Градският шум остава вторият най-рисков фактор за здравето

Именно затова преди близо 10 години се заражда идеята за създаването на OKOL Lake Park

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Градският шум остава вторият най-рисков фактор за здравето


През последните десет години, нивата на градски шум се определят като втория най-рисков фактор за здравето. В доклад на Световната здравна организация и Съвместния изследователски център на комисията се акцентира, че шумът, свързан с движението по пътищата, всяка година е отговорен за загубата на повече от 1 милиона години живот в добро здраве.


От друга страна, изпаренията на отработените газове оказват неблагоприятно влияние върху мозъчната дейност. Забелязва се симптоматика на нова тенденция сред живущите в големия град, свързана с умората от ежедневните задължения и еквивалентните (по характер) невротични и депресивни състояния.


След всекидневното преодоляване на големи разстояния между отделните райони или квартали, в преследване на работно време и лични ангажименти, тесните панелни жилища са най-честата асоциация на градските хора за дом и уют.
Градският шум остава вторият най-рисков фактор за здравето


В такива моменти желанието за "бягство" е неистово. Към някое китно място, където някой е помислил за всичко. Такова кътче е районът на язовир Искър, в който тази пролет ще започне изграждането на един от най-мащабните строителни проекти у нас - OKOL Lake Park. Разположен на обширно слънчево плато, в източните дялове на Плана планина, комплексът ще разкрие живописни гледки към язовира и към планините Рила и Витоша. Регионът очарова с девствена и гостоприемна природа, която се покрива с пухкава снежна покривка през зимата.


Целта на новопостроения комплекс е да пресъздаде усещане, характерно за преживяванията по време на ваканция, забавяне на темпото и насърчаване на по-близките отношения и общуването между хората. В началото на февруари стартираха предварителните продажби, а планът за изграждането на комплекса ще се осъществи в няколко фази. Първата е с планирана продължителност от две години. В този период, ще бъдат изградени първите жилищни зони, 5-звездният хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa, линеен парк и международно голф игрище. Тази фаза е с осигурено финансиране в размер на близо 60 млн. евро.


Градският шум остава вторият най-рисков фактор за здравето


Имотите в продажба са студиа и лофтове, редови и самостоятелни къщи, парцели с къщи по индивидуален проект, в рамките на цялостната архитектурна концепция на проекта. Технологията и организацията на строителството са съобразени с най-съвременните материали и методологии, без характерните за стандартното строителство мокри процеси. Архитектурните решения са съобразени с характеристиките на разнообразния релеф, а стилът е минималистичен, с чистота на детайла и изобилие от естествена светлина. По този начин, ще се създаде усещане за свобода и простор, допълнена от красивата панорама на местността.


Последиците от шума в околната среда, включително дискомфорта, се признават за сериозен здравен проблем. Именно затова преди близо 10 години се заражда идеята за създаването на OKOL Lake Park. Локацията на подобен тип комплекс е изключително важна и ще превърне терена в едно прекрасно място за живеене, изпълнено със зеленина, чист въздух и тишина. Инвеститорът в проекта - "Маркан Холдинг" АД е утвърдена българска компания, която управлява портфолио от около 20 дъщерни дружества. Ключово звено в структурите й е строителна фирма "Маркан" ЕООД, която е предпочитан партньор в бранша и изпълнител на някои от най-мащабните строителни проекти през последните години. Сред най-успешните такива са обществени и административни сгради като NV Tower, Sofia Tech One, Telus Tower и жилищните комплекси Sofia Land Residence, Via Celere, Park Side.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK