В OKOL Lake Park са използвани най-новите и устойчиви технологии за изграждане на жилища

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

В OKOL Lake Park са използвани най-новите и устойчиви технологии за изграждане на жилища


Комплексът отговаря на най-модерните тенденции в строителството


Устойчивото развитие е все по-актуална тема във всички сфери на живот - от ежедневието и придобиването на нови навици, спомагащи за опазването на околната среда, до оползотворяването на използваните ресурси в хода на строителната дейност. Технологиите, които се използват в строителството, са особено важни днес, когато в големите градове и най-вече в столицата и в нейните околности с бързи темпове се реализират голям брой жилищни сгради и комплекси от разнообразен тип.


Най-мащабният от тях в района на София, който ще започне да се изгражда тази година, е OKOL Lake Park. Това е най-новият проект на лидера в строителната индустрия "Маркан Холдинг" АД, разработван през последните десет години.
В OKOL Lake Park са използвани най-новите и устойчиви технологии за изграждане на жилища


Предварителните продажби за жилищните имоти, планирани за първата двугодишна фаза на реализация на проекта, стартираха в началото на февруари. Търсещите своя нов дом вече могат да избират измежду:


- студиа и лофтове (60-145 кв.м.),
- редови (125-210 кв.м.) и самостоятелни къщи (140-500 кв.м.),
- парцели с къщи по индивидуален проект и панорама към язовира.


Ето и някои от актуалните тенденции в строителството, на които ще отговаря комплексът.


Устойчивост във времето


В хода на строителните дейности няма да се използват характерните за стандартното строителство мокри процеси, сред които зидане на тухли, полагане на мазилки и шпакловки. Точно обратното - заложените принципи, решения и материали ще спомогнат за по-дълготрайна експлоатация и по-лесна поддръжка или евентуален ремонт на жилищните имоти. Технологията и организацията на строителството ще отговарят на всички съвременни методологии. Такива ще са и използваните за реализацията му материали.


В OKOL Lake Park са използвани най-новите и устойчиви технологии за изграждане на жилища


Екологично строителство


Екологичното строителство е холистичен подход, свързан с подобряването на отношенията между човека и заобикалящата го среда. В OKOL Lake Park то намира приложение най-вече със съобразяването на местните климатични условия и релеф. Основният замисъл на комплекса е да бъде в непосредствена близост до природата. Архитектурните решения ще са съобразени с природните дадености в района на язовир Искър. Това ще внесе и елемент на уникалност във всеки от изградените жилищни имоти в OKOL Lake Park. В допълнение - изготвен е специален дендрологичен проект за паркоустройство. Растенията, които ще се използват за парковете и градинките пред жилищните имоти, ще бъдат или местни, за насърчаване на биологичното разнообразие в района, или такива, които не изискват интензивно поливане с вода. По този начин ще се намали разходът на този важен ресурс.


В OKOL Lake Park са използвани най-новите и устойчиви технологии за изграждане на жилища


Изобилие от естествена светлина


Естествената светлина е с изключително високо полезно действие за психичното здраве и доброто настроение. В допълнение - тя би могла значително да намали необходимостта от използване на електрическа енергия за осветление през деня. Прозорците във всички имоти в комплекса ще покриват цялата светла височина на помещенията, като по този начин няма да е налице разлика в нивата "вън/ вътре". Това архитектурно позволява и разкриването на великолепна гледка към красотата на заобикалящата околна среда.


В допълнение към строителните техники, които използва, OKOL Lake Park ще насърчава устойчивия начин на живот и чрез своето местоположение - в непосредствена близост до природата. Благотворното влияние на зеленината и чистият въздух ще допринесате за по-доброто здраве на всички живещи и за по-щастливото и безгрижно детство на техните деца.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK