портфейл, се намират в т.нар. сегрегационни сметки и се намират в традиционни банки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK